-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 03

Klaipėda spaudos veidrodyje: Grandiozinė muzikinio teatro rekonstrukcija paskendo rūke

Baigiantis darbo savaitei Klaipėdos spauda rašo apie įgyvendintus ir savo eilės dar tik laukiančius projektus. Štai Giruliuose iškilęs kempingas Klaipėdos savivaldybei tapo tikra piktžaizde. Valdininkai niekaip negali rasti jam tinkamo valdytojo. O Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras – rakštis Kultūros ministerijai. Sostinės valdininkai neišmano, kur gauti milijonus eurų pastato rekonstrukcijai.
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas paaiškės kitą savaitę.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ rašo apie uostamiesčio teatralų nerimą dėl Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ateities. Sklando gandai, kad Kultūros ministerija mažne avarinės būklės pastato rekonstrukcijai žada skirti vos 5 mln. eurų, o reikėtų keleriopai daugiau. 

„Kol kas planuojama, kad vykdant rekonstrukciją Muzikinis teatras bus išplėstas. Atsiras du priestatai. Vienas – užstatant dalį teatro kiemo, o kitas – Danės gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. 

Įgyvendinus projektą, teatro pastato bendras tūris turėtų padidėti apie 50 proc. Realūs statybos darbai, truksiantys kelerius metus, turėtų prasidėti 2017-aisiais“, – apie teatralų lūkesčius rašo „Klaipėda“.

Tokiems užmojams, apskaičiuota, prireiktų bent 20,5 mln. eurų. Tačiau žinia iš Kultūros ministerijos verčia teatralus abejoti dėl grandiozinio projekto įgyvendinimo.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ rašo apie nesėkmingą Klaipėdos savivaldybės bandymą surasti koncesininką Giruliuose esančiam kempingui. Iki šiol jį administravo ES finansavimą kempingo statyboms realizavęs Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Paaiškėjus, kad įgyvendinti projektą ir jį vėliau administruoti ta pati įstaiga negali, pradėta ieškoti koncesininko. Tačiau niekas nepanoro su savivaldybe sudaryti sutarties.

15min nuotr./Viliamasi, kad jau kitą vasarą kempinge poilsiautojai galės apsistoti moderniuose namukuose.
15min nuotr./Viliamasi, kad jau kitą vasarą kempinge poilsiautojai galės apsistoti moderniuose namukuose.

„4 žvaigždučių kempingo, kuriame įrengta 12 namelių, koncesijos sutarties sąlygose numatyta, kad koncesininkas kasmet turėtų mokėti kone 30 tūkst. eurų siekiantį mokestį.

Taip pat sutarties galiojimo laikotarpiu privalėtų užtikrinti ne mažesnes kaip 78 tūkst. eurų investicijas į kempingą, kurios, pasibaigus sutarties galiojimo terminui, jam nebūtų grąžintos.

Koncesininkas privalėtų užtikrinti tokį pat kempingo veiklos pobūdį, koks yra dabar, bei išlaikyti 4 žvaigždučių lygį, taip pat užtikrinti, kad per metus šiame kempinge apsilankytų ne mažiau nei 5 tūkst. turistų“, – rašo dienraštis.

Tokie reikalavimai nevilioja nė vieno verslininko, tad Klaipėdos savivaldybė suskubo juos lengvinti sutarties sąlygas, kad prasidėjus vasaros sezonui kempingas dirbtų sklandžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius