-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30

Siaurame Kauno klinikų koridoriuje – jokių saugių atstumų, gydymo įstaiga ginasi, kad tai nėra įprasta

Onkologinį ligonį į Kauno klinikų polikliniką vieną gruodžio rytą atlydėjęs Darius liko nustėręs: siaurame koridoriuje prie kabinetų būriavosi dešimtys pacientų. Negana to, laukti gydytojo teko valandą. „Taip reguliuojami žmonių srautai“, – ironizavo Darius. Kauno klinikos patikino, kad tokia situacija nėra įprasta. Problemos neva baigsis dalį poliklinikos paslaugų perkėlus į naujas patalpas.
Būrys pacientų siaurame Kauno klinikų poliklinikos koridoriuje
Būrys pacientų siaurame Kauno klinikų poliklinikos koridoriuje / Skaitytojo Dariaus nuotr.

„Karantinas. Kauno klinikų poliklinika. Pacientai laukia devintos valandos vizitui pas gydytoją, nors jo net nėra kabinete. Dabar jau – 9 valandos 50 minučių. Matosi, kaip „reguliuojami“ žmonių srautai“, – teigė nuotrauką atsiuntęs 15min skaitytojas Darius.

Jis papasakojo atlydėjęs vieną sunkų onkologinį ligonį, kuriam gydytojo priėmimo teko laukti valandą.

„Žmonės pikti“, – nuotaikas, vyraujančias prie kabinetų durų, trumpai perteikė skaitytojas.

Pateikta situacija yra neįprasta. Įprastai prie kabinetų nesibūriuojama.

Pasak LSMU Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovės Austės Aleksandravičiūtės-Šviažienės, ši situacija susidarė siaurame koridoriuje prie keturių tuo metu jame dirbusių gydytojų kabinetų.

„Pasikalbėjome su tądien dirbusiu personalu ir galime patikinti, kad jūsų pateikta situacija yra neįprasta – taip įprastai nebūna. Įprastai prie kabinetų nesibūriuojama, nes pacientai konsultacijoms atvyksta iš anksto suderintu konkrečiu laiku. Po kiekvieno vizito patalpos yra vėdinamos ir dezinfekuojamos.

Ambulatoriniuose padaliniuose laikomasi visų reikiamų infekcijų kontrolės reikalavimų, norint sumažinti COVID-19 užsikrėtimo riziką. Bendrose patalpose gali būti tik 2 pacientai, išlaikant 3 metrų atstumą. Viso vizito metu tiek personalas, tiek pacientai dėvi asmens apsaugos priemones. Lydintys asmenys į patalpas yra neįleidžiami, nebent išskirtiniais ir iš anksto suderintais atvejais“, – vyraujančią tvarką patvirtino Kauno klinikų atstovė.

Anot jos, įėjimas pro pagrindines duris į ambulatorijos pastatą yra kontroliuojamas – pastatytas kontrolės skaneris ir pralaidumo vartai, kurie automatiškai dezinfekuoja rankas ir, esant normaliai žmogaus kūno temperatūrai ir pacientui taisyklingai dėvint apsauginę veido kaukę, pacientas įleidžiamas į pastatą.

„Darbuotojams priminta atkreipti dėmesį į lankytojų laukimą koridoriuose ir laikinai paprašyti išeiti iš pastato arba palaukti kitose patalpose, kad tokie žmonių susibūrimai koridoriuose nepasikartotų“, – teigė A.Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Bendrose patalpose gali būti tik 2 pacientai, išlaikant 3 metrų atstumą.

Vis dėlto, ji priminė, kad šis poliklinikos pastatas – vienas seniausių statinių Kauno klinikų miestelyje, šiemet skaičiuojantis 80 metų. Jis paprasčiausiai nebeatitinka šiuolaikinių ambulatorinių patalpų reikalavimų. Be to, istorinis senosios Konsultacinės poliklinikos pastatas įtrauktas į architektūrinio paveldo sąrašą, todėl jokie pakeitimai jame negalimi.

„Todėl džiaugiamės, kad jau netrukus 40 proc. visų Kauno klinikų pacientų konsultacijų vyks naujajame Ambulatoriniame diagnostikos centre, kurio statybos užbaigtos šį rudenį. Šis pastatas, įrengiamas visai šalia Traumų ir skubios pagalbos centro, užtikrins visas modernias ir patogias sąlygas pacientams ir darbuotojams. Naujajame ambulatorijos centre įdiegti patogūs logistikos sprendimai, didelės laukimo ir poilsio erdvės, pacientų informacinė sistema ir tame pačiame pastate veiksianti instrumentinė ir laboratorinė diagnostika leis užtikrinti dar kokybiškesnį pacientų ištyrimą bei greičiau sudaryti gydymo planą.

Tokių situacijų, dėl kurios kreipiatės, naujajame pastate tiesiog negalės susidaryti, nes laukiamieji jame yra erdvūs ir pritaikyti šiuolaikiniams poliklinikų reikalavimams“, – teigė Kauno klinikų atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius