-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 01 /20:05

Vilniaus apygardos teismas nusišalino nuo Druskininkų mero patarėjo A.Kadziausko skundo

Vilniaus apygardos teismas nusišalino nuo teisėjų korupcijos byloje suimto Druskininkų mero patarėjo Aivaro Kadziausko skundo dėl suėmimo nagrinėjimo. Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad dėl Druskininkų mero patarėjo Aivaro Kadziausko suėmimo pagrįstumo pasisakys Kauno apygardos teismas.
Aivaras Kadziauskas
Aivaras Kadziauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prekyba poveikiu ir papirkimu įtariamą A.Kadziauską Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį leido suimti mėnesiui. Suimtasis nutartį apskundė Vilniaus apygardos teismui, nes jis nagrinėja nutartis dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo skirtų suėmimų pagrįstumo.

Vilniaus apygardos teismas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, nusprendė nusišalinti nuo šio skundo nagrinėjimo.

„Priežasties tiesiai šviesiai pasakyti negaliu, nes ta priežastis atsirado susipažinus su ikiteisminio tyrimo medžiaga. Ikiteisminio tyrimo medžiagos aš negaliu atskleisti. Aišku, anksčiau ar vėliau paaiškės tos priežastys.(...) Tai turi sąsajų su H.Jaglinskiu, detaliau nieko negaliu pasakyti“, – BNS sakė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Arūnas Budrys.

Anksčiau Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus teigė, jog yra duomenų, kad mokėti kyšiai vadinamojo Vijūnėlės dvaro byloje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Bartkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Bartkus

Vilniaus apygardos Civilinių bylų skyriaus teisėjas Henrichas Jaglinskis su dar kitais septyniais teisėjais buvo sulaikytas ir kurį laiką suimtas teisėjų ir advokatų byloje, jam pateikti įtarimai.

„Teismas, susipažinęs su skundais ir pateikta medžiaga, bei siekdamas pašalinti bet kokias abejones skundus nagrinėsiančio teismo nešališkumu ir užtikrinti teisingumo interesu 2019 m. vasario 28 d. kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, prašydamas įtariamųjų A.Kadziausko, D.Zagrecko ir A.Blažaičio skundus dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarčių perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui“, – rašoma teismo pranešime.

Vilniaus apygardos teismui nusišalinus nuo A.Kadziausko skundo nagrinėjimo, Apeliacinis teismas dabar sprendė, kuris iš likusių – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ar Panevėžio – apygardos teismų nagrinės suimtojo skundą. Kaip minėta, pasirinkta buvusi laikinoji sostinė.

Teismas taip pat nusišalino nuo suimto vilniečio advokato Drąsučio Zagrecko ir kito suimtojo Arūno Blaižaičio gynėjų skundų nagrinėjimo.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų iš viso pateikti 33 asmenims.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams už palankius sprendimus mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius