-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

Kauno atliekų perdirbimo įmonėje sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko, nuostoliai tikslinami

Ketvirtadienio vakarą bendrovės „Žalvaris“ Kauno skyriuje, antrinių atliekų rūšiavimo patalpose kilus gaisrui, preliminariais duomenimis sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko. Tokią informaciją pateikė įmonės direktorius Vitoldas Sapožnikovas. Pasak jo, gaisro metu žmonės nenukentėjo, o įmonės veikla nėra sustabdyta. Gaisro nuostoliai įmonei tikslinami.
Gaisro padariniai
Gaisro padariniai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vakar apie 22 val. bendrovės „Žalvaris“ Kauno skyriuje, antrinių atliekų rūšiavimo patalpose kilo gaisras – dėl kol kas nenustatytų priežasčių užsiliepsnojo nepavojingosios antrinės popieriaus ir plėvelės atliekos. Ugnis plito labai greitai, apimdama visą sandėlio patalpą ir persimesdama į kitą šalia esantį pastatą. Į teritoriją ugnis neišplito, gaisras buvo lokalizuotas sandėliuose. Gaisro metu preliminariais duomenimis sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko. Šiuo metu, remiantis GPAIS duomenimis ir teritorijos auditu, nustatinėjami kitų ugnies sunaikintų medžiagų kiekiai“, – komentavo „Žalvaris“ vadovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ugniagesiu pats dirbęs Kauno meras – apie „Žalvario“ gaisrą: „Tikiuosi, verslas padarys išvadas“

Pasak jo, įvykio metu žmonės nenukentėjo.

„Esame dėkingi ugniagesiams už jų greitą ir profesionalų darbą malšinant ugnį. Gaisras šiuo metu yra užgesintas, įvykio vietoje vis dar dirba gaisrinės saugos ir aplinkosaugos specialistai. Šiuo metu ženklių oro kokybės pakeitimų Kauno mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse nėra nustatyta“, – pridėjo V.Sapožnikovas.

Jis apgailestavo dėl įvykusios nelaimės bei pridėjo, kad įmonė bendradarbiauja su tyrimą atliekančiomis institucijomis, siekiant išsiaiškinti gaisro kilimo priežastis ir galimą žalą aplinkai.

„Institucijoms surinkus visą įmonės teritorijoje esamą tyrimui reikalingą medžiagą ir gavę leidimą tvarkyti gaisravietę, nedelsiant savo lėšomis pradėsime gaisro padarinių likvidavimo darbus“, – tikino jis.

Įmonės veikla, anot jos vadovo, nėra sustojusi. Dėl nelaimės padarinių šalinimo Kauno regiono klientų aptarnavimą užtikrins kiti bendrovės padaliniai Lietuvoje.

Tyrimas, kaip pranešė „Žalvaris“ vadovas, yra vykdomas, nuostoliai įmonei tikslinami.

Gaisras Kaune esančiose įmonės patalpose įsiplieskė vėlų ketvirtadienio vakarą. Penktadienio naktį jis buvo suvaldytas, tačiau ugnis dar nėra visiškai užgesinta.

Prokuratūra penktadienį pranešė dėl šio gaisro pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įmonėje „Žalvaris“ kilusio gaisro plotas apėmė daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų. Jo metu degė trijuose gamybiniuose cechuose esančios atliekos – panaudoti tepalai, polietilenas, plastikas, kitos atliekos.

Po gaisro bendrovės „Žalvaris“ veiklavietėje aplinkosaugininkai vertins žalą aplinkai.

Kauno gyventojai ketvirtadienio vakarą gavo įspėjamuosius pranešimus apie galimą oro taršą. Žmonės paraginti vengti buvimo lauke, užsidaryti langus. Mieste, net ir nuo gaisravietės nutolusiuose rajonuose, buvo jaučiamas plastiko, svylančių laidų kvapas.

Į gaisravietę buvo iškviesta ir Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji oro taršos stotis, kurios matavimų pagrindu bus konkrečiai įvertintas oro taršos Kauno mieste mastas.

KTU mokslininkė Violeta Kaunelienė perspėjo, kad į orą galėjo išsiskirti ypatingai pavojingi teršalai.

„Žalvaris“ yra viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių pramonės atliekų tvarkymo įmonių Lietuvoje ir lyderiaujanti šio sektoriaus bendrovė Baltijos šalyse. Bendrovei priklauso 10 atliekų surinkimo ir tvarkymo padalinių, įmonė aptarnauja daugiau nei 4 000 klientų visoje šalyje. „Žalvaryje“ dirba 150 darbuotojų, iš kurių 60 – įvairių sričių specialistai, įskaitant 11 darbuotojų, teikiančių aplinkosauginės dokumentacijos rengimo, audito, atliekų apskaitos bei konsultavimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius