-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 27

Tarp konservatorių keliamų kandidatų į prezidentus – A.Kubilius, I.Šimonytė, G.Nausėda

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai partijos kandidatais į prezidentus siūlo kelti partiečius Andrių Kubilių, Vygaudą Ušacką, Žygimantą Pavilionį, Seimo frakcijos narę Ingridą Šimonytę bei nepartinį ekonomistą Gitaną Nausėdą, paskelbė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jau dalis skyrių yra suorganizavę susirinkimus ir pradėję kelti kandidatus. Mano žiniomis, ir Gitanas Nausėda, ir jūsų minėti žmonės (Vygaudas Ušackas, Žygimantas Pavilionis – 15min), yra iškelti, taip pat ir Ingrida Šimonytė yra iškelta, Andrius Kubilius yra iškeltas – nežinau, kaip jis žiūrės į tą iškėlimą, turbūt gal jis kitą nuomonę turi“, – penktadienį Žinių radijui sakė G.Landsbergis.

Pagal 2017 metais patvirtintus TS-LKD partijos įstatus, konservatorių kandidatas į prezidentus bus renkamas atviruose rinkimuose, kuriuose balsuoti turės teisę visi TS-LKD nariai ir kiti pilnamečiai asmenys, įgiję teisę dalyvauti šiuose rinkimuose pagal TS-LKD tarybos patvirtintą tvarką.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Tiesa, G.Landsbergis pažymėjo, kad balsuoti partijos rinkimuose bus kviečiami asmenys ne nuo aštuoniolikos, o šešiolikos metų, o rinkimų dalyviai turės pasirinkti, į kurį postą kandidatuoja, – Europos Parlamento nario ar Prezidento.

„Tai yra demokratiškas procesas, kurio metu žmonės gali ganėtinai laisvai diskutuodami apsisprendę [į prezidentus] kelti tiek partietį, tiek ir nepriklausomą kandidatą. Pažiūrėsim, aš įsivaizduoju, kad tas [kandidatų] sąrašas gali būti ganėtinai ilgas, vėliau bus suteikiama galimybė iš to sąrašo išsibraukti“, – dėstė konservatorius, nesiryžęs spėlioti, kiek partijai nepriklausančių piliečių balsuos vidiniuose TS-LKD rinkimuose.

Birželio 19–27 dienomis naujienų portalo Delfi.lt užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ vykdytos visuomenės nuomonės apklausos duomenimis, prezidento rinkimuose piliečiai labiausiai palaikytų G.Nausėdą, antruoju numeriu – Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, trečiuoju – buvusį diplomatą, konservatorių V.Ušacką.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Reitingų viršūnėje karaliaujantis G.Nausėda reiškia padėką už konservatorių skyrių pasitikėjimą, bet tikina – jei apsispręs dalyvauti rinkimuose, tai darys kaip nepriklausomas kandidatas, pristatantis savo programą, strategiją, turintis savo komandą.

„Ačiū žmonėms, kad iškėlė, toks buvo jų sprendimas. Girdėjau, kad, kai kurie skyriai kelia mano kandidatūrą kartu su kitais kandidatais. Manau, kad tai visiškai natūrali praktika. Skyriai turi galimybę iškelti bet kokį Lietuvos žmogų, kuris turi daugiau nei 40 metų ir nėra kažkuo nusikaltęs“, – naujienų portalui LRT.lt sakė G.Nausėda, nepaneigęs, kad kokios nors partijos palaikymo atsisakys.

Jis dar kartą pakartojo, kad kol kas nėra nusprendęs, ar prezidento rinkimuose dalyvaus.

Apie savo planus kol kas nepranešė ir I.Šimonytė, A.Kubilius apie galimybę kandidatuoti į prezidentus nėra užsiminęs.

Prezidento rinkimai šalyje vyks 2019-ųjų gegužę, rinkimai į Europos Parlamentą – gegužę–birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius