Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskira didžiojo teisėjų korupcijos skandalo bylutė: už 5 000 eurų kyšį siekė išvengti suėmimo

Iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo atskirta dar viena byla dėl galimos prekybos poveikiu perduota teismui.
Antrankiai
Antrankiai / Vida Press nuotr.

Generalinės prokuratūros (GP) Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu pripažįstant kaltinamąjį Giedrių Rimkų padarius nusikalstamas veikas, numatytas BK 226 straipsnio „Prekyba poveikiu” 3 dalyje ir BK 286 straipsnyje „Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui”.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš tebevykstančio didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis. Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūrų prokurorų organizuojamame, Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairaus pobūdžio korupcinių nusikaltimų pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tiriama daugiau kaip 110 nusikalstamų veikų.

15min anksčiau jau pasakojo, kad su nusikalstamu pasauliu siejamas teisėjų korupcijos byloje įtariamas G.Rimkus sulaikymo metu bėgo nuo pareigūnų ir net pademonstravo aukštalipio įgūdžius.

Atskirtoje ir teismui perduotoje byloje turimi duomenys leidžia įtarti, kad 2018 m. rugsėjo mėnesį G.Rimkus kelis kartus susitiko su kitu įtariamu asmeniu, siekdamas kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, už savo ir kitų asmenų naudai priimtą 5 000 eurų kyšį, per tarpininkus paveiktų tam tikrus Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjus, turėjusius priimti sprendimą dėl vieno suimto asmens skundo, kuriuo jis prašė panaikinti jam skirtą kardomąją priemonę – suėmimą.

G.Rimkus taip pat kaltinamas tuo, kad jo sulaikymo metu šių metų vasarį jis pasipriešino pareigūnams, rašoma GP pranešime.

Baudžiamoji byla kartu su prokuroro pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduota Lietuvos apeliaciniam teismui. Šis teismas turėtų priimti sprendimą, kurios apygardos teismas nagrinės baudžiamąją bylą, siekiant užtikrinti svarbius teisingumo principus, objektyviai ir visapusiškai išnagrinėti bylą bei išvengti interpretacijų dėl to, kad sprendimą byloje priėmė Vilniaus apygardos teismo, kurio nuosprendį buvo siekiama pakeisti neteisėtais būdais, teisėjai​.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius