Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

A.Širinskienė apskundė etikos sargams A.Bilotaitę dėl Seimo viešbučio buto, kurio ji nebeturi

„Valstietė“ Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl konservatorės Agnės Bilotaitės: esą jai priklauso butas Seimo viešbutyje, bet jau kurį laiką ji jame negyvena, o už tai reikia apmokėti. Pati A.Bilotaitė 15min teigė, kad dar spalį atsisakė buto, o ten dabar gyvena kitas Seimo narys.
Agnė Širinskienė ir Agnė Bilotaitė
Agnė Širinskienė ir Agnė Bilotaitė / 15min nuotr.

Pranešime Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė A.Širinskienė stebisi, kodėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos Krikščionių demokratų (TS-LKD) narei A.Bilotaitei prireikė Seimo viešbučio kambario, nors, remiantis informacija žiniasklaidoje, ji gyvena nuosavame name. Anot A.Širinskienės, konservatorė „priverčia valstybę apmokėti už to nenaudojamo buto šildymą, komunalines ir kitas išlaidas“.

„Be to, per minėtą laikotarpį buvo situacijų, toje pačioje TS-LKD frakcijoje, kuomet kitiems Seimo nariams, kaip, antai, Irenai Haase, viešbutyje buvo sunku rasti butą, p. Haase vos nebuvo apgyvendinta Vyriausiosios rinkimų komisijos pastate, tuo tarpu jos kolegė nesivargino nenaudojamo buto apleisti“, – pridūrė A.Širinskienė.

Kreipimesi, kuris pateiktas Etikos ir procedūrų komisijai, prašoma pripažinti, kad A.Bilotaitė piktnaudžiavo savo, kaip Seimo narės, teisėmis, laikė užėmusi nenaudojamą ir valstybės lėšomis išlaikomą butą Seimo viešbutyje, nors jame pati negyveno, bei apie tai neinformavo Seimo kanceliarijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo viešbutis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seimo viešbutis

„Dėl šių priežasčių prašoma įvertinti, ar konservatorė A.Bilotaitė neturėtų grąžinti į valstybės biudžetą lėšų, kurias valstybė sumokėjo už jai skirto būsto išlaikymą“, – dėstoma pranešime.

Pati A.Bilotaitė 15min pakomentavo, kad minimame bute Seimo viešbutyje nebegyvena nuo spalio – tada ji pateikė atsisakymo prašymą Seimo kanceliarijai. O anksčiau, kol gyveno Klaipėdoje, ji naudojosi Seimo viešbučio butu.

„Aš išsikėliau kitur gyventi, kadangi nebeliko poreikio ir pasikeitė gyvenimo aplinkybės“, – atsakė A.Bilotaitė.

Liepą A.Bilotaitė susilaukė sūnaus, tačiau, pasak politikės, ji negalėjo fiziškai anksčiau atsisakyti buto dėl vaiko gimdymo.

Ją stebina ir A.Širinskienės skundas, apgailestauja, kad vyksta tokie išsišokimai.

„Ar ponia Širinskienė yra bendrabučio registratorė, kuriai reikia registruotis, kad aš ten esu, kada pareinu, grįžtu? O kad manęs nematė ar nepastebėjo – tai gal tiesiog mūsų grafikai nesutapo. Be to, aš laukiausi vaiko ir tai, žinoma, darė įtaką“, – kalbėjo A.Bilotaitė.

Neseniai į viešumą iškilo dvi istorijos, kai paaiškėjo, kad Seimo viešbutyje gyvena ne politikai, o jų atžalos. 15min aprašė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) nario ir susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atvejį, kai vietoje politiko bute nakvodavo jo dukra. Taip pat šią savaitę buvo paskelbta, kad kito LLRA nario Zbignevo Jedinskio sūnus naudojasi Seimo viešbučiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius