-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 30

Naujas Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis: „Susijungimo su „tvarkiečiais“ nebus“

Bandydami gelbėti sušlubavusį pasitikėjimą partija „darbiečiai“ jos lyderio postą patikėjo naujausiam savo bendražygiui – europarlamentarui Valentinui Mazuroniui. Tai, kad pirmininko poste norėtų matyti jį, dar prieš slaptą balsavimą sakė ir Darbo partijos (DP) įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Teodoro Biliūno nuotr.

Ilgametis „Tvarkos ir teisingumo“ narys V.Mazuronis prie DP prisijungė balandžio 26 d. Tačiau tai nesutrukdė jam pelnyti „darbiečių“ simpatijų ir tapti naujuoju partijos lyderiu. 

Šeštadienį Kėdainiuose vykusiame DP suvažiavime dėl partijos pirmininko posto jis susikovė su Artūru Paulausku.  

„Pirmi darbai – suburti komandą. Šiandienos rinkimai parodė, kad žmonės nori dirbti kartu. Antras dalykas – suaktyvinti tas pozicijas, kuriose mes turime deleguotų narių, t.y. Seime, Vyriausybėje. Trečia – sukurti rimtą, ant žemės stovinčių žmonių ir suprantančių, ko reikia  paprastiems žmonėms, programą. Jei visa tai turėsime, būsime stipriausi per 2016 metų Seimo rinkimus“, – iš karto po rezultatų paskelbimo kalbėjo naujasis DP vadovas.

Jei rinkėjai pasitikės mūsų komanda ir norės turėti, kad ir tokį patį aplinkos ministrą, aš grįšiu, – sakė V.Mazuronis.

Tapęs partijos lyderiu V.Mazuronis neketina atsisakyti europarlamentaro mandato. Tai jis padarys tuomet, jei DP laimės Seimo rinkimus.

„Iki Seimo rinkimų aš dirbsiu ir Europarlamente, ir Lietuvoje. Jei rinkėjai pasitikės mūsų komanda ir norės turėti, kad ir tokį patį aplinkos ministrą, aš grįšiu“, – sakė V.Mazuronis.

Paklaustas apie galimą DP jungimąsi su partija „Tvarka ir teisingumas“, V.Mazuronis užtikrino, kad pačių partijų jungimosi jis nemato. Tačiau tam tikri procesai vyksta. 

„Manau, kad tiesioginis partijų jungimasis – jau praeitas etapas. Bet bendras darbas ir telkimasis prie DP, kuri eina stipryn, aš tikiu, kad bus“, – kalbėjo naujasis DP pirmininkas. Jis užtikrino, kad asmeniniai santykiai su „Tvarka ir teisingumas“ vadovu Rolandu Paksu netaps trukdžiu, siekiant bendrų tikslų.

„Mūsų asmeniniai santykiai su Rolandu yra geri. Partijų susijungimo, apie kurį jūs kalbate, nebus. Tačiau politines jėgas, rinkėjus ir kitais būdais susitelksime ir, tikiuosi, dirbsime visi kartu DP labui“, – sakė politikas.

DP patriarcho Viktoro Uspaskicho palaikymą šiuose rinkimuose turėjęs V.Mazuronis nesibaimina, kad visus klausimus teks derinti su partijos įkūrėju: „Viktoras bus garbės pirmininkas, t.y. užims tas pareigas, kurias užima ir dabar“, – teigė V.Mazuronis.

Kalbėdamas apie DP „juodosios buhalterijos“ bylą, jis siūlė atskirti teisinius dalykus, ir politiką. Naujasis partijos vadovas buvo įsitikinęs, jog šis šleifas nesutrukdys partijai sėkmingai dalyvauti po 1,5 m įvyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Nepolitizuokime ir atskirkime šiuos du dalykus. Mes einame politiškai į rinkimus, teisminiai procesai spręsis teisiniu keliu. Bus sprendimai, mes juos vertinsime“.

V.Uspaskichas planuoja susijungimą su „tvarkiečiais“

Savo pasitikėjimą V.Mazuroniui išreiškęs DP įkūrėjas V.Uspaskichas neslėpė, jog tikisi, kad naujas partijos lyderis padės pritraukti naujų rinkėjų. Taip pat, skirtingai nei V.Mazuronis, planuoja „tvarkiečių“ ir „darbiečių“ susijungimą.

„Aš manau, kad tai yra pirmas žingsnis“, – teigė V.Uspaskichas.

Ilgametis DP lyderis V.Uspaskichas neabejojo naujojo pirmininko kompetencija ir planuoja išnaudoti jo populiarumą tarp „darbiečių“ ir rinkėjų.

„Mes tikimės išnaudoti jo populiarumą. Žmonės pasitiki juo“, – atvirai dėstė DP įkūrėjas.

„Jis pats gana rimtą rinkiminę kampaniją padarė, apvažiavo DP skyrius ir gerai už save agitavo. Visi, kas norėjo, galėjo pačiupinėti jį fiziškai ir mentališkai“, – į klausimą, ar be jo palaikymo, V.Mazuronis būtų tapęs naujuoju partijos lyderiu, atsakė V.Uspaskichas.

Politikas neslėpė, kad tikisi, jog su V.Mazuronio atėjimu DP galės prisikelti. „Mes tikimės išnaudoti jo populiarumą. Žmonės pasitiki juo“, – atvirai dėstė DP įkūrėjas.

Naujasis „darbiečių“ lyderis atliks svarbų vaidmenį ir kuriant naują partijos programą. Joje, anot V.Uspaskicho, svarbiausias akcentas bus patrauklios verslo aplinkos sukūrimas.

„Norime, kad Lietuvoje būtų sudarytos konkurencingos verslo sąlygos. Reikia sukurti patrauklią investicinę aplinką, kad ateitų čia investuotojai. Tikslas – kad didėtų atlyginimai ir neišvažiuotų Lietuvos žmonės. Be darbo vietų, stipraus verslo to padaryti neįmanoma. Verslas ir žmogaus teisės turi būti gerbiami kaip JAV. Tada ir žmonės pradės gerbti savo Tėvynę“, – sakė V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius