Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 02

Smūgį į veidą patyręs teisėjas, vos tik išėjęs iš Lukiškių, reikalavo TV operatoriaus atsiprašymo

Įtemptomis sąlygomis vykusi masinio teisėjų ir advokatų suiminėjimo akcija neapsiėjo be incidentų. Apie vieną nemalonų epizodą priminė teisėjas Viktoras Kažys, kuris pareikalavo atgailos už fizinę skriaudą vos tik pravėręs Lukiškio kalėjimo vartus. Teisėjas panoro, kad skriaudikas jo viešai arba privačiai atsiprašytų. V.Kažys per visą chaosą neišgirdo, kad operatoriaus atsiprašymas jau nuskambėjo.
Per suėmimą užgautas teisėjas V.Kažys triukšmingame koridoriuje neišgirdo operatoriaus atsiprašymo
Per suėmimą užgautas teisėjas V.Kažys triukšmingame koridoriuje neišgirdo operatoriaus atsiprašymo / 15min nuotr.

Iki nušalinimo nuo pareigų Lietuvos apeliacinio teismo teisėju dirbęs Viktoras Kažys tapo vienu iš 14 teisininkų, įsivėlusių į dabartinį korupcijos skandalą.

V.Kažys buvo tarp tų, kuriuos prokurorai po sulaikymo norėjo laikyti nelaisvėje ilgiau nei 48 valandas, todėl kreipėsi į teismą dėl suėmimo.

Pastaroji procedūra teisme vasario 21 d. vyko nervingai: pareigūnų į teismą atvestas V.Kažys slėpė veidą, o didžiulis fotografų ir operatorių būrys bandė išsitekti siaurame teismo koridoriuje, kad įamžintų rezonansinę kriminalinę kroniką.

Būtent tokiu karščiausiu metu ir įvyko incidentas, kurio teisėjas V.Kažys nepamiršo visas 8 paras, kurias praleido įkalintas.

VIDEO: Vaizdo įraše – atsiprašymo reikalaujančio teisėjo ir operatoriaus susidūrimas

Paskutinę praėjusios žiemos dieną išėjęs į laisvę įtariamasis iš pradžių konstruktyviai pabendravo su žiniasklaida apie šių dienų korupcines aktualijas, o pabaigoje prisiminė ir apie asmeninę nuoskaudą.

15min savo redakcijos archyve rado dar neviešintą iškalbingą vaizdo įrašą, atspindintį teisėjo ir operatoriaus susidūrimą, o svarbiausia – V.Kažio neišgirstą esminę detalę. Vaizdo įraše galima išgirsti, kaip Lrytas.tv operatorius Erikas Jankauskas atsiprašo teisėjo praėjus vos akimirkai po to, kai žmogų užgauna.

Iš to, kas nufilmuota, nekyla abejonių, kad operatorius teisėją kliudė netyčia. Operatorius nuo teisėjo traukėsi atbulomis, bet susidūrė su kliūtimi, todėl tiesiog pats užstojo kelią teisėjui, laikydamas ant peties masyvią vaizdo kamerą. Iš paties E.Jankausko mimikos buvo akivaizdu, kad jaunas vyras jautriai ir skausmingai sureagavo į šį ir jam nemalonų epizodą.

15min viliasi, kad šį naujienų portalo pasakojimą teisėjas V.Kažys įvertins kaip jau įvykusį asmeninį (o tuo pačiu ir viešą) reporterio atsiprašymą. Tikėtina, kad žurnalistas atsiprašytų ir pakartotinai, jei tik turėtų progą vėl susitikti akis į akį su šiuo teisėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius