-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 24

Kaunietė pasakoja mačiusi, kaip iš Kručinskų atimtas vaikas: tai yra baisu

Kaunietė Laimutė Šostauskienė pasakoja mačiusi, kaip iš Kručinskų Vaiko teisių tarnybos darbuotojai atėmė vaiką. Ji sako pasibaisėjusi – esą vaikas klykė ir buvo apsikabinęs tėvą, bet Vaiko teisių tarnybos darbuotojas jėga vaiką išplėšė ir nuvedė į automobilį.
Piketas Kaune dėl atimtų vaikų
Piketas Kaune dėl atimtų vaikų / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Pamačiau tokį vaizdą. Stovi žmonės: jaunas vyras apsikabinęs vaiką, kuris klykia, ir šalia stovi vyras ir moteris. Mano vyras pastatė automobilį, o aš, žinoma, nuėjau pasižiūrėti", – pasakoja L.Šostauskienė.

Ji sakė iš karto pradėjusi domėtis, kas vyksta. Liudininkei buvo paaiškinta, kad vyras ir moteris yra iš vaikų teisių. „Tuo metu vaiko tėtis sakė „žmonės, man reikia pagalbos“. Tas vaikelis jį apsikabinęs, apsivyniojęs aplink kaklą, klykia. Jo veido nemačiau, mačiau tik baltus gražius plaukus“, – pasakoja ji.

Pasak jos, vyras iš Vaiko teisių tarnybos griebė vaiką iš tėvo, o moteris, paėmusi už rankovės, nusivedė į mašiną. „Man vėliau to vaiko tėtis pasakojo, kad tam vaikeliui pasidarė bloga, jį iškėlė iš mašinos, kad apsiramintų. Tai reiškias tėtis pažeidė vaikų teises, o kad vaikų teisių darbuotojai griebė ir tąso tą vaiką, tai jau nepažeidė vaikų teisių“, – kalbėjo liudininkė.

Kai ji paprašė paaiškinimo, esą kaip pašalinė buvo nuvyta šalin.

„Tai yra baisu. Jeigu tokie dalykai darosi Lietuvoje, tai išvis nebėra Lietuvos. Visi verkia, kad išvažiuoja, bet kaip tik reikia išvažiuoti, kai tokie dalykai darosi“, – LRT TELEVIZIJAI pasakojo ji.

Trečiadienio popietę vyksta Kaune atsakingų tarnybų posėdis, kuriame sprendžiamas atimtų vaikų likimas. Posėdžio prieigose vyksta piketas, kuriame išreiškiamas palaikymas šeimai.

VIDEO: Kauniečių šeimos tragedijai neabejingi žmonės reikalavo grąžinti paimtus vaikus

Viena iš protesto organizatorių Rūta Zabielienė LRT TELEVIZIJAI pasakojo, kad tikisi, jog pagaliau Kručinskų šeimos vaikai bus grąžinti šeimai. Pasak jos, vaikai buvo atimti labai lengvai, „be jokių didelių procedūrų, o grąžinti yra labai labai sunku“.

„Ar čia tėvai taip labai nusikalto, kad kepštelėjo ranka? Laikyti vaikus, kurie iš tikrųjų yra visai mažyliai, jie nieko nesupranta, yra nekalti kūdikiai...“ – pasakojo R.Zabielienė

Skandalas jau turi pasekmių. Kaip skelbia LRT RADIJAS, nuo pareigų nušalinta Kauno Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinoji vadovė Daiva Porutienė.

Du Eglės ir Gintaro Kručinskų vaikai perkelti į laikinąją globą po to, kai rugsėjo pabaigoje mama per pasivaikščiojimą sudavė 2 metų sūnui.

Ji pasakoja, kad taip pasielgė impulsyviai, pyktelėjusi, nes vaikas ketino išbėgti į taką, kuriuo važiuoja dviračiai. Mamai pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Broliukas ir sesutė buvo atsidūrę šeimos draugų globoje, vėliau – pas laikinuosius globėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius