Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 04 /20:43

V.Ušackas pasveikino I.Šimonytę su pergale ir pažadėjo paramą: „Kiek ji prašys, tiek prisidėsiu“

Vygaudas Ušackas pasveikino Ingridą Šimonytę su pergale Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirminiuose atviruose kandidato į prezidento postą rinkimuose. Jis taip pat sakė, kad kaip nepriklausomas kandidatas prezidento rinkimuose nedalyvaus.
 Ingrida Šimonytė, Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas sveikina Ingridą Šimonytę su pergale / Luko Balandžio / 15min nuotr.

I.Šimonytę V.Ušackas pasveikino atvykęs į „Amberton“ viešbutį, kur TS-LKD nariai laukia rinkimų rezultatų.

„Atvykau pasveikinti Ingridos su pergale. Tikrai pergalė, manau, visų mūsų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir bendruomenės. Manau, kad prisidėjau tam, kad išryškintume ir turėtume visapusišką diskusiją apie vertybes, apie Lietuvos valstybės viziją. Rezultatai rodo tendenciją, kad Ingrida laimi, su tuo ją ir sveikinu“, – sakė V.Ušackas.

Jis sakė norintis padėkoti savo rėmėjams, bičiuliams ir draugams, kurie nuoširdžiai dirbo ir važinėjo po Lietuvą.

Taip pat V.Ušackas teigė norintis pasveikinti TS-LKD pirmininką Gabrielių Landsbergį už iniciatyvą surengti visuotinius partijos kandidato į prezidentus rinkimus.

„Manau, kad nuo to tiek partija, tiek ir Lietuvos visuomenė sustiprėjo ir mes eisime su Ingrida priešakyje į rinkimus ir laimėsime kitų metų prezidento rinkimus“, – sakė V.Ušackas.

Paklaustas, ar dalyvaus prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas, V.Ušackas sakė, kad ne.

„Sakiau, kad eisiu į rinkimus tik tuo atveju, jeigu laimėsiu pirminius rinkimus. (...) Kuo galėsiu, jei prašys Ingrida, prisidėsiu“, – sakė V.Ušackas.

Paklaustas, ar rinkimai buvo skaidrūs ir orūs, V.Ušackas atsakė: „Čia jums spręsti“.

„Akivaizdi yra Ingridos pergalė, su kuo ją sveikinu, ir noriu palinkėti, kad mes tokiu būdu skleistume naują visiškai politinės kultūros tradiciją, kai partija atsiveria, kai partija pakviečia ir nepartinius dalyvauti rinkimuose“, – sakė V.Ušackas.

Paklaustas, ar I.Šimonytė sugebės pritraukti kitų partijų rėmėjus, V.Ušackas sakė, kad laikas parodys.

„Bet aš manau, kad partijos atsivėrimas ir tas entuziazmas, ir tas dalyvavimas žmonių, gausa, ji tikrai liudija apie tai, kad mes turime kandidatę, kuri laimės kitų metų prezidento rinkimus“, – sakė V.Ušackas.

Nuolat atnaujinamus TS-LKD pirminių rinkimų rezultatus ir kitą informaciją rasti galite čia.

Žada paremti I.Šimonytę, jei šiai parama bus reikalinga

Šarūnui Marčiulioniui priklausančiame „Stars and legends“ bare susirinkę V.Ušacko rėmėjai pasyviai stebėjo vis naujai skelbiamus rezultatus iš įvairių TS-LKD skyrių. Nuo pat pirmųjų rezultatų į priekį išsiveržusi I.Šimonytė pasiuntė V.Ušacką ir jo rėmėjus į letargą.

Lengvą šurmuliavimą ir kalbas prie alaus bokalų pertraukdavo tik liūdni pastebėjimai. „Prapylė ir Šiauliuose?“, – vienas kito pasiteiravo du rezultatų stebėtojai ir toliau nugrimzdavo į savo asmeninius pokalbius.

Pats V.Ušackas, trumpai užsukęs į „Stars and legends“, po kelių minučių išvyko ir pasveikino G.Landsbergį su sėkmingai įvykusiais rinkimais ir I.Šimonytę su pergale TS-LKD rinkimų erdve tapusiame „Amberton“ viešbutyje.

Sugrįžęs į savo rėmėjų gretas V.Ušackas atrodė ramus ir susitaikęs su vidinių rinkimų rezultatu.

„Buvau nuvykęs į TS-LKD susibūrimo vietą, kur pasveikinau Ingridą su pergale. Manau, kad tendencija akivaizdi – ji laimės šiuos išankstinius rinkimus“, – kalbėjo V.Ušackas.

„Džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti šioje demokratijos šventėje, pritraukėm keliolika tūkstančių žmonių, kurie domėjosi šiuo procesu. Linkėčiau, kad tai užkrėstų kitas politines partijas atsiverti ir stiprinti politinę sistemą“, – dėkodamas savo rėmėjams sakė jis.

V.Ušackas pasidžiaugė sulaukęs paramos Skuode, Utenoje, Radviliškyje, Ukmergėje.

„Mano manymu, turėjome ganėtinai brandžias... Gal nepakankamai diskusijų ir debatų apie valstybės viziją“, – svarstė jis, pripažindamas, kad I.Šimonytės asmenyje mato stipriausią kandidatą, kuris gali laimėti prezidento rinkimus.

„Aš esu atviras ją paremti. Kiek ji prašys, tiek prisidėsiu“, – sakė V.Ušackas.

VIDEO: V.Ušackas pasveikino I.Šimonytę su pergale ir pažadėjo paramą: „Kiek ji prašys, tiek prisidėsiu“

Sutrukdė „žeminanti informacija“

„Sieksiu tų permainų, kurias pradėjo Gabrielius, Manau, jos yra sveikintinos. Pirmiausia, atsiveriant visiems Lietuvos piliečiams, kad nebūtų draugužių klubas“, – teigė jis, pridurdamas, kad tai svarbu stiprinant visuomenę.

Paklaustas apie rinkimų kampanijos klaidas, V.Ušackas teigė nespėjęs per mažiau nei metus sustiprinti savo žinomumo partijoje.

„Buvo tam tikrų klišių ir etikečių priklijuotų. Tame tarpe – labai negraži ir žeminanti informacija skleidžiama. Laiko nebuvo, o žmonės buvo suklaidinti ir sunku buvo tai atstatyti“, – tikino jis.

Buvo tam tikrų klišių ir etikečių priklijuotų. Tame tarpe – labai negraži ir žeminanti informacija skleidžiama.

Paguosti su pralaimėjimu susitaikiusio V.Ušacko į barą atėjo ir TS-LKD narys Rimantas Jonas Dagys, dainininkas Algirdas Kaušpėdas.

Kalbėdamas savo rėmėjams jis pasidžiaugė, kad bent jau jo rėmėjų daugiau „Stars and legends“ bare nei „Amberton“ viešbutyje, kur susirinkusi partijos vadovybė.

I.Šimonytės paminėjimas bare sulaukė švilpimo ir neigiamų emocijų bangos. Daugelis stebėjosi, kad V.Ušackas nebedalyvaus prezidento rinkimuose.

V.Ušackas dėkojo už paramą ir pareiškė, kad „galime didžiuotis, jog buvome šios demokratijos šventės ne tik pasyvūs dalyviai, bet aktyvūs veikėjai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius