-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 07 /11:23

Koronavirusas Lietuvoje: nustatytas 2331 susirgimas, mirė 30 žmonių – vienas jų nesulaukęs 30-ies, viruso židiniai liepsnoja globos namuose, įmonėse

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 2331 naujas koronaviruso atvejis, pranešė Statistikos departamentas. Mirė 30 žmonių. Registruota dar 10 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė. Iš viso šalyje registruota 154 550 COVID-19 ligos atvejų, serga 65730 žmonių, pasveiko – 86 109, per vakar – 2136.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per praėjusią parą izoliuota 3511 asmenų, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 96855 žmonės.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 251 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Vakarykštę parą patvirtinta 17 koronavirusinės infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiu Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, kur iš viso šiuo metu registruoti 96 COVID-19 ligos atvejai.

Dar 13 atvejų trečiadienį patvirtinta Zarasų socialinės globos namuose. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejama 150 infekcijos atvejų.

10 atvejų, registruotų vakar, siejama su protrūkiais Kelmės rajono Liolių socialinės globos namuose ir Liolių socialinės globos namų Užvenčio skyriuje.

Naujas protrūkis registruotas Lietuvos pašto Raseinių skyriuje, kur koronavirusinė infekcija vakar patvirtinta trims darbuotojams.

Dar vienas naujas protrūkis registruotas Mažeikių rajono nakvynės namuose. Vakar patvirtinti 6 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 5 yra namų gyventojai ir 1 darbuotojas.

Taip pat toliau tęsiasi protrūkiai globos, palaikomojo gydymo įstaigose. Praėjusią parą patvirtini koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose, Klaipėdos socialinių paslaugų centre „Danė", Alytaus rajone įsikūrusiuose Miroslavo globos namuose, Raseinių rajono Blinstrubiškių socialinės globos namuose, Prienų Šilavoto globos namuose, Kauno Panemunės socialinės globos namuose.

Be to, trečiadienį registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais maisto pramonės įmonėse Kalvarijoje, Marijampolėje, Klaipėdoje, taip pat patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais laivų statybos, jūrų krovinių, baldų gamybos, pervežimo geležinkeliais įmonėse Klaipėdoje, degalinėje Kupiškyje, pieno perdirbimo įmonėje Rokiškyje.

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais medžioklės reikmenimis prekiaujančioje įmonėje, pakuočių gamybos įmonėje, statybos, maisto pramonės, vėdinimo įrangos gamybos įmonėse.

Taip pat registruoti COVID-19 ligos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais žuvies perdirbimo įmonėje Raseiniuose, dviračių gamykloje Šiauliuose, kelių statybos įmonėje Šiauliuose, autobusų nuomos įmonėje Mažeikiuose, Plungės prekybos įmonėje, Telšiuose veikiančioje betono ir gelžbetonio gaminių įmonėje, taip pat – su protrūkiais Utenos mėsos perdirbimo, siuvimo įmonėse.

Be to, registruoti infekcijos atvejai, epidemiologų vertinimu, siejami su protrūkiais Kupiškio rajono Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 259.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Praėjusią parą nuo koronaviruso mirė 20–99 metų žmonės

Iš viso mirė po 15 vyrų ir moterų.

Tarp jų – po vieną žmogų, kuris priklausė 20–29, 30–39, 40–49 ir 50–59 amžiaus grupėms.

Taip pat mirė dešimt 80–89 metų žmonių, po septynis 60–69 ir 70–79 metų žmones ir du 90–99 metų asmenys.

Daugiausia mirusiųjų yra 80–89 metų amžiaus – 758, 70–79 metų – 560, 60–69 – 344, 90–99 – 195, 50–59 – 169, 40–49 – 31, 30–39 – 11, 100–109 – penki, taip pat mirė trys 20–29 metų amžiaus žmonės.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 2413 COVID-19 pacientų, 199 iš jų – reanimacijoje

Deguonis papildomai tiekiamas 1517 pacientų, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 132.

Iš daugiau kaip 16,6 tūkst. ligoninių lovų šiuo metu užimta beveik 8,4 tūkst. Iš 696 reanimacijos lovų užimtos 442. Iš 651 lovos, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimta 271, iš lovų, kur tiekiamas deguonis, užimtos 2457 iš 6,4 tūkst.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 2331
  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 154550
  • Per praėjusią parą nuo COVID-19 mirusių asmenų skaičius: 30
  • Per praėjusią parą registruota COVID-19 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė: 10
  • Per praėjusią parą padaugėjo nuo COVID-19 mirusių (30+10): 40
  • Bendras registruotų COVID-19 mirčių skaičius: 2076
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 2136
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 86109
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 65730
  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 13837
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1700842

Statistikos departamentas akcentavo, kad laikinai bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius ir sergančių koronavirusu asmenų skaičius yra skelbiami pagal NVSC sistemą. Netrukus departamentas tikisi pereiti prie skaičiavimo pagal algoritmą iš pirminių šaltinių (ESPBI IS) duomenų.

Mirčių skaičius skelbiamas pagal mirties liudijimus iš ESPBI informacinės sistemos, skelbia departamentas.

Lietuvoje trečiadienį patvirtinta 2717 naujų koronaviruso atvejų, 27 žmonės mirė. Šalyje registruotas naujas protrūkis Jonavos rajono policijos komisariate, virusas toliau plinta pataisos namuose, ligoninėse, darželiuose.

Europos Komisija trečiadienį suteikė sąlyginį leidimą platinti Europos Sąjungoje vakciną nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, sukurtą JAV bendrovės „Moderna“, pranešė EK pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Moderna“ vakcina yra jau antra, kurią EVA rekomendavo platinti Europos Sąjungoje. Gruodžio pabaigoje buvo uždegta žalia šviesa pradėti skiepyti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtu preparatu.

Taip pat premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį paskelbė, jog ekspertų taryboje diskutuojama apie tai, kad persirgusiems koronavirusu ar nuo jo skiepytiems asmenims būtų išduodamas specialus tai liudijantis dokumentas.

„Mes svarstėme klausimą nebūtinai dėl skiepų paso, bet dėl imuniteto paso ir galimybės jį sukurti. Ne tik skiepyti žmonės galėtų į tokią žymę pretenduoti, bet taip pat ir tie žmonės, kurie yra persirgę“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio kalbėjo premjerė.

Lietuvos vyskupų konferencija skelbė, kad nuo kito pirmadienio, sausio 11 dienos, atnaujins viešas pamaldas su tikinčiaisiais. Tačiau dėl kilusio pasipiktinimo trečiadienį spaudos konferenciją surengęs Vilniaus arkivyskupas, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas Gintaras Grušas pranešė, kad sprendimas pakeistas – viešų pamaldų nebus iki sausio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius