Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 22 /11:57

VRK Marką Adamą Haroldą apkaltino melu, šis konsultuojasi su teisininkais

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tvirtina, kad buvusiam sostinės tarybos nariui, Didžiosios Britanijos piliečiui Markui Adamui Haroldui nebuvo išduotas biuletenis balsuoti prezidento rinkimuose. Anot komisijos išplatinto pranešimo, buvo pastebėta, kad jam toks biuletenis nepriklauso, tačiau M.A.Haroldas esą paprašė leisti nufotografuoti rinkimų biuletenį. M.A.Haroldas teigia, jog tai – melas, jis antradienį paskelbę gavęs biuletenį, bet žinodamas, kad balsuoti negali, jį grąžinęs.
Markas Adamas Haroldas
Markas Adamas Haroldas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienį komisijos puslapyje buvo patalpintas pranešimas spaudai.

Jame teigiama, kad VRK, reaguodama į paskleistą netikslią informaciją, informuoja, kad VRK žiniomis, jokiam rinkėjui neteisėtai nebuvo išduotas nei vienas rinkimų biuletenis.

„VRK duomenimis, Vilniaus miesto savivaldybėje balsavimo iš anksto metu rinkimų komisijos narys, išduodantis rinkimų biuletenius, buvo pasirengęs biuletenių komplektą išduoti sekančiam eilėje laukiančiam rinkėjui. Komisijos nariui, pastebėjus, kad šiam rinkėjui priklauso tik vienas rinkimų biuletenis, Respublikos Prezidento rinkimų biuletenį buvo atsisakyta išduoti. Rinkėjas, komisijos nariui atsisakius jam išduoti antrąjį biuletenį, paprašė leisti padaryti biuletenių nuotraukas. Rinkėjui nufotografavimus nepažymėtus rinkimų biuletenius, rinkėjui buvo išduotas tik vienas rinkimų į Europos Parlamentą biuletenis“, – taip situaciją aiškina komisija.

VRK pranešė, kad Europos parlamento rinkimuose Lietuvoje balsuos per šimtą užsienio piliečių.

„VRK informuoja, kad rinkėjų, turinčių teisę balsuoti tik vienuose rinkimuose, balsavimo lakštai turi specialiąją žymą, todėl komisijų nariai, išduodantys biuletenius, tikrina kiekvieno rinkėjo, balsuojančio iš anksto, balsavimo lakštą. Be to, VRK savivaldybių rinkimų komisijas yra informavusi apie rinkėjų, turinčių teisę balsuoti tik vienuose savaitgalį vyksiančiuose rinkimuose, sąrašus“, – teigiama pranešime.

Komisijos pranešime teigiama, jog kadangi sąmoningas klaidingų biuletenių nuotraukų platinimas vertinamas kaip siekis diskredituoti rinkimus, todėl tokie veiksmai yra netoleruotini.

VRK narys: čia – tik pirmininkės nuomonė

VRK narys Vilius Semeška trečiadienį 15min teigė, kad šiame pranešime dėstoma ne VRK, o tik komisijos pirmininkės L.Matjošaitytės nuomonė.

„Nors posėdyje buvo fragmentiškai užsiminta apie tai, tačiau tai pirmininkės pozicija, kuri nėra suderinta ir išanalizuota su VRK nariais. Posėdyje nebuvo nei nagrinėta, nei išsamiai pristatytos visos aplinkybės, nei įvertinti faktai, nei apklaustas pats rinkėjas“, – piktinosi jis.

M.A.Haroldas: VRK viešai meluoja

M.A.Haroldas 15min trečiadienį sakė dabar besikonsultuojantis su teisininkais.

„VRK viešai meluoja, sako kad negavau prezidento biuletenio, kad aš – melagis. VRK, jūs esate apgailėtinai sovietinis organas“, – feisbuke piktinosi jis.

Antradienį M.A.Haroldas paskelbė, kad jam iš anksto balsuojant Vilniaus miesto savivaldybėje buvo ištiestas ne tik Europos Parlamento rinkimų, bet ir prezidento rinkimų biuletenis, nors balsuoti pastaruosiuose rinkimuose jis neturi teisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius