Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 28

Didžiųjų miestų merų dėlionė: LVŽS gali paremti V.Matijošaitį

Politikai dėliojasi planus kitąmet vysiantiems savivaldos rinkimams. Daugumos geidžiamiausi – didžiųjų miestų merų postai, todėl čia tikimasi įnirtingos kovos. Ypač Vilniuje ir Klaipėdoje, kur liberalų merams kortas žada maišyti kone visos didžiosios politinės partijos.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ne tik didžiausią savivaldybės pastatą, bet ir biudžetą, prilygstantį Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kartu sudėjus, turintis Vilnius labiausiai ir vilioja politines jėgas, ypač mero postu.

Ekspertai sako, kad kova dėl Vilniaus mero kėdės kitąmet tikrai bus įdomi.

„Veteranas meras, kuris tikiuos neturi šansų sugrįžti, jis jaučia, kad galimybės atviros. Priklauso nuo to, kaip konservatoriai susidėlios, kokį kandidatą pasiūlys, ar užteks konservatoriams išminties parinkti patį stipriausią kandidatą ir suvaldyti tą situaciją. Labai įdomu, kas bus su socdemais. Ta politinė savižudybė, kurią matome pagrindinėje socialdemokratų partijoje, kai kuriose savivaldybėse ir gali atsikartoti“, – kalbėjo MRU docentas Virgis Valentinavičius.

Kol kas žinomos tik kelios galimų kandidatų pavardės. Tarp jų – dabar Vilniui vadovaujantis Remigijus Šimašius.

„Ruošiuosi kovoti dėl vilniečių pasitikėjimo, o ne su kitais kandidatais. Manau, kad turiu ką pasiūlyti ateičiai, turiu ką pasakyti, ką pavyko padaryti. Mano žodžiai nėra tušti, o paremti darbais“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės meras R.Šimašius.

Vicemero į mero postą mielai sako iškeistų ir socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas, jei tik tam pritartų partija. Kartu jis sutinka, kad iki šiol didžiuosiuose miestuose jiems sekėsi sunkiau.

„Ir tai turime pakeisti. Dėl to kompleksiškai spręsime: programa ir kandidatai į merus. Šiaip išmesti kandidatą į merus be papildamos medžiagos – juokinga. Tai nėra grožio konkursas, kuris geresnis, mandagesnis“, – pasakojo LSDP pirmininkas G.Paluckas.

Kandidatų į didžiųjų miestų merus ne tik partijoje žada ieškoti konservatoriai, taip pat valstiečiai žalieji. LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad Kaune savo kandidato net nekels, o rems populiarumo viršūnėse esantį Visvaldą Matijošaitį.

„Norisi ne dėl laimėjimo laimėti, o atvesti į tarybas tuos merus, kurie būtų geriausi Lietuvai ir konkrečiai savivaldybei. Todėl nieko neturi nustebinti, kad Kauno skyrius nuspręs remti V.Matijošaitį. Jis nėra partijos narys, bet puikus meras. Čia nėra atsilyginimas už kažką“, – teigė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

„Kadangi valstiečiai valdžioje, tai mes tikrai derinamės. Yra dalykų ir pas juos, kurie man šiek tiek kitaip atrodo, bet mes derinamės ir prisitaikom prie tos valdžios, kuri yra valdžioje, kad galėtume labiau rūpintis miestu“, – pasakojo Kauno meras V.Matijošaitis.

„Didžiuosiuose miestuose tie rinkimai panašėja į prezidentinius rinkimus. Tai reiškia, kad asmenybė tampa svarbi, jos vizija. Turiu tokį matymą, neatmesčiau galimybės, kad kandidatai didžiuosiuose miestuose gali būti ir partijos kandidatai“, – kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Nelengva bus dabartiniam Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui. Jam iššūkį žada mesti ir partijos kolega Simonas Gentvilas, kiek netikėtai pareiškęs norįs tapti liberalų kandidatu į uostamiesčio vadovus.

„Kandidatų mūsų skyriuje gali būti ir ne du. Liberalų stiprybė ir yra, kad yra kandidatų, galinčių tapti gerais Klaipėdos merais, kai kitos partijos Klaipėdoje neįvardija nė vieno. Kiek žinau, ieško ir iš išorės“, – sakė Seimo narys S.Gentvilas.

„Konkurencija – sveikas dalykas, visada ją skatinu, visada į ją kviesdavau. Jauni žmonės turi ambicijų, tai tegu jas ir įgyvendina“, – džiaugėsi Klaipėdos miesto meras V.Grubliauskas.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų vasario – kovo mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius