Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 25 /17:16

COVID-19 susirgo Vilniaus oro uoste dirbęs NVSC darbuotojas: saviizoliuojasi 102 kolegos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad vienam Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento darbuotojui patvirtinta koronavirusinė infekcija (COVID-19). Dar trečiadienį jis buvo darbe. Dabar izoliuojasi absoliuti dauguma – 102 NVSC Vilniaus departamento darbuotojų.
Specialiosios tarnybos ir autobusai laukia atvykstančių keleivių
Specialiosios tarnybos ir autobusai laukia atvykstančių keleivių / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tarp besiizoliuojančiųjų ir NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Sunku pasakyti, kur užsikrėtė. Ar darbo metu, ar ne. Darbe buvo suteiktos visos apsaugos priemonės. Mes, kaip žinote, dirbame oro uostuose, visuose pasienio kirtimo postuose, mes, Vilniaus departamentas, daugiausia oro uoste. Taip, ir tas žmogus, kaip visi, kaip aš ir kiti, dirbo Vilniaus oro uoste“, – patvirtino R.Lingienė.

Taip, ir tas žmogus, kaip visi, kaip aš ir kiti, dirbo Vilniaus oro uoste.

Pasak jos, susirgęs asmuo vyresnio amžiaus – taigi priklauso rizikos grupei.

R.Lingienė sako, kad dabar aiškinamasi, ar žmogus neteisingai dėvėjo apsaugines priemones, ar užsikrėtė kitur.

„Vienas iš kelių, kad kažkaip apsaugos priemonių dėvėjimo režimas buvo pažeistas. Kiti keliai irgi galimi – juk mes ir autobusais čia važiuojame, ir visa kita. Kelias užsikrėtimo gali būti ir kitas“, – teigė ji.

Kada paskutinį kartą šis žmogus budėjo Vilniaus oro uoste, dar nežinoma. Tai bus nustatyta artimiausiu metu.

Kontaktų – jau 102

Epidemiologinis tyrimas pradėtas. O pradžia tokia, kad jau aišku, jog dvi savaites į darbą negalės eiti 102 NVSC Vilniaus departamento darbuotojai. Į sostinės oro uostą budėti teks vykti žmonėms iš kitų regionų.

„Mes izoliuojamės visi, kurie turėjo sąlytį. Tai jau nustatyta. Labai daug mūsų – 102 jau identifikuoti asmenys“, – atsiduso R.Lingienė.

Pasak jos, negerai ir tai, kad ir centrinis NVSC padalinys įsikūręs tame pačiame pastate kaip Vilniaus departamentas. Taigi izoliuotis gali tekti ir NVSC vadovams.

Mes izoliuojamės visi, kurie turėjo sąlytį. Tai jau nustatyta. Labai daug mūsų – 102 jau identifikuoti asmenys.

Kiek NVSC darbuotojų bus atliekami koronaviruso tyrimai, kol kas nežinia. Kol kas jiems visiems nurodyta dviem savaitėms izoliuotis.

R.Lingienės žiniomis, užsikrėtusiojo būklė dabar yra stabili, gera.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, visuomenės sveikatos priežiūros specialisto užsikrėtimas tik patvirtina, kad ši infekcija nesirenka, ar tai gydytojas, slaugytojas, ar pareigūnas – ji pavojinga visiems. Tad ir saugotis būtina visiems.

„Visuomenės sveikatos specialistai, kurių kiekvieno žinios ir rankos, šiuo metu aukso vertės yra tie žmonės, kurie atliko ir atlieka tikrai didžiulį darbą oro uostuose, šalies jūsų uoste. Jie greta medikų dirba priešakinėse linijose vardan visų mūsų sėkmės šioje sudėtingoje situacijoje. Tad tai kartu ir labai rimtas signalas kiekvienam iš mūsų padaryti viską, kad apsaugotume ir save, ir kitus. Dar kartą visų prašau susitelkimo. Nekartokime kitų šalių klaidų, kurios kainuoja gyvybes“, – sako A.Veryga.

Jau ieškoma savanorių, kurie padėtų NVSC ir jo padaliniams kasdieniuose darbuose. Dėl pagalbos yra kreiptasi į šalies universitetus, kolegijas, ruošiančias specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius