Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17 /16:51

„Start Vilnius“ istorijos herojai Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis įduoti prokurorams

Vilniaus meras Remigijus Šimašius po 15min.lt paviešintos istorijos apie įtartinus avialinijas „Air Lituanica“ valdančios savivaldybės bendrovės „Start Vilnius“ turto sandorius kreipiasi į teisėsaugą.
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Meras kreipiasi į prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą Rimanto Jurkšo, iš pareigų atleidžiamo „Start Vilnius“ direktoriaus pavaduotojo, atžvilgiu.

„Meras į prokuratūrą kreipėsi dėl buvusio „Start Vilnius“ direktoriaus pavaduotojo galimų aferų su įmonei priklausančiu nekilnojamuoju turtu“, - 15min.lt teigė mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Kitas asmuo, kurio veiksmai R.Šimašiui sukėlė įtarimų, yra „Start Vilnius“ vadovas Simas Ramutis Petrikis.

Meras prašo R.Jurkšo ir S.R.Petrikio atžvilgiu pradėti tyrimą pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vertinti, ar jų veikloje nebuvo piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir prekybos poveikiu elementų.

Dėl R.Jurkšo veiklos į prokurorus kreipėsi ir R.Šimašiaus pirmtakas, buvęs meras Artūras Zuokas, kurio valdymo paskutiniosiomis dienomis įvykdytas įtartinas sandoris tarp R.Jurkšo verslo ir „Start Vilnius“.

Primename, jog 15min.lt nustatė, kad R.Jurkšo ir jo šeimos valdoma įmonė „Statybos progresija“ per paskolos sandorį iš „Start Vilnius“ perėmė nekilnojamąjį turtą ant valstybinės žemės Geležinio Vilko g. 21. Sykiu įmonė įgijo pirmumo teisę į beveik 10 arų žemės, ant kurios stovi du nedidelės vertės statiniai. Kitoje to paties sklypo dalyje jau vyksta statybos – čia dirba R.Jurkšo valdomos bendrovės „Ukmergės statyba“ statybininkai, o devynaukštį stato R.Jurkšo su partneriu valdoma bendrovė „NT koncernas“.

15min.lt paviešinus šią istoriją, R.Šimašius „ant kilimėlio“ išsikvietė R.Jurkšą ir „Start Vilnius“ direktorių Simą Ramutį Petrikį. Po trumpo pokalbio su meru „Start Vilnius“ vadovas nutarė atleisti savo pavaduotoją R.Jurkšą iš pareigų. S.R.Petrikis prisiekinėja, kad galima afera įvykdyta be jo žinios, nors, 15min.lt duomenimis, jo parašu įtvirtintas statinių Geležinio Vilko g. 21 perleidimas R.Jurkšo verslui.

15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema
15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius