Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16

Mokslininkė gąsdina smegenų pažeidimu PGR testų metu: kalba apie „trečiąją akį“

Internete nuolat kartojamos sąmokslo teorijos, esą PGR testai, skirti diagnozuoti COVID-19, gali pažeisti smegenis. Tai nėra tiesa. Šveicarijos mokslininkė dr. Astrida Stuckelberger kursto šiuos gandus, skleisdama atvirai antimokslinę informaciją, kurią jau ne kartą paneigė Lietuvos ir pasaulio medicinos profesionalai.
Smegenys
Smegenys

Ši mokslininkė save įvardija „tarptautiniu mastu pripažinta eksperte“, kuri specializuojasi senėjimo ir senėjimo stabdymo technologijų srityje.

Pastaruoju metu ji itin išpopuliarėjo tarp COVID-19 pandemijos skeptikų, skleisdama mokslui prieštaraujančius pareiškimus.

Nors galima aptikti šaltinių, kuriuose A.Stuckelberger įvardijama kaip Ženevos universiteto tyrėja, „Factual“ nepriklausomiems faktų tikrintojams susisiekus su šio universiteto atstovais, jie patvirtino, kad mokslininkė neturi nieko bendro su universitetu nuo 2016 metų, kuomet baigėsi jos kontraktas.

A.Stuckelberger buvo kalbinama pernai rudenį pasirodžiusiame dokumentiniame filme „Hold-up“, kuris vėliau buvo pašalintas iš vaizdo įrašų platformų „Vimeo“ ir „Dailymotion“.

Šiame filme buvo pritarta kelioms jau paneigtoms konspiracijos teorijoms apie COVID-19.

Gąsdina smegenų pažeidimu

Kai kurie Lietuvos interneto vartotojai pastaruoju metu dalijasi A.Stuckelberger interviu vaizdo įrašu anglų kalba.

Jame A.Stuckelberger aiškina, kad PGR testai tariamai gali pažeisti itin jautrų smegenis saugantį ląstelių barjerą ir taip sužaloti smegenis.

„Jei šis barjeras pažeidžiamas ar įnešamas užkratas, tai gali turėti ilgalaikių pasekmių senėjimo procesui ir gyvenimo trukmei“, – pasakoja A.Stuckelberger.

Hematoencefalinis barjeras – centrinės nervų sistemos fiziologijos mechanizmas, reguliuojantis medžiagų apykaitą tarp kraujo, smegenų skysčio ir nervinio audinio.

Barjeras apsaugo smegenis nuo žalingų medžiagų patekimo.

VIDEO: Faktai ir mitai apie koronavirusą: kas padeda apsisaugoti ir kas nėra veiksminga?

Melagienos apie galimus šios smegenų dalies pažeidimus, atliekant PGR testą, jau anksčiau buvo platinamos socialiniuose tinkluose.

Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų Neurochirurgijos centro vadovas, habilituotas medicinos mokslų daktaras Saulius Ročka atmeta nuogąstavimus dėl galimų smegenų pažeidimų, imant PGR tepinėlį iš nosiaryklės.

„Ar galima įdurti į smegenis, kišant pagaliuką į nosį? Tokia pati tikimybė, kaip, badant pagaliuku bet kokią galvos vietą, įdurti į smegenis – tai įmanoma tik tuo atveju, jei ten yra skylė.

Tokia skylė gali atsirasti tik dėl ypač reto, įgimto vystymosi sutrikimo, kurio normalus žmogus neturi.

Tokiu atveju, jei badydami pagaliuku dar sugebėtume pataikyti būtent į tą skylę, tada taip, gal ir įmanoma pradurti smegenis“, – apie smegenų pažeidimo galimybes kalba profesorius.

Facebook.com/Socialiniuose tinkluose platinama melagiena
Facebook.com/Socialiniuose tinkluose platinama melagiena

Jis paaiškina, kad galimybė PGR testo metu pažeisti smegenis galėtų egzistuoti nebent tuo atveju, jei žmogus turėtų apsigimimą.

„Nosies struktūra su smegenimis neturi jokio ryšio. Ten, viduje, dar yra kaulas.

Tokiu atveju, jei būtų apsigimimas ir ten nebūtų kaulo, gal ir būtų galima. Tačiau turinčių tokius apsigimimus yra gal du ar trys žmonės visoje Lietuvoje.

Net labai giliai testo pagaliuką kišant, smegenų pažeisti neįmanoma“, –akcentuoja profesorius.

123RF.com nuotr./Smegenys
123RF.com nuotr./Smegenys

Mistinė „trečioji akis“

„Mano nuomone, tai vienas iš tikslų – jie daro viską, kad patektų į šią vietą. Net matuojant temperatūrą. Kai lankiau savo tėvą senelių namuose, darbuotoja nutaikė lazerį į mano tarpuakį, kad pamatuotų temperatūrą. Tiesiai į tą vietą. Jie net nežino, ką daro, – naudojasi nekaltais žmonėmis visame pasaulyje“, – išoriniu temperatūros matavimu įraše piktinasi A.Stuckelberger.

Melagingi tvirtinimai, esą temperatūros matavimas bekontakčiu termometru gali sukelti pažeidimų, socialiniuose tinkluose buvo platinami nuo pat pandemijos pradžios.

Anot sąmokslo teorijų kūrėjų, tikroji šių prietaisų paskirtis neva yra „pažeisti sąmoningumo liauką“, kitaip vadinamą „trečiąją akį“, kuri esą yra gyvybiškai svarbi žmogui ir atsakinga „už sąmoningumą, platesnį mąstymą, suvokimą ir matymą“.

Unsplash.com/Trečioji akis (asociatyvi nuotr.)
Unsplash.com/Trečioji akis (asociatyvi nuotr.)

Panašius teiginius vaizdo įraše kartoja A.Stuckelberger.

Iš tiesų, bekontakčiai termometrai patys neskleidžia jokios infraraudonosios spinduliuotės, o tik ją sugeria, matuoja.

Infraraudonaisiais spinduliais temperatūrą matuojantys įrenginiai leidžia sumažinti ligų tikimybę.

Įrenginiai neliečia paciento, todėl juos lengviau dezinfekuoti, kūno temperatūra nustatoma iškart, galima temperatūrą matuoti be fizinio kontakto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Topo centre“ pirkėjams matuojama temperatūra
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Topo centre“ pirkėjams matuojama temperatūra

Prisiminė „čipavimą“

„Taip jie nori sunaikinti pasaulio populiaciją. Pavergti žmones, kurie taps neveiksniais ir paklusniais vergais“, – pasakoja A.Stuckelberger.

Kartu ji kartoja tiesos neatitinkančius teiginius apie tai, kad galimybių pasai vakcinuotiems asmenims bus „implantuojami po oda“.

Už tai neva atsakingas daugelio koronaskeptikų pastaruoju metu linksniuojamas milijardierius, filantropas Billas Gatesas.

Sąmokslo teoriją apie tariamą žmonijos „čipavimą“ jau ne kartą paneigė mokslininkai ir faktų tikrintojai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius