-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 02

S.Skvernelis nemato priežasčių atstatydinti J.Narkevičių

Į Vyriausybę po laikino nedarbingumo sugrįžęs premjeras Saulius Skvernelis pareiškė neįžvelgiantis „teisinių faktų“, pagal kuriuos galėtų reikšti pretenzijas susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui ir jį atstatydinti.

„Aš turėdamas priimti sprendimą turiu vadovautis teisiniais faktais. Šiandien nematau nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis“, – komentavo ministras pirmininkas.

Jis teigė norintis, kad J.Narkevičiaus elgesys būtų įvertintas teisiškai: „Gal kažko nežinau, gal kažko nemačiau, bet net ir tos pretenzijos, kurios ministrui pareikštos, aš noriu, kad būtų teisiškai įvertintos ir patikrintos, nes kai kas jau pasirodo buvo švelniai tariant netiesa – nebrakonieriavo ministras, neturi jis nė namo prie ežero ir taip toliau.“

Po vertinimo S.Skvernelis sakė norėsiantis pasikalbėti su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Galbūt prezidentas turi dar kažkokių argumentų, kurių aš nežinau, ir po susitikimo su prezidentu priimsiu sprendimą“, – teigė jis ir pridūrė nenorintis imtis skubotų veiksmų, „kas galėtų griauti valdančią koaliciją arba įtakoti Vyriausybės stabilumą, kada reikia priimti pačius svarbiausius įstatymus iki gruodžio 17 dienos“.

VIDEO: Saulius Skvernelis apie Jaroslavą Narkevičių: nemato dėl ko būtų galima reikšti pretenzijas ministrui

Nors G.Nausėda paragino J.Narkevičių trauktis, poziciją dėl ministro išreiškęs S.Skvernelis tikino nematantis jokio konflikto: „Aš noriu susitikti su prezidentu ir išgirsti argumentus. Galbūt, kaip minėjau, jis turi papildomų argumentų, kurie įtikintų mane elgtis kitaip.“

Aplinkybes dėl J.Narkevičiaus pietų, už kuriuos mokėjo valstybės įmonės, aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Premjeras S.Skvernelis bei Ministrų kabineto nariai pirmadienį spaudos konferencijos metu Vyriausybėje pakomentavo ir kitus klausimus – dėl gatvės, kurioje gyvena premjeras, asfaltavimo, biudžeto projekto, naujo ekonomikos ir inovacijų ministro.

Transliacija:

Praėjusią savaitę, teigdamas, kad jo „veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms XXI amžiaus Vyriausybėje“, prezidentas Gitanas Nausėda paragino susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių trauktis iš pareigų.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė nematantis priežasčių ministro pasitraukimui – esą jis pajudino „labai didelius interesus“, prieš ministrą ir J.Narkevičiaus atstovaujamą Lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) vyksta organizuotas puolimas.

„Mes neduosime mūsų koalicijos suardyti, neduosime tokiomis neaiškiomis, neesminėmis problemomis griauti mūsų Vyriausybės ir Seimo darbo“, – kalbėjo jis.

J.Narkevičius teigė sprendimą dėl atsistatydinimo priimsiąs pasikonsultavęs su koalicijos partneriais, jį į postą delegavusia LLRA-KŠS bei premjeru.

Kritikos sulaukė J.Narkevičiaus kelionė į pasaulinį kelių kongresą Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Kongrese turėjęs skaityti pranešimą, ministras ant scenos nepasirodė – tikino bendravęs su šeichu. Be to, jis Abu Dabio restorane vakarieniavo už Lietuvos automobilių kelių direkcijos pinigus, nors turėjo tam skirtus komandiruotpinigius.

15min jau rašė, kad ministrui buvo skirtas butas Seimo viešbutyje, tačiau jo kolegos sako nematę J.Narkevičiaus. Tame bute kartais gyveno jo dukra Karolina Narkevič, kultūros ministro patarėja. Jis pats gyvena Trakuose ir iš ten važinėja į darbą. Po 15min publikacijos J.Narkevičius atsisakė buto.

Dabar aiškėja, kad jis negalėjo gauti buto Seimo viešbutyje –J.Narkevičius turi butą prestižinėje vietoje, kurį nuomoja turistams. Butai Seimo viešbutyje skiriami tiems Seimo nariams, kurie neturi gyvenamosios vietos sostinėje ar netoli jos.

LLRA-KŠS J.Narkevičių į ministro pareigas delegavo po šiųmetinių prezidento rinkimų, kai partija prisijungė prie valdančiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius