-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 01 /18:39

Garsiojo A.Dulkio plano detektyvas: kabo internete, bet prezidentui jo neparodė

Spekuliacijomis ir spėlionėmis apaugęs sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio 130 punktų koronaviruso pandemijos suvaldymo planas vėl dėmesio centre. Klausimas dėl jo keliamas ir interpeliacijoje ministrui. A.Dulkys staiga pareiškė, kad dokumentas viešai prieinamas nuo metų pradžios, jo pirmtakas, dabar opozicijoje dirbantis Aurelijus Veryga turi dėl to abejonių. Prezidento Gitano Nausėdos atstovas 15min teigė, kad valstybės vadovas taip pat nematė šio plano.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Apie 130 punktų COVID-19 situacijos suvaldymo planą pirmąsyk A.Dulkys užsiminė būdamas kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje susitikęs su prezidentu Gitanu Nausėda jis sakė, kad šalies vadovui pristatė pandemijos suvaldymo planą, kuriame numatyta daugiau nei 130 skirtingų priemonių. Tačiau kokios jos, neatskleidė, mat esą tada trūko kai kurių sudedamųjų dalių.

Pernai gruodį tada dar paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad planas COVID-19 valdymui bus paskelbtas atskirai, kai bus patvirtinta Vyriausybės programa.

Vėliau A.Dulkys aiškino, kad minėtą dokumentą skelbs dalimis, kad nereikėtų korekcijų, būtų atlieptos aktualijos – esą taip rekomendavo ekspertai.

Tada sveikatos apsaugos ministras teigė, kad planą sudaro trys atskiros dalys.

„Viena iš dalių buvo skirta tam, kad būtų suformuota mūsų darbo organizavimo schema, įskaitant ir pačios ekspertų tarybos atsiradimą, kita grandis susijusi su visais procesais – karantino lygiai, testavimas, vakcinavimas ir kiti dalykai.

O trečia grupė skirta tolimesniems veiksmams, kurie susiję su efektyviu ateities pandemijos valdymu – šitos krizės įsivertinimas, tam tikras netiesiogine prasme atliktas situacijos auditas, ir tada atitinkamų teisės aktų peržiūra“, – pernai sausio pradžioje pasakojo jis.

Dėl pandemijos valdymo A.Dulkys ne kartą sulaukė kritikos iš G.Nausėdos. Tarkime, liepos mėnesį prezidentas aiškindamas, kad pasigenda aktyvių veiksmų skatinant vakcinavimą nuo COVID-19, užsiminė ir apie 130 punktų planą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Susidaro įspūdis, kad veiksmų plano – ar tai būtų 130 punktų planas gruodį, ar bent 5 žingsnių planas skatinant vakcinavimą dabar – paprasčiausiai nėra. Šiandien visos galimybės ir atsakomybė yra SAM rankose“, – tąsyk pažymėjo valstybės vadovas.

Prezidentas plano nematė

Prezidentūros atstovų teigimu, šalies vadovas Gitanas Nausėda, prieš metus susitikęs su tuomet dar kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu, nematė 130 punktų pandemijos suvaldymo strategijos.

Prezidento Komunikacijos grupės atstovai nurodė, kad į susitikimą su G.Nausėda tuomet dar kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus atėjo nešinas aplanku, kuriame, A.Dulkio teigimu, buvo pandemijos suvaldymo planas, sudarytas iš 130 punktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius