Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Justo Džiugelio įtarimai dėl galimos korupcijos Seimo salėje subliūško

Seimo nario Justo Džiugelio mesti įtarimai, esą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis Seimo posėdžių salėje galėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnei Ritai Tamašunienei įteikti kyšį, nepasitvirtino. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nesurado jokių kyšininkavimo ir papirkimo požymių ir ikiteisminio tyrimo dėl J.Džiugelio skunde išdėstytų aplinkybių nepradės.
Ramūnas Karbauskis ir Justas Džiugelis
Ramūnas Karbauskis ir Justas Džiugelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Informuojame, kad sausio 31 d. priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius kyšininkavimo ir papirkimo požymių.

Sprendimas priimtas atlikus visus reikalingus informacijos patikrinimo veiksmus“, – 15min nurodė STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

J.Džiugelis į STT kreipėsi sausio 22 d. Jis nurodė, kad sausio 12-osios dienos posėdžio pertraukos metu, kai buvo svarstomi teisės aktų projektai ir renkami parašai už Seimo narių siūlymus, matęs R.Karbauskį, įteikiantį R.Tamašunienei voką. Šio voko turinio, tiesa, J.Džiugelis pripažino nežinantis.

Buvusio „valstiečių“ nario įtarimą sukėlė tai, kad perdavus voką šalia stovėjęs Z.Jedinskis esą lenkiškai ištarė: „po 20 eurų už parašą, kaip visada“. Šio įvykio metu šalia R.Tamašunienės buvo ir kitas Lietuvos lenkų Seimo narys Jaroslavas Narkevičius.

R.Karbauskis ir R.Tamašunienė iškart paneigė J.Džiugelio įtarimus. Jie tikino, kad R.Karbauskis įteikė ne voką, o kvietimą LLRA-KŠS pirmininkui apsilankyti LVŽS suvažiavime.

R.Tamašunienės gautas kvietimas/R.Tamašunienės gautas kvietimas
R.Tamašunienės gautas kvietimas/R.Tamašunienės gautas kvietimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius