TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dingusio Mykolo paieškos: po dviejų savaičių – klausimų vis dar daugiau nei atsakymų

Prieš daugiau nei dvi savaites Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio savaitgalį Neryje, jos pakrantėse ir miškuose ieškoję savanoriai nepabūgo audringų orų, tačiau priversti pripažinti, kad nerado siūlo galo, už kurio galėtų užsikabinti. Paieškos tęsiamos toliau.
Mykolo Davidonio paieška
Mykolo Davidonio paieška / BNS, asmeninio archyvo nuotr.

„Praėjo dvi savaitės, kai visi gyvename tuo pačiu klausimu – kur Mykolas? Deja, bet klausimų yra žymiai daugiau, negu atsakymų. Matome visą jūsų rūpestį, bet dažnai negalime nieko atsakyti, nes nieko nežinome patys.

Neturime jokios naujos informacijos, kuri lengvintų paiešką, nėra vienos konkrečios Mykolo dingimo versijos, už kurios būtų galima kabintis. Informacijos stoka veda į aklavietę.

Neturime jokios naujos informacijos, kuri lengvintų paiešką, nėra vienos konkrečios Mykolo dingimo versijos, už kurios būtų galima kabintis. Informacijos stoka veda į aklavietę, todėl stengiamės paieškas vienodai palaikyti tiek vandenyje, tiek ore ir ant žemės“, – rašoma Mykolo paieškai sukurtame feisbuko puslapyje.

Šią savaitę savanoriai ketina toliau tikrinti segmentus Neries krantinėje. Žemėlapis čia: https://tinyurl.com/registracija-zonos. Taip pat toliau bus formuojamos grupės paieškoms ant žemės.

Gerėjant orams bus atnaujinta paieška vandenyje. Ji bus vykdoma tolimesnėse Neries krantinės atkarpose, kurias sudėtinga pasiekti pėsčiomis.

Raudonojo Kryžiaus atstovai ir toliau vykdo paieškos vandens dronais ir sonarais koordinavimą.

Mįslingas dingimas

15-mečio paauglio buvo pasigesta praėjusį vasario pradžioje, šeštadienį vakare.

Artimieji per socialinius tinklus tuomet paprašė visuomenės pagalbos.

Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo vasario 4 d., šeštadienį, apie 16 val., prie Vingio kino teatro.

VIDEO: R.Požėla – apie M.Davidonio dingimą

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Turimais duomenimis, tuomet šeštadienį, 16.10 val., vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje, ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Paskelbus Mykolo paiešką Žirmūnuose, prie tilto per Nerį, buvo rasta jo striukė, kuprinė, mobilusis telefonas, banko kortelė, ausinukai.

Mykolo tėvas Mindaugas Davidonis sako, kad pagrindinė versija yra, jog jis yra upėje, todėl paieškos koncentruojamos Neryje ir jos pakrantėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius