Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28

Žinių patikrinimo konkursas „Nacionalinė viktorina“ vyks kovo 6-ąją, kviečiame registruotis!

Naujienų portalas 15min skelbia bene didžiausio ir jau tradicija tapusio žinių patikrinimo apie Lietuvą konkurso „Nacionalinė viktorina“ datą – šiemet ji įvyks kovo 6 dieną, šeštadienį. Viktorina bus organizuojama dviem etapais: 13.00 val. naujienų portale 15min prasidės „gyvoji“ viktorina su klausimais be pateiktų atsakymų variantų, o nuo 19.00 val. iki sekmadienio, kovo 7-osios, portale bus galima rasti trumpesnį „Nacionalinės viktorinos“ testą su atsakymų variantais. Abu variantus bus kviečiami spręsti visi 15min skaitytojai iš bet kurios pasaulio šalies.
Nacionalinė viktorina 2021
Nacionalinė viktorina 2021

Ketvirtus metus iš eilės organizuojama „Nacionalinė viktorina“ praėjusiais metais sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – beveik 16 tūkstančių.

Gyvoji viktorina – universitetuose, bibliotekose, ambasadose, šalies atstovybėse ir kitose viešose erdvėse – vyko net 40-tyje šalies ir pasaulio miestų ir miestelių. Didžioji naujovė – praėjusiais metais viktorinos užduotis pirmąkart buvo galima spręsti ir internetu portale 15min.

„Vadovaudamiesi praėjusių metų rekordine sėkme, o ir reaguodami į šių dienų aktualijas ir saugodami vieni kitus, šiemet gyvąją viktoriną taip pat perkeliame į virtualią erdvę – ji vyks labai panašiomis taisyklėmis kaip trejus metus iki šiol, tik saugiose mums ir mūsų artimiesiems vietose. Iš viso „gyvosios” viktorinos dalyvių laukia 160 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Absoliučiai visi klausimai bus vienaip ar kitaip susiję su Lietuva ir lietuviais. Svarbi sąlyga – šiai viktorinai yra būtina dalyvio registracija“, – praneša „Nacionalinės viktorinos“ projekto vadovas, 15min „Ar žinai?“ rubrikos redaktorius Ugnius Antanavičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnius Antanavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnius Antanavičius

Užpildyti dalyvio formą kviečiame čia jau dabar: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina. Registracijos metu nurodytais kontaktais jus pasieks svarbiausia informacija apie viktoriną, pirmieji gausite ir viktorinos klausimus, o pasibaigus viktorinai – ir atsakymus.

Tuo tarpu nuo 19.00 val. prasidėsiančioje viktorinoje registruotis nereikia, joje, kaip ir pernai, gali dalyvauti visi 15min skaitytojai. Čia lauks 120 klausimų, susijusių su Lietuva ir lietuviais, o teisingą atsakymą bus galima rinktis iš 4 pateiktų variantų.

Šios viktorinos užduotis internete bus galima spręsti 24 valandas bet kuriuo dalyviui tinkamu laiku. Dalyvių rezultatai viešai skelbiami nebus, dalyviai juos išvys savo kompiuterių ar mobiliųjų telefonų ekranuose atlikę testą.

Kartu su atsakymais matysite, kiek procentų dalyvių vieną ar kitą klausimą atsakė teisingai. Šis viktorinos variantas taip pat turės laikmatį.

Praėjusiais metais šio formato viktorinoje dalyvavo net 15 tūkstančių dalyvių, iš kurių 91 dalyvis teisingai atsakė į visus klausimus. Pasitikrinti savo žinias spręsdami 2020 metų Nacionalinės viktorinos testą galite čia.

Naujausią informaciją apie „Nacionalinę viktoriną“ ir jos taisykles rasite čia: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina/taisykles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius