Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06

Kandidatus į trijų atleidžiamų ministrų postus premjeras žada jau kitą savaitę

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jau kitą savaitę gali pateikti kandidatus į švietimo, kultūros ir aplinkos ministrų postus.
Liana Ruokytė-Jonsson, Jurgita Petrauskienė ir Kęstutis Navickas
Liana Ruokytė-Jonsson, Jurgita Petrauskienė ir Kęstutis Navickas / 15min nuotr.

„Manau, kad galėtume ir kitą savaitę teikti kandidatus ir užtikrinti šitų ministerijų tolesnį darbą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

Pasak jo, pokalbiai su potencialiais kandidatais vyksta, tačiau pirmiausia laukiama prezidentės Dalios Grybauskaitės dekreto dėl trijų ministrų atstatydinimo.

„Dabar tikrai reikia parinkti tuos žmones, kurie galėtų ypatingai švietimo srityje ateiti ir tęsti tuos darbus, įgyvendinti tas reformas, kurios pradėtos“, – sakė S.Skvernelis.

Vyriausybės vadovas trečiadienį atnešė prezidentei teikimus dėl aplinkos ministro Kęstučio Navicko, kultūros ministrės Lianos Ruokytės -Jonsson bei švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės atleidimo.

Prezidentė D.Grybauskaitė, trečiadienį susitikusi su dviem iš trijų atleidžiamų ministrų, dekreto dėl jų atleidimo kol kas nėra pasirašiusi.

Ministrui pirmininkui paskelbus apie trijų ministrų keitimą, D.Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti ir norinti išgirsti priežastis dėl K.Navicko ir L.Ruokytės-Jonsson atleidimo.

S.Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius