Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 13

Prezidentas įvertino K.Mažeikos veiklą: įsakymą dėl medžioklės reikia atšaukti, ministras gali dirbti toliau

Prezidentas Gitanas Nausėda sukritikavo aplinkos ministrą „valstietį“ Kęstutį Mažeiką, kad šis savo laisvalaikio pomėgius buvo pavertęs valstybės politikos reikalu, kai savo įsakymu pabandė Lietuvoje įteisinti medžioklę lankais. Interviu 15min G.Nausėda trečiadienį teigė, kad visas K.Mažeikos įsakymas dėl medžioklės turi būti atšauktas ir pamirštas, o ministras gali dirbti toliau.
Kęstutis Mažeika ir Gitanas Nausėda
Kęstutis Mažeika ir Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

G.Nausėda tvirtino, kad ministro viešai išsakyti teiginiai apie įsakymo pasirašymo aplinkybes neįtikina. Esą, jei jau ministras laikėsi pozicijos, kad reikia leisti medžioti lankais, tai turėjo drąsiai viešai pristatyti savo argumentus.

„Neįtikinamai skamba tokie argumentai, kuomet pirmąją dieną išeinama drąsiai ir pristatomas klausimas, po to pradedama antrą dieną sakyti, kad ne taip suprato, o trečią dieną sakoma, kad nieko čia nebuvo siūloma. Reiškia, ministras turėtų turėti bent jau drąsos ginti net tą sprendimą, kurį jis yra pasiūlęs, jeigu apskritai tokių argumentų turi“, – interviu 15min trečiadienį sakė G.Nausėda.

Pats prezidentas sako nematantis jokių argumentų, kodėl prireikė šio įsakymo, išskyrus tą, kad ministras panoro nustatyti taisykles laisvalaikio praleidimo formai, kurią pats propaguoja.

„Šiuo atveju, aš nematau nei kokių rimtų argumentų, išskyrus vieną, kuris man yra visiškai netoleruotinas, tai yra tai, kad pats ministras asmeniškai yra į šį hobį įsitraukęs. Tada ministro asmeniniai hobiai tampa valstybės politikos reikalu.

Šiuo atveju, žmonių reakcija turbūt buvo labai teisinga ir adekvati. Ji rodo, kad kur kas didesnė visuomenės dalis nesupranta tokių sprendimų ir ypač turbūt nesupranta dabartinėmis aplinkybėmis negu kad kita dalis, kuri galbūt norėtų šiomis galimybėmis pasinaudoti. Tuo labiau, kad ten matome tik aisbergo viršūnę, kalbame apie strėles, o yra šiame įsakyme ir kur kas daugiau dalykų, kurie neturėtų būti“, – teigė G.Nausėda.

Mes manome, kad apskritai šis įsakymas turėtų būti atšauktas ir pamirštas.

Prezidento teigimu, ministras trečiadienį paaiškinti savo sprendimus buvo atvykęs ir į Simono Daukanto aikštės rūmus.

„Ministras šiandien lankėsi pas mūsų patarėjus, mūsų patarėjai poziciją išsakė, kad mes manome, kad apskritai šis įsakymas turėtų būti atšauktas ir pamirštas“, – sakė G.Nausėda.

O ar ministras, prezidento nuomone, gali dirbti toliau?

„Na, ką? Ministras taip pat, kaip ir visi kiti žmonės, daro klaidų. Pavyzdžiui, Punios klausimu mes stengėmės su ministru dirbti ir kai ko pavyko pasiekti. Reiškia, su ministru galima kalbėtis, bet, aišku, na nedžiugina tokie pasikartojantys liapsusai, kurie tikrai smarkiai gadina visuomenės atmosferą ir tikrai sunkiai pateisinami, pirmiausia, moraliniu požiūriu“, – interviu 15min trečiadienį teigė G.Nausėda.

Įsakymą, kuriuo nuo 2022-ųjų būtų įteisinta medžioklė lankais K.Mažeika pasirašė penktadienį. Kritikos sulaukęs antradienį jis atšaukė Medžioklės taisyklių punktą, kuriuo nuo 2022 metų balandžio būtų leidžiama medžioklė lankais ir durklais.

Tačiau visuomeninės aplinkosaugos organizacijos tikina, kad Medžioklės taisyklėse yra visa eilė kitų žalingų pakeitimų. 15min antradienį jau skelbė, kad tarp pakeitimų – jei anksčiau buvo leidžiama su prožektoriais medžioti tik šernus, o dabar jau ir lapes, ir daug kitų gyvūnų.

Trečiadienį ministras jau pranešė ketinantis stabdyti visą praėjusį penktadienį pasirašytą įsakymą dėl Medžioklės taisyklių pakeitimo, kol jo neapsvarstys Medžioklės konsultacinė taryba.

Visą G.Nausėdos interviu 15min kviečiame skaityti ketvirtadienį ryte. Jame prezidentas atskleidė, su kokiomis sąlygomis leistų pensininkams skirti vienkartines 200 eurų išmokas, kiek dar galėtų tęstis karantinas, įvertino S.Skvernelio Vyriausybės veiklą, išdėstė lūkesčius dėl Seimo rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius