Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 14

VSD vadovas: didelės terorizmo grėsmės Lietuvoje šiuo metu nėra

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis sako, jog visos už saugumą atsakingos Lietuvos tarnybos stebi situaciją padidintu budrumo lygiu, tačiau terorizmo grėsmės lygis nėra padidėjęs.
Darius Jauniškis
Darius Jauniškis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sukviečiau žinybų atstovus, aptarėme visą turimą tarnybinę informaciją, padiskutavome, kokių veiksmų turėtume imtis ir šiuo metu nematome, kad terorizmo grėsmė būtų tokia aukšta, kad reikėtų kelti kažkokius lygius. Žinoma, budrumo lygį visos tarnybos yra pasikėlę. Bet noriu pabrėžti, kad kol kas didelės grėsmės nematome, neturime informacijos, kad būtų didelės grėsmės šiuo metu“, – BNS šeštadienį po VSD surengto tarpžinybinio pasitarimo sakė D.Jauniškis.

Šiuo metu nematome, kad terorizmo grėsmė būtų tokia aukšta, kad reikėtų kelti kažkokius lygius, – sako D.Jauniškis.

Pasitarime, kurį organizavo kovą su terorizmų koordinuojantis VSD, dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos, Kriminalinės policijos, Vadovybės apsaugos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

Anot D.Jauniškio, svarbiausias dėmesys dabar telkiamas grėsmių prevencijai.

„Budrumo lygis padidintas stebint strateginius objektus, masinio susirinkimo vietas, svarbių asmenų apsauga – visas spektras gali būti apsaugos priemonių. Pagrindinis dalykas akcentuojamas į prevenciją. Mes renkame informaciją apie bet ką, jei kažkas atsitinka. Žinoma, visos tarybos ir žmonės atidesni, savo budrumo lygį pakėlę iki maksimumo ir stebi situaciją“, – kalbėjo VSD vadovas.

Šiuo metu yra mažas terorizmo grėsmės lygis, tai yra ta antra stadija, – sako D.Jauniškis.

„Yra penki grėsmės lygiai – nuo labai žemo iki labai aukšto išdėstyti šitoj skalėje. (...) Šiuo metu yra mažas terorizmo grėsmės lygis, tai yra ta antra stadija. Penktas lygis – jau pats aukščiausias, jis skelbiamas, jei būtų kažkokia informacija, kad gresia kažkokia katastrofa, karas ir panašiai. (...) Kol kas neturime kažkokios informacijos. Jei reikės – reaguosime, ir siūlysim kelti tą (grėsmės – BNS) lygį“, – aiškino departamento direktorius.

„Atsargiai stebime situaciją, pagrindinis dalykas ką sutarėme – keistis informacija ir tada žiūrime toliau, kad būtų galima daryti atitinkamus sprendimus ir aktyviai reaguoti“, – pridūrė D.Jauniškis.

Anot jo, šiuo metu aktyviai bendradarbiaujama su užsienio tarnybomis, gaunama daug informacijos, kurią partneriai perduoda labai geranoriškai, siekdami apsaugoti ir kitus nuo galimų grėsmių.

„Visais lygmenimis informacija plaukia, manau, kad dienos pabaigoje informacijos turėsime daugiau ir su kiekviena diena tos informacijos bus daugiau ir daugiau. Informacija keičiamasi, kalbamės ir niekas nėra slepiama, ir kaip tik yra geranoriškumas kuo daugiau perduoti informacijos, kad kas neatsitiktų“, – teigė D.Jauniškis.

Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, žuvo 128 žmonės, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius