-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 15

Ką bendro turi 5G ryšys ir COVID-19 virusas?

Gyvenantiems realiame pasaulyje – nieko. Tačiau persikėlę į alternatyvią realybę su alternatyviais faktais galime sužinoti, kad Kinijos Uhano mieste prasidėjęs koronaviruso protrūkis – „suplanuotas 5G genocidas“.
Diskusija „Saugios vakcinos – saugiai Lietuvai“
Aosciatyvinė nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai tikėtina, kad koronos virusas yra tiesiog paslėptas suplanuotas 5G genocidas. Pamatysite, kad „virusas“ masiškai pasirodys tik tose šalyse, kuriose buvo įdiegtas 5G (ir tik vėsiose vietose, kur 5G nėra, tik tam, kad suteiktume daugiau patikimumo „pandemijai“)“, – skelbiama feisbuke.

15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle

Tokiomis mintimis socialinio tinklo grupėje „5G – Faktai ir Žinios“ dalinasi Dariaus Jašinsko feisbuko paskyra. Bendras su įrašu atliktų skaičius perkopė 100. Vis dėlto Lietuva toli gražu ne pirmoji valstybė, kurioje viruso kilmė siejama su technologija, o D.Jašinskas – ne pirmas ją skleidžiantis lietuvis.

Silpnina imunitetą?

Pranešimai, siejantys 5G ir koronavirusą sausio 27 d. pasirodė Jungtinės Karalystės 5G tinklo plėtros priešininkų grupėje „Stop 5G UK“. Teigiama, kad Uhanas buvo vienas pirmųjų Kinijos miestų, kuriame pradėta diegti 5G ryšį.

Ryšis esą silpnina imunitetą, todėl nusilpusių Uhano gyventojų organizmuose paprastas peršalimas virto koronavirusu. Teoriją apie 5G tinklo susilpnintą imunitetą Lietuvoje sausio 30 d. iškėlė ir koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė.

„Beje, coronaviruso židiniu tapusiame Kinijos Uhano mieste dar 2019 m. gegužės mėn. buvo „paleista“ daugiau nei 300 5G ryšio antenų. Į mokslininkų ir gydytojų perspėjimus, kad 5G spinduliuotė sunaikina žmogaus imunitetą, komunistinės Kinijos valdžia numojo ranka – juk taip norėjosi pasipuikuoti prieš pasaulį savo laimėjimais ir lyderyste naujosios technologijos diegimo srityje. Pasipuikavo, vadinasi.....“, – dalinosi verslininkė.

Nėra ryšio

Uhanas išties buvo vienas pirmųjų Kinijos miestų, kuriame pradėti 5G tinklo bandymai. Tačiau kartu su Uhanu bandymai pradėti ir Pekine, Šanchajuje, Guangdžou ir Hangdžou. Jei nusilpusio imuniteto teorija turėtų pagrindo, nėra priežasčių, kodėl COVID-19 neprasidėjo visuose miestuose.

Kinija nėra vienintelė vieta pasaulyje, kurios miestuose bandomas 5G tinklas. Remiantis „Ookla“ 5G tinklo sklaidos žemėlapiu, daugiausia naujos kartos antenų yra Jungtinėse Valstijose ir Europoje. Įrodymais pagrįstu teiginių, kad naujasis koronavirusas susijęs 5G tinklu nėra.

Daugiau informacijos apie 5G ryšio poveikį žmogaus organizmui – čia.

Tuo tarpu pagrįstu įrodymu, kad 5G tinklas gali susilpninti žmogaus imunitetą taip pat nėra. Sausio mėnesio pabaigoje apie tai rašė britų „The Guardian“, faktų tikrintojai fullfact.org ir Kroatijos faktų tikrintojai faktograf.hr.

D.Jašinsko įraše pateikiama informacija realybėje neturi jokio pagrindo ir yra klaidinanti. Vis dėlto vyro įrašą lydėjo komentarai siejantys koronavirusą su 5G technologija, bei primenantys apie sąmokslo teorijas apie esą laboratorijoje sukurtą COVID-19 virusą.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius