Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 29

Prabangus kvartalas Gulbinuose užminė mįslę: kaip nustatyti, ar čia gyvenama, ar tik poilsiaujama?

Kvartalas Gulbinuose, kur įsikūrė turtingi verslininkai, pastatytas prieš dešimtmetį, tačiau pastaruoju metu vėl atsidūrė po didinamuoju stiklu – juo susidomėjo net Seimo Antikorupcijos komisija, kurios posėdyje nagrinėta, yra ten miško, ar ne. O tyrimą dėl šio kvartalo atliekančių prokurorų neįtikina ir Vilniaus savivaldybės išvados, kad statiniai naudojami pagal paskirtį. Pastaroji aiškina, kad tikslių kriterijų tą nustatyti nėra.
Didžiųjų Gulbinų kvartalas
Didžiųjų Gulbinų kvartalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Abejonių dėl to, ar Gulbino ežero pašonėje, buvusios vaikų stovyklos teritorijoje išdygs gyvenamieji namai, ar vis dėlto poilsiui skirta infrastruktūra, kilo dar tuomet, kai tvirtintas šis projektas. 2011 m. rugsėjį, kai kvartalas dar statytas, 15min kalbinti leidimus statyti išdavę sostinės valdininkai neslėpė negalintys garantuoti, kad poilsiavietė nepavirs uždaru turtuolių kvartalu.

Prokurorė: žmonės ten turbūt gyvena

Pastaruoju metu šį klausimą vėl kelia prokurorai.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė Deimantė Nikitinienė Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje prieš dvi savaites pasisakė, kad, be kitų dalykų, nerimą kelia ir tai, jog pastatyti poilsio pastatai dabar galbūt naudojami kaip gyvenamieji namai.

„Problema yra ta, kad prieš kažkiek metų tam tikri veikėjai susitvarkė taip, kad rekreacinėje teritorijoje pastatyti statiniai buvo įforminti kaip poilsio paskirties. Žmonės įteisina statinius kaip poilsio paskirties ir puikiai ten turbūt gyvena.

Kita prokurorų reikalavimo pusė buvo savivaldybei patikrinti, kaip tie statiniai naudojami. Į tai Vilniaus savivaldybė atsakė, kad pagal leidimus ir projektus tie statiniai atitinka reikalavimus, o patikrinti, kaip yra iš tikrųjų, savivaldybė nei teisinių, nei techninių galimybių nemato“, – kalbėjo prokurorė.

Savivaldybės išvada neįtikino

Dar 2020 metų gegužę Vilniaus m. savivaldybė tokį patikrinimą atliko. Gegužės 25 dieną savivaldybės Būsto skyrius Vilniaus apylinkės prokuratūrai atsiuntė raštą „Dėl pastatų ir statinių, esančių sklype Didžiųjų Gulbinų g. 25, patikrinimo“.

Jame teigiama: „Informuojame, kad skyriaus specialistai 2020-05-14 atliko pastatų ir statinių patikrinimą ir nustatė, kad minėtame sklype yra visi Nekilnojamojo turto registre įregistruoti pastatai ir statiniai, pastatų ir statinių savininkai / naudotojai naudoja pastatus ir statinius pagal tiesioginę, Nekilnojamojo turto registre įregistruotą paskirtį“, ir buvo pridėti patikrinimo aktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius