-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

Kauno turguje prekiauta sugedusiais vaisiais bei daržovėmis

Įsibėgėjus sezoninei vaisių ir daržovių prekybai, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai visoje Lietuvoje tikrina prekybos vietas, siekdami įvertinti, kaip laikomasi prekybos taisyklių ir ar vartotojams parduodami saugūs bei kokybiški maisto produktai. Kauno turguje aptikta nemažai pažeidimų, – pranešimu spaudai informuoja VMVT.
Maisto kainos Šeškinės turguje
Turguje/ Asociatyvi nuotr. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Liepos 16 dieną VMVT inspektoriai lankėsi Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ bei Šilainių turgavietėje.

Patikrinimo metu nustatyta nemažai pažeidimų: prekiauta sugedusiais vaisiais, kai kurie produktai be įsigijimo dokumentų, neužtikrintos tinkamos laikymo sąlygos, todėl kai kuriais produktais buvo uždrausta prekiauti dėl grėsmės vartotojų sveikatai.

„Deja vis dar gajus supratimas, kad prekiaujant atviroje prekyvietėje į higieną ar maisto saugos reikalavimus galima žiūrėti atsainiau, nes prekyba vyksta lauko sąlygomis. Pastarųjų patikrinimų metu užfiksavome rimtų pažeidimų: prekyboje rasta nekokybiškų, netgi jau su gedimo požymiais šviežių vaisių, daugybė ženklinimo pažeidimų, rauginti produktai laikomi per daug šiltoje temperatūroje, taip pat neužtikrintas produktų atsekamumas.

Nekokybiški produktai vartotojų nebepasieks, tačiau raginame pardavėjus elgtis atsakingiau,“ – teigė VMVT Kauno departamento direktorė Daiva Švelnienė.

Patikrinimų metu nustatyta, kad šviežių vaisių ir daržovių skyriuje buvo prekiaujama įvairių rūšių fasuotais raugintais kopūstais, pažeidžiant gamintojo nurodytas laikymo sąlygas, kadangi minėtų produktų ženklinimo informacijoje nurodoma raugintus kopūstus laikyti nuo 0 iki +6 °C arba nuo 0 iki +10 °C temperatūroje, tačiau buvo laikoma +22,3 °C temperatūroje.

Rasta raugintų agurkų kibiruose, kurie nepaženklinti, neaiškus jų tinkamumo vartoti terminas, nepateikti jų įsigijimą įrodantys dokumentai, nėra galimybės nustatyti nei jų kilmės, nei gamintojo.

Turgavietėse taip pat buvo nurodyta, kad prekiaujama lietuviškomis braškėmis, bulvėmis, tačiau tai įrodančių dokumentų nebuvo pateikta. Tai yra akivaizdus vartotojų klaidinimas.

Po atliktų patikrinimų pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas, atsakingiems asmenims bus taikomos atitinkamos administracinio poveikio priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius