Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 12 /23:25

V.Tomaševskis antrame ture nieko nerems, N.Puteikis jaučiasi kaltas, kad kandidatavo

Rinkėjų apklausos prieš rinkimus rodė, kad į antrą turą patekti turi galimybių trys kandidatai: Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis ir Ingrida Šimonytė. Kitų šešių kandidatų šansai menki. Rezultatų jie laukė kas kaip: vieni kavinėse, kiti – savo būstinėse.
Valdemaras Tomaševskis savo štabe laukia prezidento rinkimų rezultatų
Valdemaras Tomaševkis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

20 val. užsivėrė rinkimų apylinkės, o kandidatai į prezidentus kartu su savo štabų nariais rinkosi laukti rezultatų – kuriam iš jų pasiseks patekti į antrąjį turą, kas kokio rinkėjų palaikymo sulauks.

Devyni kandidatai

Iš viso 2019 m. prezidento rinkimuose buvo devyni kandidatai: socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas ir rašytojas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis ir Ingrida Šimonytė, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Rezultatų šie kandidatai laukė kas kur. Vieni, tarkim, V.Andriukaitis – centrinėje Lietuvos socialdemokratų partijos būstinėje, V.Mazuronis – savo kaip europarlamentaro biure, A.Juozaitis – štabo patalpose. M.Puidokas laukimui pasirinko viešbučio „Crowne Plaza“ Gintarinę salę, N.Puteikis – piceriją Gedimino prospekte. V.Tomaševskis tradiciškai kartu su štabo nariais ir rėmėjais rinkosi Vilniaus Lenkų kultūros namuose.

V.P.Andriukaitis: „Luktelėkime bent iki vidurnakčio“

Kandidatas į prezidento postą Vytenis Povilas Andriukaitis į Lietuvos socialdemokratų būstinę, kur įsikūręs jo štabas, atbėgo iš anūkų, su kuriais leido dieną, glėbio. „Diena buvo puiki“, – šypsojosi politikas.

Balsadėžėms užsidarius jis neslėpė laukiantis paties geriausio rezultato: „Jei paklaustumėte to kiekvieno iš 9 pretendentų, matyt, visi atsakytų, kad tikisi geriausio.“

Paklaustas, ar nesigaili palyginti vėlai pranešęs apie savo kandidatavimą ir dėl to praradęs dalį rinkėjų, V.P.Andriukaitis sakė, kad išgirdęs klausimą „jeigu“, visada atsako tuo pačiu „jeigu“.

„Ir tada paliekame daugtaškį. Aš neturėjau kito kelio, nebent pranešti, bet iš karto trauktis iš eurokomisaro pareigų. Bet Europos Komisijoje mes turime daugybę be galo reikšmingų uždavinių, o aš esu žodžio žmogus – pažadėjau pabaigti, pabaigiau ir viskas“, – aiškino kandidatas.

Tai trečias V.P.Andriukaičio bandymas tapti šalies prezidentu. Jis neslėpė manąs, kad šįkart būtų geriausiai pasirengęs eiti šias reikšmingas pareigas.

VIDEO: V.Andriukaitis tiki, kad šį kartą yra geriausios formos užimti prezidento pareigas

„Dabar esu kur kas labiau pasirengęs. Turiu didžiulį tarptautinės patirties bagažą. Didžiulį. Visos 28 ES šalių narių vyriausybės, visi 28 šalių parlamentai. Diskutavome su JAV, Kinijos, Brazilijos, Japonijos, Kanados vyriausybėmis, su artimaisiais kaimynais, Rytų partnerystės šalimis, – kalbėjo V.P.Andriukaitis, leisdamas suprasti, kad prisistatinėti tarptautinėje arenoje jam nereikėtų. Manau, kad visose sostinėse mano pavardė vertinama ir žinoma, nes yra praktiniai kontaktai.“

Paklaustas, kokį kitą kandidatą remtų antrajame ture, jei pats į jį nepakliūtų, V.P.Andriukaitis prašė luktelėti bent iki vidurnakčio.

Manau, kad padarėme labai didelį darbą, ypač vertinant tai, kad sugebėjome savo elektoratą išplėsti į tuos rinkėjus, kurie nėra savęs identifikavę su socialdemokratais.

„Bet šiaip aš netikiu, kad kieno nors paramos lemtų rinkėjų apsisprendimus. Dalyvavau rinkimuose du kartus ir būtų labai sunku pamatuoti. Rinkėjai yra daugmaž patys apsisprendę, kuris kandidatas jiems yra antrasis pasirinkimas. Be to, yra sociologiniai tyrimai, kurie rodo, kaip balsuotų, jei būtų vienas ar kitas kandidatas“, – svarstė socialdemokratas.

V.P.Andriukaitis pasidžiaugė, kad jam pačiam pavyko sutelkti elektoratą: „Manau, kad padarėme labai didelį bendrą darbą, ypač vertinant tai, kad sugebėjome savo elektoratą išplėsti į tuos rinkėjus, kurie nėra savęs identifikavę su socialdemokratais. Tai yra didelis žingsnis į priekį, kad socialdemokratinėmis vertybėmis grįsta politika grįžtų į Lietuvos žmonių širdis.“

Kalbėdamas apie tolimesnę karjerą V.P.Andriukaitis užsiminė, kad kortos yra nuolat permaišomos: „Dabar turiu koncentruotis ties šiais rezultatais, paskui orientuotis į kitus, tačiau projektuoti, kad ir Europos Komisijos darbas nenukentėtų. O po to bus matyt.“

V.Tomaševskis: antram ture nieko neremsime

V.Tomaševskis Lenkų kultūros namuose, kur rezultatų laukė jo štabo nariai, pasirodė apie 22.30 val. Jis teigė besijaučiąs „kaip po rinkimų“: esą žmogus visada tikisi gero rezultato, o kai gauna, tada reikia dėkoti ir rinkėjams, ir padėjusiems kampanijoje. Anot V.Tomaševskio, pirmi rezultatai tokie, kad priekyje, kaip ir prognozuota, trys kandidatai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis savo štabe laukia prezidento rinkimų rezultatų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis savo štabe laukia prezidento rinkimų rezultatų

„Trijose savivaldybėse laimi mūsų partijos kandidatas: tai Visaginas, Vilniaus ir Šalčininkų rajonai, tai didelė dalis Lietuvos. Tas džiugina“, – teigė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis.

V.Tomaševskis tikino, kad jis ir jo komanda siekia būti geriau žinomi ir kitose Lietuvos dalyse, bet esą per trumpą laiką to padaryti neįmanoma.

Žmonės turi patys apsispręsti, už ką jie balsuos. Toks prekiavimas, toks turgus politinis yra ne vietoje ir neatitinka mūsų sąžiningos politikos krypties, – sakė V.Tomaševskis.

„Bet pavyko pristatyti ir savo rinkimų kampaniją, ir žmonės geriau susipažino su mūsų kandidatu, parodėme savo įdirbį. Labai svarbus momentas – sąžininga politika, esame sąžiningiausia partija Lietuvoje, daug turėjo skambučių, palaikymo iš visos Lietuvos, iš lietuvių tautybės rinkėjų. Tai tam tikra naujovė, bet tuo pačiu suprantame, kad prezidento rinkimuose žmonės balsuoja kitaip nei Seimo. Prezidento rinkimuose žmonės balsuoja taip, lyg jo balsas būtų lemiamas tam, kuris daugiausia surenka“, – kalbėjo jis.

VIDEO: V.Tomaševskis: „Antrame ture nieko neremsime”

Apie antrą turą V.Tomaševskis nebekalbėjo, tačiau ir palaikyti kurio nors kito kandidato sakė neketinąs – esą tai būtų rinkėjų apgaulė: „Žmonės turi patys apsispręsti, už ką jie balsuos. (…) Toks prekiavimas, toks turgus yra ne vietoje ir neatitinka mūsų sąžiningos politikos krypties.“

Šis kartas, kai jis kandidatuoja į prezidentus, jau trečias, tačiau gali būti ne paskutinis – jeigu reikės, kandidatuos ir ketvirtą kartą.

„Patekti į antrą turą būtų stebuklas“

Pasibaigus balsavimui prezidento rinkimuose A.Juozaitis neslėpė, kad patekti į antrąjį turą tikimybė yra, tačiau tai prilygs stebuklui. Jo teigimu, prieš jį buvo imtasi tokių priemonių žiniasklaidoje ir kitur, kad atsvarą tam pateikti būtų sunku.

„Padarėm viską, ką galėjom. Aš sakyčiau – išarėm, apakėjom ir užsėjom Lietuvą, daigai gal ne iš karto prasikals ir gal ne iš karto bus derlius, bet mes jau padarėm, ką galėjom. Žinoma, Lietuva yra Marijos žemė, stebuklas įmanomas, į antrą turą įmanoma išeiti, pažiūrėsim, kaip tai atsitiks. Mes bet kuriuo atveju priimsim Lietuvos sprendimą“, – 15min sakė A.Juozaitis.

Jis teigė, kad pernelyg didelės jėgos, finansai buvo mesti juodinti jį. Anot A.Juozaičio, net LRT užsiėmė šmeižtu.

Agitacinis laikas, pasak A.Juozaičio, buvęs įdomus, įvyko per 400 susitikimų su žmonėmis: „Gyvų pokalbių, aš sakydavau žmonėms, kad nesu televizijose, nes esą čia, su jumis.“

VIDEO: Šventiškai nusiteikęs A.Juozaitis laukia rezultatų: patekti į antrąjį turą būtų stebuklas

Judėjimas Seimo rinkimams jau yra, tad iš politikos A.Juozaitis trauktis artimiausiu metu neketina. O paklaustas, ką rems antrajame ture, jeigu į jį nepateks, pasakė, kad tokio kandidato jis nemato.

„Vos S.Skvernelio namo nelaimėjau“

V.Mazuronis tvirtino, kad nuotaikos puikios, jis dėkojo visiems balsavusiems tiek už jį, tiek už kitus kandidatus.

„Viskas rinkėjų rankose, jie jau padarė visa tai. Aš manau, kad iš tų devynių rinkimus laimės vienas. Ar tai blogai? Gerai! Rinkimai yra ir bandymas suformuoti skirtingus požiūrius, skirtingas vizijas, kaip turėtų vystytis mūsų valstybė, kas turėtų keistis. Aš tikiu, kad po šitų rinkimų, kiek mačiau debatus, kiek dalyvavau susitikimuose, Lietuva keisis. Tikiu, kad pasikeis į gerą, nebus tokia pokiliminė, nebus baimės valstybė, o bus laisvės valstybė. Mes suprasime, kad reikia stiprinti Lietuvos valstybę“, – kalbėjo savarankiškai save išsikėlęs kandidatas.

Jo teigimu, kandidatų siūlymai buvę panašūs, o bet kurios permainos yra į gera.

Į Europos Parlamentą V.Mazuronis kandidatuoja su Darbo partija, sąrašo lyderis yra Viktoras Uspaskichas, tačiau jis kolegos atvirai neparėmė. Atvirkščiai – yra viešai pasakęs, kad jam imponuoja S.Skvernelis. „Mano asmeniniams rezultatams tai nei pakenkė, nei padėjo. Aš visą laiką teigiau, kad esu pats save išsikėlęs kandidatas ir pats sau kampaniją finansuojantis kandidatas, toks turbūt vienintelis“, – tikino V.Mazuronis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valentinas Mazuronis laukia rinkimų rezultatų savo štabe
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valentinas Mazuronis laukia rinkimų rezultatų savo štabe

Tuoj po to, kai užsidarė rinkimų apylinkės, V.Mazuronio štabe kolegų iš Darbo partijos, paties V.Uspaskicho irgi nebuvo.

Paklaustas, kiek jam kainavo rinkimų kampanija, V.Mazuronis sumos detalizuoti nenorėjo – esą kol kas viskas vyko skolon, o tas skolas reikėsią atidavinėti truputį vėliau. Bet jis pasišaipė vos nelaimėjęs S.Skvernelio namo.

„Mano manymu, pasiekėm gerų rezultatų. Vos namo nelaimėjome! Už tokią kainą, tai čia tas pats kaip laimėjimas“, – šmaikštavo V.Mazuronis, primindamas istoriją, kaip S.Skvernelis LRT televizijos debatuose pasiūlė jam pirkti namą už deklaruotą oficialią jo sumą – 130 tūkst. eurų.

Mano manymu, pasiekėm gerų rezultatų. Vos namo nelaimėjome! Už tokią kainą, tai čia tas pats kaip laimėjimas, – šmaikštavo V.Mazuronis.

Ką parems antrajame ture, V.Mazuronis sakė nežinąs – esą priklausys, kas ten pateks ir ar pasikeis kandidatų retorika. Nes esą pirmajame ture jis negirdėjo nė vieno kandidato kalbose to, kas jį tenkintų.

„Užtenka tos baimės, užtenka tų draudimų, užtenka tų nesąmonių, kad žmonės alaus ar gero vyno bonką negali nusipirkti nuo trečios. Kurkime laisvą valstybę, kur visiems būtų gera gyventi“, – tikino V.Mazuronis.

VIDEO: Optimistiškas V.Mazuronis: tikiu, kad po šių rinkimų Lietuva pasikeis

M.Puidokas žada kurti naują politinę jėgą

Kandidato į prezidentus Mindaugo Puidoko štabas rinkimų rezultatų laukė „Crowne Plaza“ viešbutyje. Kandidatas džiaugėsi, kad rinkimų kampanijos metu išnaudojo visas galimybes komunikuoti su rinkėjais – tiek televizijų, tiek naujienų portalų debatus.

„Net ir neturint skambių reklamų televizijoje ar didžiulių stendų miestuose, manau, galima pasiekti žmones ir iškomunikuoti jiems žinutę apie galimas permainas. Man, kaip naujos kartos kandidatui, padėjo tai, kad komunikacijai buvo naudojamos modernios priemonės, labai daug feisbuko. Net jei daugiau dėmesio turėjo lyderiai, kurie sąskaitose turėjo šešiaženkles sumas, mes pinigų stygių stengėmės kompensuoti kūrybingumu“, – 15min kalbėjo M.Puidokas.

Kandidato manymu, jo elektoratas labai platus – nuo senjorų iki šeimų su vaikais: „Rinkėjo profilį sudaryti labai sudėtinga. Pagal mūsų atliktus neformalius tyrimus didesnę elektorato dalį sudaro moterys.“

M.Puidokas viliasi, kad jo įdėtų pastangų pakaks patekti į antrąjį rinkimų turą.

„Mane mokė krepšinio aikštelėje garbingai kovoti ir garbingai pripažinti pralaimėjimą, jei tai tenka padaryti. Jei taip įvyks, neliūdėsiu, nes ketinu dirbti ir judėti toliau. Mano tikslai ir siekiai visada buvo labai aiškūs ir nuoseklūs. Manau, kad Lietuvai prezidento vaidmenyje reikalingas ryžtingas žmogus. Lygiai taip pat politinių jėgų žemėlapyje reikalinga tokia politinė jėga, kuri atstovautų tradicinėms, krikščioniškoms vertybėms ir moralei, šeimoms ir būtų orientuota į žmones bei socialinės atskirties mažinimą“, – aiškino M.Puidokas.

Jis teigė menkai tikintis Lietuvos sociologinių agentūrų atliekamomis apklausomis.

„Sprendimas, ką remti antrame ture, gims, kai turėsime aiškius nugalėtojus. Vertindamas situaciją pasirinksiu tą kandidatą, kuris galėtų geriausiai atstovauti mūsų valstybei. Tas kandidatas tikrai nebus ponia Ingrida Šimonytė. Tai sakau tiesiai šviesiai ir kategoriškai“, – neslėpė M.Puidokas.

Savo poziciją jis grindė tuo, kad prezidentas turi būti tas žmogus, kuris telkia žmones ir suvienija valstybę.

Imsiuosi lyderystės ir panaudosiu gerąją politinę patirtį, kuri buvo gauta per šiuos rinkimus.

„Tikrai niekaip nematau, kad juo galėtų būti žmogus, kuris priėmė tiek sudėtingų ir skausmingų Lietuvai sprendimų per ekonominę krizę. Tai sprendimai, kurie neleidžia tikėti, kad ponia Šimonytė galėtų sutelkti ir visus suvienyti. Galiausiai žinome, kad antrame ture žmonės susitelkę balsuoja prieš konservatorių kandidatą. Todėl I.Šimonytei laimėti šiuos rinkimus galimybių nelabai matau“, – samprotavo M.Puidokas.

Daug abejonių jis prisipažino turįs ir dėl Sauliaus Skvernelio rėmimo, mat labai juo nusivylė Ramūnui Karbauskiui pareiškus, kad „valstiečių“ kandidatui nepatekus į antrąjį turą šaliai grėstų išankstiniai Seimo rinkimai: „Tai yra nepagarba žmonėms ir valstybei ir tam tikras rinkėjų šantažas.“

Iškart po rinkimų, kad ir kaip jie pasibaigtų, M.Puidokas pasiryžęs telkti plačią koaliciją tų politinių jėgų, kurios pasisako už tradicines vertybes.

„Imsiuosi lyderystės ir panaudosiu gerąją politinę patirtį, kuri buvo gauta per šiuos rinkimus. Kalbu apie naujos politinės jėgos kūrimą. Pono J.Kaczynskio pavyzdys Lenkijoje puikiai parodo potencialą sujungti politines jėgas, kurios yra besiblaškančios“, – kalbėjo M.Puidokas.

Jis žada prezidento rinkimuose kandidatuoti ir po penkerių metų: „Palaikymas įkvepia tolesniems darbams.“

VIDEO: M.Puidokas nori kovoti dėl patekimo į antrąjį turą, bet liūdėti neketina

N.Puteikis: „Esu kaltas“

Kandidatas į prezidentus, šią savaitę pareiškęs, kad traukiasi iš rinkimų kovos, Naglis Puteikis rezultatų buvo nusiteikęs laukti sostinės Gedimino prospekte įsikūrusioje picerijoje „Can Can Pizza“. Tačiau jai užsidarius 22 val. kandidatui teko ieškoti prieglobsčio kitur.

„Tikėjausi, kad iki 22 val. bus aiškūs rinkimų rezultatai, juk tik vienas biuletenis, 9 kandidatai, ne partijos, ne reitingavimai. Nežinau, kodėl taip ilgai užtruko“, – stebėjosi N.Puteikis.

VIDEO: N.Puteikis prispažino: „Esu kaltas, kad laimi bankininkas“

Kalbinamas gatvėje, picerijos prieigose, jis neslėpė nusivylimo.

„Kaimo gyventojai jau pasirinko. Panašu, kad lietuviai ir toliau nori būti bankų valdžioje. Mes, politikai, esame kalti, kad nepaaiškinome, koks skirtumas tarp to, ką išrenki, ir koks tavo gyvenimas. Kitų šalių gyventojai išsirenka politikus, kurie bankams diktuoja taisykles, Lietuvoje bankai diktuoja politikams. Po to lietuviai stebisi, kad užsienyje PVM maistui lengvatinis, o pas mus kainos didžiausios, algos, pensijos mažiausios.

Galiu lietuviams pranešti: ko norėjote – tą ir gausite. G.Nausėda bus prezidentas, sustatys SEB aplinkos žmones, kurie iš jūsų lupo devynis kailius, į svarbiausias tarnybas, Lietuvos banką, kainų kontrolės komisiją. Ta politika tęsis.

Galiu lietuviams pranešti: ko norėjote – tą ir gausite. G.Nausėda bus prezidentas, sustatys SEB aplinkos žmones, kurie iš jūsų lupo devynis kailius, į svarbiausias tarnybas, Lietuvos banką, kainų kontrolės komisiją. Ta politika tęsis“, – kone apokaliptinį scenarijų piešė N.Puteikis.

Jis teigė nesuprantantis, kodėl su tokiu entuziazmu žmonės renka sau kankintojus.

„Gal mes, politikai, kalti, kad nepaaiškinome, kas už G.Nausėdos, kas jo štabe sėdi, kokie žmonės, iš kur tie pinigai. Nepaaiškinome, kad Dalia Grybauskaitė į mano minėtų institucijų vadovus sustatė vienos advokatų kontoros, pačios turtingiausios Lietuvoje, advokatus“, – svarstė N.Puteikis.

Jo manymu, jei kaimas su tokia persvara renka G.Nausėdą, vadinasi, jokio kandidato pastangos nebūtų galėjusios padėti.

„Tikėjausi, kad A.Juozaitis ar S.Skvernelis išstums G.Nausėdą iš antro turo, bet nenustebčiau, kad miestai G.Nausėdą ant rankų išneš ir jis laimėtų pirmame ture. Jaučiuosi kaltas, kad kandidatavau. Būdamas tiek metų politikoje turėjau suvokti, kokia begalinė Lietuvos gyventojų meilė turtingiems bankininkams. Kandidatuodamas atitraukiau balsus nuo S.Skvernelio ir tai didžiulė mano klaida. Atsiprašau. Per vėlai paraginau balsuoti prieš G.Nausėdą.

I.Šimonytė yra neturtinga, nebankinė – viskas tuo ir pasakyta. S.Skvernelis neturtingas, nebankinis. Abu turi kuklius namukus. G.Nausėda turi dvarą miesto centre, saugomoje teritorijoje. Štai tokius žmones myli lietuviai. Štai tokį išsirinko, na, dabar laikykitės“, – apmaudą liejo N.Puteikis.

Prieš rinkimus – visi optimistai

Rinkimų dieną balsavęs A.Juozaitis rinkimų patirtį palygino su 1976 metų Monrealio olimpinėmis žaidynėmis, kai plaukimo rungtyje iškovojo bronzos medalį. Jis teigė neabejojąs, kad bus antrajame ture: „Antrame ture turi susitikti dvi idėjos – vadinamoji, globalistinė, kuri į Lietuvą neatsiremia, ir Lietuvos globalistinė, vadinasi, pasaulio lietuvių sugrąžinimo į tėvynę, globali Lietuva. Lietuva kuri sutelks, kiek įmanoma, netgi kosminį protą, kaip žinome net ir palydovai yra lietuvių leidžiami. Žinoma, tikiu, visą laiką nuo tos akimirkos kai pradėjau šį žygį, žinojau, kad pateksiu į antrą turą“.

V.Andriukaitis, kuris balsuoti irgi prie urnos atėjo sekmadienį, neslėpė geros nuotaikos. „Rezultatų lauksiu labai neišpasakytai geromis nuotaikomis. Atvykau kovo 29 dieną, įvykdžiau visus reikalavimus, ir per mėnesį turėjau tiek daug susitikimų, tiek daug įspūdžių, tiek daug patirties, vyko puikios diskusijos su žmonėmis apie programą“, – žurnalistams sakė V.Andriukaitis.

V.Mazuronis apie antrą turą nekalbėjo, tačiau tikino manąs, jog po rinkimų Lietuva pasikeis. „Tikiu, kad po šitų rinkimų Lietuva pasikeis. Eis laisvesniu keliu, Lietuvos valstybę stiprinančiu turtingesniu mums visiems keliu“, – teigė europarlamentaras.

Iš anksto balsavęs V.Tomaševskis sakė, kad šalies vadovui būtinos savybės yra sąžiningumas ir kompetencija. Kandidatas pabrėžė, kad jo programa yra geriausia, ji nukreipta „apginti paprastą žmogų, įvesti socialinį teisingumą, vidaus ir užsienio politiką nukreipti tam, kad didėtų žmonių pragyvenimo lygis ir pajamos, kad būtų daugiau teisingumo“.

Apie antrąjį turą svajojo ir iš anksto balsavęs M.Puidokas: „Galvoju, kad turiu galimybę kautis dėl patekimo į antrą turą.“ Jis vylėsi surinkti protesto balsus ir gauti „dviženklį skaičių procentų“.

Tik N.Puteikis apie dalyvavimą antrajame ture atėjęs prie urnos nei kalbėjo, nei, matyt, svajojo. Jis balsuodamas iš anksto atskleidė, kad už save nebalsavo ir taip pat elgtis skatino savo rėmėjus. Esą yra du kandidatai, kurie artimi jam savo poziciją, tai S.Skvernelis ir A.Juozaitis, tačiau kurį rinkosi pats, neprisipažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius