Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 10

Vidurinės nebaigusiam buvusiam viceministrui Dariui Mažintui gresia sumokėti už neteisėtas studijas

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį vėl ėmėsi bylos, kurioje buvęs kultūros viceministras socialdemokratas Darius Mažintas aiškinasi dėl suklastoto vidurinės mokyklos brandos atestato. Teismo sprendimu bylos nagrinėjimas turi būti atnaujintas ir toliau turi būti sprendžiama, ar pianistas D.Mažintas turėtų netekti mokslinių laipsnių ir susimokėti valstybei už klasta pasiektas studijas.
Darius Mažintas
Darius Mažintas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Byloje sprendžiamas ginčas yra sudėtingas tiek faktinių aplinkybių, tiek teisės požiūriu. Sprendimų priėmimo kambaryje teismas nustatė, kad visapusiškai pagrįstam sprendimui priimti reikia aiškintis turinčias reikšmės bylai naujas aplinkybes. Dėl to bylos nagrinėjimas atnaujintas ir paskirtas dar vienas teismo posėdis, iki kurio šalims pasiūlyta pateikti papildomų įrodymų“, – sakė teisėja Laima Ribokaitė.

Apie tai, kad D.Mažintas stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją pateikė ne savo mokyklos baigimo diplomą 15min.lt pranešė dar pernai. Kad vidurinės mokyklos nebaigė vėliau pripažino ir pats politikas, tačiau dėl savo poelgio visai nesigailėjo.

Valstybė į D.Mažinto mokslus investavo 23 tūkst. eurų

D.Mažintas stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją pateikė Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos brandos atestatą, tačiau šioje mokykloje jis nė nesimokė.

Prokurorės teigimu, kadangi atsakovas nebuvo įgijęs vidurinio išsilavinimo, jis negalėjo būti priimtas studijuoti aukštojoje mokykloje, todėl negalioja ir jo įgyti aukštojo mokslo diplomai.

Ieškinyje taip pat nurodytas reikalavimas atlyginti valstybei lėšas, išleistas jo studijoms (daugiau nei 23 tūkst. eurų).

Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius