-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kaip apmaudžiai paryčiais avarijoje Kelmės rajone 2 latviai žuvo, dar 3 sužeisti

Per avariją Kelmės rajone antradienio paryčiais žuvo du žmonės, dar trys buvo sužeisti. Nelaimė įvyko tuomet, kai patamsiai mikroautobusu iš Latvijos keliavę 5 žmonės rėžėsi į kelkraštyje stovintį vilkiką – pastarasis čia buvo atvykęs į pagalbą kolegai, kurio sunkvežimis buvo nuslydęs nuo kelio išvakarėse.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Šiaulių VPK nuotr.

Policijos departamento budėtojai pranešė, kad apie 4.08 val. kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, važiuojant link Šiaulių, ties Legotės kaimu, mikroautobusas „Mersedes-Benz Sprinter“, vairuojamas 33-erių vyro, atsitrenkė į pakelėje stovintį vilkiką „Scania“.

Per eismo įvykį žuvo du mikroautobuso keleiviai, kaip paaiškėjo, Latvijos Respublikos piliečiai (30 ir 43 metų), bei sužaloti dar trys keleiviai.

Paaiškėjo, kad visi trys sužeistieji važiavo būtent „Mercedes“ mikroautobusu ir visi jie yra Latvijos piliečiai. Sužalotas vairuotojas (gim. 1989 m.), keleivis (gim. 1983 m.) ir keleivis (gim. 1976 m.) išvežti į ligoninę.

Yra žinoma, kad vyriausiasis, 46 metų amžiaus nukentėjusysis, patyrė veido traumą ir dubens lūžį, jam taip pat išniro klubas.
Kitų sužeistųjų diagnozės kol kas nepatikslintos.

Anot „Facebook“ paskyros „ReidasTV“, liudininkai pasakoja, kad pakelėje gulėjo apvirtęs vilkikas-šaldytuvas.

Atvažiavę kolegos krovė iš vieno vilkiko į kitą prekes, kai staiga į jo galą atsitrenkė mikroautobusas.

„Prie Kryžkalnio avarija Šiaulių link, mikroautobuso vairuotojas trenkėsi į fūros galą, pats išskrido pro priekinį stiklą“, – kitame feisbuko profilyje rašo liudininkas Vilmantas G.

Socialiniame tinkle svarstoma, kad policija, galėjusi užtikrinti saugumą įvykio vietoje, tuo metu jau buvo išvažiavusi. Kita vertus, teigiama, kad pirmoji sunkvežimio avarija buvo įvykusi kone prieš parą, pirmadienio rytą.

Šiaulių VPK nuotr./Pirminio įvykio vietoje pirmadienio rytą
Šiaulių VPK nuotr./Pirminio įvykio vietoje pirmadienio rytą

Tuomet kyla klausimas, kiek laiko pareigūnai privalo saugoti eismo įvykio vietą, bei ar padarinių šalinimas, saugumo sumetimais, turi būti su jais suderintas.

Pirminiais pareigūnų turimais duomenimis, latvis mikroautobuso MB vairuotojas buvo visiškai blaivus, jis tvirtina tiesiog nematęs nei sunkvežimių, nei apie pavojų kelyje įspėjančių ženklų. Tuo metu vilkikų kompanijos darbuotojai tvirtino priešingai: kad antradienio naktį likviduojant pirmadienio avarijos padarinius, buvo įjungta ir avarinė signalizacija, ir važiuojamosios dalies pakraštyje pastatytas ženklas.

Kaip buvo iš tikrųjų ir visas kitas esmines šios eismo tragedijos aplinkybes Šiaulių apskrities policija dar tik pradeda aiškintis.

Baltarusis – laimės kūdikis

Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė BNS sakė, kad mikroautobusas registruotas Latvijoje, juo važiavo Latvijos piliečiai.
Pirmadienį vietoje, kur įvyko dvi gyvybes nusinešusi avarija, baltarusio vairuojamas vilkikas irgi pateko į avariją – per ją nuvirto priekaba su vežtu žuvies kroviniu. Vilkikas liko stovėti kelkraštyje.

Vėliau baltarusis atvyko į avarijos vietą su kitu vilkiku, tik jau be priekabos. Jis laukė, kol atvažiuos kranas, ir bus galima pakrauti žuvies krovinį.

Vairuotojas baltarusis nebuvo sužalotas nei per avariją pirmadienį, nei per avariją antradienio rytą.

Pasak G.Smagriūnienės, baltarusis vilkiko vairuotojas tikina tinkamai pažymėjęs avarijos vietą, tuo metu avariją išgyvenęs mikroautobuso vairuotojas iš Latvijos teigia, kad nematė jokio ženklinimo.

„Jis stovėjo priešais tą vilkiką, kuris buvo patyręs avariją, jo vilkikas buvo be priekabos. Ir tada mikroautobusas trenkėsi į tą vilkiką, kuris buvo be priekabos, šis nuo smūgio atsitrenkė į vilkiką, kuris vežė žuvį“, – BNS pasakojo policijos atstovė.

Baltarusis nebuvo sužalotas nei per avariją pirmadienį, nei per avariją antradienio rytą. Dėl avarijos, kurioje žuvo Latvijos piliečiai, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius