Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 20 /15:50

Koronavirusas Lietuvoje: per parą patvirtinta 15 naujų atvejų, daugiausia – Vilniaus apskrityje

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 15 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Jos duomenimis, šiuo metu serga 460 žmonių, mirė 60, o pasveiko 1049 pacientai. Iš viso šalyje patvirtinti 1577 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 7980

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 245580 (iš jų – 82386 iš mobilių punktų)

Antradienį pranešta apie tai, kad net pusė naujų viruso atvejų susiję su židiniais gydymo ar slaugos įstaigose. Patvirtinta, kad sostinėje koronavirusu užsikrėtė Žirmūnų mikrorajone esančio restorano „McDonald's“ darbuotojas, taip pat jau iš viso keturi parduotuvės „Rimi“ darbuotojai. Šias ir kitas svarbiausias antradienio naujienas apie koronavirusą Lietuvoje rasite čia.

Trečiadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje sekite žemiau:

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Susirgo „Maxima“ darbuotoja

16:08

Trečiadienį, gegužės 20 dieną, Vilniuje, Keramikų g. 5, esančios „Maximos X" parduotuvės darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Šiai darbuotojai tyrimas atliktas gegužės 18 dieną. Su apsirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia, darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys, ji galėjo turėti kontaktą su viena kolege. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau šios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Daugiau skaitykite čia.

Užsikrėtė dar vienas VVT vairuotojas

15:50

Prieš savaitę paskelbta apie tai, kad vienas Vilniaus autobuso vairuotojas užsikrėtė COVID-19. Tuomet bendrovės direktorius Rimantas Markauskas BNS teigė, kad 53-ąjo maršruto autobusą vairuojantis vyras užsikrėtė nuo savo žmonos, kuri dirba Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

Po savaitės paaiškėjo, kad atvejų VVT jau yra du. Bendrovės turimais duomenimis, vieno iš įmonės darbuotojų testas dėl COVID-19 gegužės 18 d. buvo teigiamas.

Abu atvejai yra susiję - darbuotojai yra giminės. Vairuotojas-sargas užsikrėtė ne transporto depe, ne nuo čia dirbančio žmogaus, jis su keleiviais kontakto neturėjo.

Praėjusią savaitę išsiaiškinus pirmąjį vairuotojo užsikrėtimo atvejį NVSC riziką keleiviams įvertino kaip minimalią.

Plačiau skaitykite čia.

Koronavirusas prekybos centro „Rimi“ ceche galėjo išplisti iš daugiabučio Pergalės gatvėje

13:43

Koronavirusu susirgus keturiems Vilniaus „Rimi“ parduotuvės cecho darbuotojams, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) teigia, kad šie atvejai gali būti susiję su židiniu bendrabutyje, esančiame sostinės Pergalės gatvėje.

Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, atliekant prekybos centro darbuotojų apklausą, buvo nustatyta, kad „vienas iš sąlytį su patvirtintais asmenimis turėjusių asmenų gyvena name adresu Pergalės gatvė 15“.

„Šis asmuo dar nėra ištirtas, jo tyrimas yra organizuojamas“, – kalbėjo ji.

Anot G.Megelinskienės, dar praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės buvo prašoma prie šio pastato įkurti mobilųjį patikros punktą, kad gyventojai būtų kuo skubiau ištirti.

„Prašymas nebuvo įgyvendintas, todėl visi namo gyventojai buvo informuoti, kad turi individualiai registruotis numeriu 1808. Tačiau, kaip ir nujautėme, namo gyventojai tą daro vangiai. Panašu, kad kyla jau susiję židiniai. (...) Židinys iš niekur negali atsirasti, sąsaja aiškėja po truputį“, – teigė NVSC atstovė.

Pasak jos, šiame daugiabutyje jau yra patvirtinti penki užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Trečiadienio duomenimis, iš viso Lietuvoje patvirtinti 1577 COVID-19 atvejai. Tebeserga 460 užsikrėtusieji, 1049 asmenys pasveiko.

Dėl koronaviruso mirė 60 asmenų, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Dėl koronaviruso atvejų sustabdyta Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos skyriaus veikla

12:59

Dėl Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje nustatytų koronaviruso atvejų sustabdyta šio skyriaus veikla. 

„Nuo vakar Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus veikla yra sustabdyta dviem savaitėms“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Daugiau skaitykite čia.

Koronavirusu užsikrėtė iš viso aštuoni Santaros darbuotojai, du pacientai

12:56

Santaros klinikose nustatyti nuo gegužės 13 d. registruoti 8 susirgę darbuotojai ir keturi pacientai. Darbuotojų dauguma yra iš Infekcinių ligų centro, kiti – Reanimacijos ir Krūtinės chirurgijos skyrių.

Apie keturis užsikrėtimo COVID-19 atvejus Santaros klinikose antradienį spaudos konferencijos metu pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

NVSC: nauji koronaviuso atvejai – Santaros klinikose, Vilniaus miesto ligoninėje

12:33

Tarp 15 per antradienį nustatytų naujų koronaviruso atvejų – ir Santaros klinikų bei Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojai, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Didžioji dalis yra Vilniaus apskrityje, Kauno apskrityje patvirtintas vienas vienas atvejis ir Klaipėdos apskrityje – vienas atvejis“, –  spaudos konferencijoje trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Vilniaus apskrityje registruota 13 koronaviruso atvejų: trys iš jų – Santaros klinikų darbuotojai, taip pat užsikrėtė vienas su šiuo židiniu susijęs pacientas.

Koronavirusas nustatytas dar keturiems Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojams: dviem Intensyviosios terapijos ir vienam Vidaus ligų skyriaus darbuotojui bei Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus gydytojai.

Taip pat užsikrėtė Rusijoje ir Latvijoje dirbęs tolimųjų reisų vairuotojas bei jo giminaitis.

„Vairuotojas, pirminiais duomenimis, dirbo Rusijoje ir Latvijoje, grįžęs susitiko su savo pusbroliu ir tik po susitikimo sužinojo, kad jam yra patvirtinta COVID-19 liga, tai susirgo ir jis, ir jo pusbrolis“, – sakė G. Megelinskienė.

Dėl dar trijų Vilniaus apskrityje nustatytų atvejų dar aiškinamasi.

Kaune koronavirusas nustatytas Santaros klinikų darbuotojui, taip pat susirgo užsikrėtusio Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojo artimasis, buvęs saviizoliacijoje.

Daugiau naujienų iš Sveikatos ministerijos konferencijos ieškokite čia.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 79 asmenys, septyni iš jų – reanimacijoje

12:25

Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 79 asmenys, septyni iš jų – reanimacijoje.

„Šiuo metu gydomi ligoninėje 79 asmenys, reanimacijos-intensyviosios terapijos skyriuose – septyni, taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija dviem asmenims, su deguonies kaukėmis – 30 asmenų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 15 naujų koronaviruso atvejų, bendras nustatytų atvejų skaičius siekia 1577.

Tebeserga 460 užsikrėtusieji, 1049 asmenys pasveiko.

Dėl koronaviruso mirė 60 asmenų, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1577, Latvija –1016, Estija – 1794

12:08

Baltijos šalyse iki trečiadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 4387 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1577 atvejai, atlikta 245 tūkst. 580 tyrimų, mirė 60 žmonių.

Latvija: patvirtinta 1016 atvejų, atliktas 92 tūkst. 751 tyrimas, mirė 21 žmogus.

Estija: patvirtinti 1794 atvejai, atlikti 72 tūkst. 464 tyrimai, mirė 64 žmonės.

Lietuvoje patvirtinti 1577 infekcijos atvejai, naujų – 15, pasveikusių – 1049

10:09

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 20 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1577
  • Sergančių žmonių skaičius: 460
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius: 15
  • Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 60
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 8
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1049
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius:  368
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 20 d. 7 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 7980
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 245580 (iš jų – 82386 iš mobilių punktų)

LABORATORIJŲ DARBAS: tyrimų srautai šalies laboratorijose. Ši lentelė rodo laboratorijų darbą, tyrimų srautus, atlikimo apimtis už praėjusią dieną. Tai yra atlikti tyrimai, o ne nauji atvejai.  

Laborotorijų darbas
Laborotorijų darbas

*Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai. Primename, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Kitas atnaujinimas po   30 s.
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius