Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

Remigijus Šimašius renkasi karą: teiksime klausimą tol, kol Alma Vaitkunskienė bus atleista

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius nemato galimybių toliau dirbti su administracijos direktore Alma Vaitkunskiene ir žada jau kitame tarybos posėdyje vėl teikti klausimą dėl jos atleidimo. Pirmasis teikimas baigėsi mero nesėkme – tarybos nariai vieno balso persvara direktorės neatleido.
Remigijus Šimašius ir Alma Vaitkunskienė
Remigijus Šimašius ir Alma Vaitkunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min jau rašė, trečiadienio tarybos posėdyje politikai vieno balso persvara (24 balsai prieš 23) nepritarė A.Vaitkunskienės atleidimui.

Plačiau skaitykite Smūgis Remigijui Šimašiui: Vilniaus taryba neatleido Almos Vaitkunskienės

Meras nesitrauks

Tačiau R.Šimašius, gavęs tokį kolegų smūgį, atsitraukti neketina: „Šitam sprendimui pritrūko vieno balso, tai manau, kad kitą kartą nepritrūks. Artimiausiu metu bus paskelbtas posėdis, pažiūrėsime, kada tinkamas laikas pagal darbotvarkę.“

Darbo kartu su A.Vaitkunskiene meras nebeįsivaizduoja, nors ji sakė galinti dirbti toliau. „Esu pasiryžusi bendradarbiauti su jumis, jūsų patarėjais, išspręsti visus nesusipratimus, jeigu tokie buvo, ir kartu dirbti Vilniaus labui“, – dėkodama tarybos nariams už pasitikėjimą vos paskelbus balsavimo rezultatus sakė ji.

Meras mano kitaip. „Bendravimas sunkiai įsivaizduojamas, kaip ir sunkiai įsivaizduojama, kaip gali kažkoks darbuotojas, politinio pasitikėjimo darbuotojas, netekęs pasitikėjimo apsimesti, kad gali toliau sklandžiai ir dalykiškai dirbti. Aš, tiesą sakant, neįsivaizduoju normalaus darbo tokioje situacijoje“, – kalbėjo meras, o paprašytas pakomentuoti direktorės pasakytą frazę, kad ji nori dirbti kartu, atsakė: „Man jos pasakymas atrodo truputėlį pritemptas ir nelabai nuoširdus.“

Kodėl rezultatas yra toks, koks yra, anot mero, priežasčių yra įvairių, tačiau esą kitas sprendimas parodys, kad direktorė bus atleista. „Bent esu nusiteikęs tą klausimą neabejotinai teikti tam, kad darbai vyktų taip, kaip man norisi, kad jie vyktų. Tai yra, sparčiau, skaidriau, į ateitį žiūrint, tuos motyvus jau dėsčiau šiandien“, – sakė R.Šimašius.

Spaudimo sako nedaręs

Nemažai priekaištų meras sulaukė dėl A.Vaitkunskienės paviešintų jo rašytų žinučių: „Susiprask, kol nevėlu“, kitą dieną – „Vėlu. Duodu tau laiko pagalvoti iki rytojaus ryto, pasakyčiau dar daug gerų žodžių per tarybos posėdį.“ Tačiau jis jokio bandymo daryti spaudimą čia nemato.

„Turėdavau progos daug kalbėtis įvairiais būdais ir labai apgailestauju, kad net norą gražiai net išsiskyrimą padaryti buvo traktuojama kitaip. Bet čia yra tas dalykas, kad žiūrėdamas į kitus pats matai save tarsi veidrodyje“, – pareiškė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius