-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 22

Visuotinis puolimas išgąsdino rėmėjus: rugpjūtį Lukiškių aikštėje smėlio bus, bet filmų greičiausia ne

Vilniaus savivaldybės įrengtas Lukiškių aikštėje paplūdimys vis dar nepalieka abejingų. Vieni dalijasi puikiomis jame praleistomis akimirkomis, kiti piktinasi. O institucijos atsiuntė šūsnis užklausų Vilniaus savivaldybei. Toks dėmesys pasiekė savo – nors miestas ieškojo rėmėjų, tačiau greičiausia rugpjūtį filmai čia jau nebebus rodomi.
Lukiškių aikštės paplūdimys
Lukiškių aikštės paplūdimys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastarąjį mėnesį apie Lukiškių aikštę kalbama tiek, kiek dėmesio ji nesulaukė kelis dešimtmečius. Vilniaus savivaldybės atstovai vos spėja vardyti, kas ir kiek raštų jiems atsiuntė ir kuo tos institucijos domėjosi.

Projektas buvo įgyvendintas kartu su bendrove „Telia Lietuva“, kuri įrengė aikštėje ekraną – dienomis skambėjo jūros ošimas, o vakarais buvo rodomi filmai. Tačiau jau atidarant paplūdimį birželio 23 dieną skelbta, kad ekranas čia bus tik iki liepos pabaigos, nors pats paplūdimus – iki rugpjūčio 31-osios.

Pasiūlė karščiausią vietą

Kadangi filmai susilaukė tikrai didelio populiarumo, imta svarstyti rasti kitą rėmėją ir jų rodymą pratęsti. Prieš kiek daugiau nei savaitę apie tai savo feisbuko paskyroje rašė mero patarėjas Karolis Žukauskas: „Pasiūlymas verslui – padovanokite vilniečiams kino vakarus Lukiškių aikštės paplūdimyje rugpjūčio mėnesį.“

Anot K.Žukausko, norima pratęsti šią pramogą iki rugpjūčio 31 d. ir tai yra atviras kvietimas įmonei, kuri „norėtų atsidurti šiuo metu karščiausioje visomis prasmėmis Lietuvos vietoje“.

„Turiu detalią sąmatą, kas domėsis, atsiųsiu – vienam mėnesiui pratęsti ekrano nuomą kainuotų 20218 eurų (plius PVM). Čia įskaičiuota viskas – ekranas, apsauga, kompas, VJ darbas (penktadienį–sekmadienį), konstrukcija, brendinimas pagal jūsų norus, saugykla technikos, draudimas ir t.t. Nieko ieškoti nebereikia, viskas surasta, suderinta.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimyje įspėjamieji ženklai ir lietuviu kalba
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimyje įspėjamieji ženklai ir lietuviu kalba

Už tai jūs gaunate savivaldybės komunikacinį palaikymą, didžiulį vilniečių dėmesį ir virtualų geros moralės medalį iš visų aukščiausių valstybės institucijų (žinoma, su sąlyga, kad turinys derės su gera morale). O jei rimtai – vietos matomumą, manau, gali įvertinti bet koks marketingistas“, – rašė mero patarėjas.

Jo teigimu, „Telia Lietuva“ padėtų su filmais – pasirūpintų jų ketvirtadienio–šeštadienio vakarams ir vaikų programai sekmadieniais.

Norinčių dar nėra

Tačiau į karščiausią vietą Lietuvoje, atrodo, niekas nepanoro. K.Žukauskas 15min patvirtino, kad bent kol kas norinčiųjų prisidėti prie projekto neatsirado.

„Nuo projekto pradžios su „Telia Lietuva“ buvo sutarta, kad jie finansuoja ekrano pastatymą ir filmų rodymą iki liepos 31 d. Kadangi filmai susilaukė didelio populiarumo, svarstėme galimybę pratęsti jų rodymą ir rugpjūčio mėnesį, tačiau tam reikia komercinio partnerio, kuris sutiktų padengti vieno mėnesio kaštus. Kol kas toks neatsirado, todėl, tikėtina, kaip ir planuota, rugpjūčio mėnesį liks tik paplūdimys be ekrano“, – sakė mero patarėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimys

Kaip 15min jau rašė, Vilniaus miesto savivaldybė gavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prašymą skubiai atsakyti į klausimus apie skandalą sukėlusį pliažą Lukiškių aikštėje. Merui dvi dešimtis klausimų apie pliažo naudojimą reklamoje atsiuntė Vyriausioji rinkimų komisija. Kultūros paveldo departamentas klausimų turėjo ir ekraną Lukiškių aikštėje pastačiusios įmonės atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius