Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10 /17:08

Justas Džiugelis 15min studijoje: Seimo ūkininkams palenkti R.Karbauskis priemonių turi

Pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime ketino iš savo gretų pašalinti Seimo narį Justą Džiugelį. Tačiau jis nutarė nelaukti, kol bus išmestas, ir iš frakcijos traukiasi pats. Apie šį sprendimą su J.Džiugeliu pirmadienį kalbėjomės 15min studijoje.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

J.Džiugelis 15min studijoje sakė, kad sprendimą trauktis priėmė supratęs, kad su R.Karbauskiu nepakovos.

„Aš priėmiau racionalų sprendimą, nes prieš R.Karbauskio įtaką, pinigus ir valdymo metodą, ko gero, būtų neišmintinga kovoti. Visi tie pastarųjų dienų įvykiai parodė, kokiais būdais šitas žmogus gali susidoroti su jam oponuojančiu kolega. Tie būdai iš tiesų man labai primena Rusijos prezidento Vladimiro Putino metodus, kai yra paskleidžiama dezinformacija, o akivaizdu, kad dabar yra vyniojamasi iš tos situacijos“, – teigė J.Džiugelis.

J.Džiugelis tikino ir toliau dirbsiantis Seimo Neįgaliųjų reikalų komisijoje, pats neatsistatydinsiantis iš šios komisijos pirmininko pareigų ir lauksiantis, kaip dėl jo atstatydinimo nuspręs Seimas.

Apkaltino R.Karbauskį spaudžiant frakcijos ūkininkus

Paklaustas, kokiu būdu ta įtaka kitiems frakcijos nariams daroma, Seimo narys aiškino, kad dalis „valstiečių“ yra ūkininkai ir žino, kad Seime amžinai nebus.

„R.Karbauskis turi galios, kad jie darytų tai, ką jis nori, kad jie darytų. Dalis frakcijos kolegų yra ūkininkai. Ne paslaptis, kad jie galbūt nusišalinę nuo savo tiesioginių pareigų, tačiau tu niekada nežinai, kiek laiko būsi Seimo narys ir tau visą laiką reikės kažkur sugrįžti. Tai akivaizdu, kad oligarchas, kuris valdo tiek žemių ir prekiauja trąšomis ir užsiima kita žemės ūkio veikla, yra svarbus tiems ūkininkams: kas bus tada, kai pasibaigs kadencija? Tai nėra tiesioginiai įrodymai, bet kas galėtų paneigti, kaip vienas žmogus sakė“, – teigė J.Džiugelis.

Jis pripažino, kad tokio spaudimo įrodymų neturi, tačiau esą tai gali būti vienas iš rodiklių, kuris naudojamas, kad frakcijoje nebūtų garsiai kritikuojama.

Tačiau, pasak jo, ir dabar yra frakcijos narių, kurie supranta, kad visos kalbos apie jo nuodėmes tėra šmeižtas. Kiek jų – J.Džiugelis neįvardino.

Neigia bandęs kurti kitą frakciją: „Yra konspektai“

Šalinti J.Džiugelį iš frakcijos buvo nutaręs jos seniūnas, LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jis apkaltino J.Džiugelį bandymu iš frakcijos išvesti apie 20 narių.

„Kategoriškai neigiu, kad bandžiau suburti frakciją. To tikrai nebuvo. Tai visiškas melas“, – teigė J.Džiugelis.

Pasak jo, dalis frakcijos narių iš tiesų atskirai neformaliai susitikdavo pasikalbėti, tačiau esą niekada nekalbėta apie formą, o tik apie turinį ir svarbius politinės darbotvarkės klausimus.

„Tam yra įrodymai. Yra konspektai mūsų pokalbių“, – teigė Seimo narys.

Pasak jo, į tokius posėdžius R.Karbauskis nebuvo kviečiamas, tačiau juose buvo formuluojami klausimai, kuriuos vėliau grupe būtų galima teikti frakcijos vadovui ir premjerui Sauliui Skverneliui.

R.Karbauskiui siūlė susitikti, bet nieko nepešė

Premjerui J.Džiugelis priekaištų neturi iki šiol. Jis tikina ir toliau remsiantis jo vadovaujamą Vyriausybę.

„Premjeras sako, kad galbūt nereikia griauti visų tiltų, o R.Karbauskis net ir po visų mano nuskambėjusių atsiprašymų, net nesutiko su manimi susitikti ir dviese išsiaiškinti tos situacijos“, – teigė J.Džiugelis.

Pasak jo, dviese susitikti R.Karbauskis buvo kviestas prieš mėnesį, tačiau sulaukė atsako, kad kalbėti nėra apie ką.

„Akivaizdu, kad jis įsižeidė būtent dėl tų žodžių (J.Džiugelis pavadino R.Karbauskį patologiniu melagiu – red.past.). Man baisu, kad R.Karbauskis vedamas savo ambicijų ir keršto teorijų ir panašiai gali kelti mūsų valstybei pavojų“, – teigė J.Džiugelis.

Tačiau atsiprašęs R.Karbauskio ir bandęs toliau dirbti kartu Seimo narys nesigaili.

"Aš nesigailiu atsiprašęs. Aš tiesiog supratau su kokiu žmogumi aš buvau vienoje frakcijoje. Aš daugiau niekada gyvenime su juo niekur nebūsiu, jokiose frakcijose su šituo žmogumi. Aš keliu klausimą, kad tai yra žmogus, pavojingas Lietuvos demokratijai, todėl, kad jis dabar tokiais būdais bando susidoroti. Akivaizdžiais V.Putino metodais tai bando padaryti. Ir man kyla klausimų, kas bando valdyti mūsų valstybę", - kalbėjo J.Džiugelis.

VIDEO: Justas Džiugelis 15min studijoje: Seimo ūkininkams palenkti R.Karbauskis priemonių turi

Be to, pirmadienį R.Karbauskis užsiminė ketinantis visos frakcijos vardu arba asmeniškai dėl J.Džiugelio veiklos kreiptis į prokuratūrą.

Tačiau J.Džiugelis nutarė nelaukti, kol frakcija jį pašalins, ir pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė pats paliekantis LVŽS frakciją ir ketinantis pats ginti savo garbę kreipdamasis į prokuratūrą.

15min studijoje Seimo narys sakė, kad jau paprašė teisininkų pagalbos suformuojant skundą.

J.Džiugelis buvo viešai pavadinęs R.Karbauskį patologiniu melagiu, tačiau vėliau atsiprašė ir tvirtino, jog „valstiečių“ lyderis „kartais sako netiesą ir manipuliuoja faktais“, bet planavo toliau dirbti kartu su partija.

Šiemet LVŽS frakciją jau paliko parlamentaras Povilas Urbšys, pernai iš jos pasitraukė Arūnas Matelis.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius