Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 17

T.Tomilinas netiki, kad „valstiečiai“ pasiduos spaudimui, S.Skvernelis reiškia netiesioginį palaikymą

Partijos vadovybės nemalonę užsitraukęs ilgametis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Tomas Tomilinas teigė esąs tikras, kad partiečiai nepritars siūlymui keisti LVŽS įstatus taip, kad partijos pirmininko pavaduotojai suvažiavime būtų tvirtinami pirmininko teikimu. Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis sakė šioje situacijoje pritariantis kolegą užstojusiam Virginijui Sinkevičiui.
Ramūnas Karbauskis ir Tomas Tomilinas
Ramūnas Karbauskis ir Tomas Tomilinas / 15min nuotr.

Opozicinė LVŽS trečiadienį atšaukė T.Tomiliną iš socialinių reikalų ir darbo ministro pareigų šešėlinėje „valstiečių“ Vyriausybėje.

Iš partijos pirmininko pavaduotojo ir frakcijos seniūno pavaduotojo pareigų jis pažadėjo trauktis pats, kai taip rekomendavo elgtis trečiadienį posėdžiavusi LVŽS taryba.

T.Tomilinas ketvirtadienį Seime teigė esąs tikras, kad partiečiai nepritars siūlymui keisti LVŽS įstatus taip, kad partijos pirmininko pavaduotojai suvažiavime būtų tvirtinami pirmininko teikimu.

Dabar pavaduotojus gali siūlyti ir LVŽS skyriai.

„Aš netikiu, kad mūsų partijos skyriai nuspręs apriboti savo teises, sumažinti laisves ir suteikti daugiau galių vienasmeniam organui. Tai būtų ne vienas, o du žingsniai atgal partijos demokratizacijos procese“, – 15min komentavo T.Tomilinas.

Jo įsitikinimu, LVŽS nariai siūlymui nepritars, nes tai apribotų partiečių skyriuose teises siūlyti narius į valdybą.

„Primenu, kad mūsų pavaduotojų sąstatas sutampa su valdybos nariais“, – pažymėjo T.Tomilinas.

Kitas siūlymas keisti įstatus – numatyti, kad į LVŽS pirmininkus galėtų pretenduoti tik tie, kurie partijoje išbūtų ne mažiau kaip penkerius metus – politiko manymu, yra skandalingas.

„Šitas pasiūlymas dar labiau skandalingas. Kadangi partijos įstatų projekto niekas nematė – tik vakar pamatė pirmą kartą, valdyba jo neaptarinėjo, šitoje vietoje bus labai rimta diskusija.

Tikiuosi, partijos nariai neapribos savęs ir nebandys ieškoti dirbtinių kliūčių kam nors tapti pirmininku“, – reiškė viltį T.Tomilinas.

Tiesa, politikas pasvarstė, kad kažkoks išbuvimo partijoje cenzas, pavyzdžiui, vienerių metų, galėtų būti.

VIDEO: Partnerystės įstatymą parėmęs „valstietis“ T. Tomilinas šalinamas iš partinių postų

Panašu, kad T.Tomilino pusėn stojo su LVŽS sąrašu į Seimą išrinktas S.Skvernelis.

Paklaustas, kaip vertina T.Tomilino pašalinimą iš partijos postų, kai „valstiečių“ gretose lieka tokie politikai, kaip skiepų priešininkas Dainius Kepenis ar rezoliucijos dėl Baltarusijos nepalaikęs Valius Ąžuolas, Seimo opozicijos lyderis aiškino nenorintis lįsti į LVŽS virtuvę, nes nėra jos narys.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Bet, manau, kad viską labai aiškiai ir tiksliai išsakė savo socialinėje paskyroje narystę partijoje sustabdęs pagal reikalavimus mūsų deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius“, – komentavo S.Skvernelis.

V.Sinkevičius užstojo T.Tomiliną, sakydamas, kad LVŽS sprendimų priėmėjams mąstančių nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius