Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 09

Vilniečiai „Litexpo“ pašonėje nori asfalto: svarsto apie piketą per NATO renginius, svečius įspėja dėl dulkių

Šalia „Litexpo“ rūmų ramios Miškinių g. gyventojai sako jau įpratę prie vasarą čia kylančių dulkių – dalis per gyvenamąjį kvartalą einančios gatvės nėra asfaltuota. Tačiau akligatviu besibaigęs kelias ir nebuvo itin intensyviai naudojamas. Dabar situacija keičiasi dėl artėjančio NATO viršūnių susitikimo. Šioje gatvėje jau padirbėjo kelininkai, tiesa, ne taip, kaip tikėjosi vietiniai. Tad dabar vietoj išsvajoto asfalto jie priversti skendėti dulkėse.
Miškinių gatvė Vilniuje
Miškinių gatvė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Galvojam gal kokį piketą surengti per NATO renginį“, – pusiau juokais, pusiau rimtai 15min sakė Miškinių gatvėje gyvenantis Tadas. Jis yra vienas iš aktyvių šio nedidelio kvartalo tarp Lazdynų tilto per Nerį ir „Litexpo“ teritorijos gyventojų.

Asfalto prašo daug metų

Daugybę metų beldęsi į visas sostinės savivaldybės duris gyventojai mėgino išsikovoti, kad keli šimtai jų gatvės metrų būtų išasfaltuota. Sako net patys siūlę susimokėti už dalį darbų, tačiau kažkada Miškinių gatvė kaip atsirado, taip esą ir buvo dingusi iš sąrašo sostinės gatvių, kurios nustačius prioritetus kada nors sulauktų eilės asfaltui. Dabar vėl jame yra.

Šiemet šie Lazdynų gyventojai naują kelią gavo. Tik ne tokį, apie kokį svajojo ir kokio tikėjosi:

„Šiemet balandį į eilinį mūsų paklausimą dėl gatvės asfaltavimo sulaukėme atsakymo iš savivaldybės atstovų, kuriame teigiama, kad „lygiagrečiai upės nuo Miškinių g. 6 iki Šaltūnų g. 8 bus įrengtas laikinas skaldos pagrindo sluoksnis, kuriuo gyventojai važinės „NATO Summit – Vilnius“ suvažiavimo metu“.

„Dėl bendros asfaltavimo eilės informuojame, kad sąrašas sudarytas iki 2026 m. Miškinių g. įtraukėme į gatvių sąrašą. Gatvė, atėjus perreitingavimo laikui, bus reitinguojama su kitomis gatvėmis“, – atsakė savivaldybės Infrastruktūros poskyris.

Tačiau toks atsakymas nei nudžiugino, nei nuramino gyventojus.

Sukels nepatogumų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius