-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 01 /10:53

Lietuvoje – 23 nauji koronaviruso atvejai: nauji židiniai įmonėse ir prabangiame viešbutyje

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 23 nauji koronaviruso atvejai. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešime informuoja, kad 11 iš jų registruota Tauragės, 9 – Vilniaus, 2 – Kauno ir 1 – Klaipėdos apskrityse. Taip pat registruoti 3 įvežtiniai atvejai iš Graikijos ir Didžiosios Britanijos.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123rf.com nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 2929 COVID-19 atvejai. 1857 žmonės pasveiko nuo ligos, o 973 – serga. 5115 asmenų šiuo metu reikia izoliuotis.Taip pat Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 86 asmenys. 13 asmenų mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę COVID-19.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per praėjusią parą ištirti 4660 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirti 643 704 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iš jų – 176 344 iš mobilių punktų.

„Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 18 žmonių, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai“, – skelbia NVSC.

Vakarykštę parą COVID-19 liga Vilniaus apskrityje patvirtinta dviem asmenims, į Lietuvą lėktuvu grįžusiems iš Graikijos. Jiems tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl jaučiamų koronavirusinei infekcijai būdingų simptomų.

3-iasis įvežtinis atvejis registruotas Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Didžiosios Britanijos. Asmuo testuotas profilaktiškai, infekcijai būdingų simptomų nejaučia.

Plečiasi „PravalFesto“ židinys

3 vakar Vilniaus apskrityje nustatyti nauji koronavirusinės infekcijos atvejai siejami su rugpjūčio 15-16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Vakar COVID-19 liga patvirtinta vienam šio renginio dalyviui ir dviem asmenimis, kontaktavusiems su renginyje dalyvavusiais žmonėmis. Iš viso su šiuo renginiu dabar siejama 18 atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar.

Taip pat 1 naujas atvejis siejamas su protrūkiu viešbutyje „Esperanza Resort“. Iš viso šiuo metu, epidemiologų vertinimu, registruoti 4 susiję atvejai.

Be to, vakarykštę parą patvirtintas antrasis COVID-19 ligos atvejis, siejamas su statybų įmone Vilniaus apskrityje „Montuotojas“, bei antrasis atvejis, siejamas su atliekų tvarkymo įmone „Ekonovus“. Šis atvejis taip pat registruotas Vilniaus apskrityje.

Dar 11 atvejų vakar registruota Tauragės apskrityje. Visi šie asmenys yra kariai.

Koronavirusas nustatytas Lietuvos kariuomenės didžiojo kunigaikščio Kęstučio batalione, Tauragės rajone, tarnaujantiems šauktiniams.

Kaip BNS patvirtino kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus, koronavirusas išplito, kai po priesaikų paleisti į namus ir vėliau grįžę į dalinį trys šauktiniai rugpjūčio 27-ąją pajuto koronaviruso simptomus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kęstučio batalione – 11 naujų koronaviruso atvejų šauktiniams

Be to, nustatyta, kad 1 žmogus Vilniaus apskrityje užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 2 asmenys Vilniaus ir Kauno apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 1 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2929
  • Sergančių žmonių skaičius: 973
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 23
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 86
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1857
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 5115

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 191

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas ČIA.

Šią savaitę, nuo rugpjūčio 31 d. iki rugsėjo 6 d. imtinai, Molėtų, Kauno, Trakų, Švenčionių, Kupiškio, Skuodo, Tauragės ir Pasvalio rajonų, taip pat Elektrėnų, Vilniaus ir Kauno miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Šiose 11-oje savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius