Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 08 /16:21

Policija aiškinsis, kas sostinės sporto aikštyno biotualete išmatomis nupiešė Rusijos karo Ukrainoje simbolius

Diplomatui Mantvydui Bekešiui pirmadienio ryto pasivaikščiojimas su dukra sostinės Kaukysos sporto aikštyne šalia Belmonto įsimins ilgam – čia įrengtame biotualete jis aptiko išmatomis nupieštus Rusijos karo Ukrainoje simbolius „Z“ ir „V“. Kas tai padarė, aiškinsis policija.
Rusijos karo Ukrainoje simboliais ištepliotas biotualetas
Rusijos karo Ukrainoje simboliais ištepliotas biotualetas

„Ten pastatytas vienas biotualetas ir ryte teko pamatyti siurprizą, kurio nepavyksta atmatyti iki šiol (...) Matosi, kad padaryta specialiai, sąmoningai. Nepanašu, kad tai būtų padaryta ekspromtu neblaivaus asmens“, – 15min sakė diplomatas.

Jo teigimu, apie panašius „atradimus“ jam pasakoję ukrainiečiai, kai diplomatas lankėsi karo niokojamoje šalyje.

„Aš pats lankiausi Ukrainoje kovo pradžioje, tai pasakojo man žmonės, kad rusai išeidami palieka ant sienų butuose pas ukrainiečius visokių dalykų, panašių į čia. Bet kad iki mūsų atkeliaus ir kad čia tokie dalykai bus... Šiek tiek šokiravo“, – teigė M.Bekešius.

Jis pasakojo, kad tame aikštyje sportuoja ir ukrainiečių vaikai.

„Tame stadione daug žmonių sportuoja, vyksta vaikų futbolo treniruotės, tų pačių ukrainiečių vaikų atvedama, man atrodo. Tikiuosi, kad savivaldybė išvalys, sutvarkys tai“, – kalbėjo diplomatas.

Aš pats lankiausi Ukrainoje kovo pradžioje, tai pasakojo man žmonės, kad rusai išeidami palieka ant sienų butuose pas ukrainiečius visokių dalykų, panašių į čia.

Aiškinsis policija

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja 15min teigė, kad policininkai patikrino minėtą vietą netoli Belmonto ir aiškinsis, kas biotualete išmatomis išpiešė Rusijos karo Ukrainoje simbolius.

„Tikrins ir rinks informaciją, kas tai padarė, gal yra kur nors kameros, kurios greičiau padės nustatyti“, – sakė sostinės policijos atstovė.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr.
15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

Jos teigimu, policija pradės administracinę teiseną dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Savivaldybės viešosios įstaigos „Active Vilnius“ atstovė Karolina Dilytė 15min teigė, kad biotualetų paslaugą teikianti įmonė „Toi-toi“ artimiausiu metu išvalys Kaukysos aikštyne esantį biotualetą.

Greičiau atlikti šiuos darbus, pasak K.Dilytės, trukdo biotualeto link vedantis kelias, kuris dabar yra iškasinėtas ir įmonės technika iki tos vietos privažiuoti negali.

Netrukus po to „Active Vilnius“ atstovė patikslino, kad raides nuvalė įstaigos darbuotojai.

Rusijos karo Ukrainoje simboliai biotualete jau nuvalyti
Rusijos karo Ukrainoje simboliai biotualete jau nuvalyti

Simboliai „V“ ir „Z“ atsirado Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, jie buvo matomi ant Rusijos karinės technikos, taip pat ir Lietuvoje šiais simboliais buvo išniekinta keletas įvairių paminklų, viešų vietų.

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, simbolis „Z“ reiškia „Za pobedu“ („Už pergalę“), o „V“ – „Sila v pravde“ („Jėga yra tiesoje“) ir „Zadača budet vypolnena“ („Užduotis bus įvykdyta“).

Už šių simbolių naudojimą Lietuvoje numatytos baudos.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius