Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20 /12:24

Generalinis komisaras Linas Pernavas: „Po vakarykščio įvykio teks mėginti taupyti dar labiau“

Penktadienį po vidurdienio Policijos departamente surengta speciali spaudos konferencija, kurios metu suteikta naujausia informacija apie vakarykštį rezonansinį įvykį. Aktualijas komentavo policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Visą ketvirtadienio vakarą Vilnių šiurpino Igoris Molotkovas, kuris nuginklavo policininkus ir slapstėsi po miestą su iš policijos pareigūnų atimtu „Kalašnikov“ automatu. 

Bėglys sučiuptas tik prieš vidurnaktį, rastas ir automatas.

Penktadienį per spaudos konferenciją L.Pernavas pareiškė, kad vakarykštis chaosas – taupymo policijos sąskaita pasekmė. Anot policijos vadovo, pastaruoju metu valdžios politika tokia, kad lėšų trūksta net elementariam pareigūnų mokymui.

„Vien iš entuziazmo toli nenuvažiuosi!“ – L.Pernavas aiškino, kad nuo 2008-2009 metų policijai yra ženkliai sumažintas finansavimas, pareigūnai esą priversti taupyti visur, kur įmanoma.

Generalinis komisaras svarstė, kad atsižvelgiant į vakarykščių įvykių patirtį, teks mėginti taupyti dar labiau, kad būtų rasta lėšų papildomiems policininkų mokymams, kaip elgtis su ginklais.

L.Pernavas situaciją, kai įtariamasis buvo paliktas automobilyje vienas, juolab visureigyje prie priekinės sėdynės gulėjo automatas, vadina pareigūnų klaida.

L.Pernavas taip pat prisipažino, kad įsakymas išdalyti Lietuvos pareigūnams „kalašnikovus“ buvo jo asmeninė iniciatyva. Policijos vadovas įsitikinęs, kad atsižvelgiant į aktualius įvykius pasaulyje, tai buvo būtina. L.Pernavas nemano suklydęs ir po nelemtų incidentų su automatiniais ginklais Vilniuje.

Atsiprašė vilniečių

„Kaip parodė pastarasis įvykis, mes pamatėme, kad vien tik iš entuziazmo toli nenuvažiuosime. Pastarųjų metų taupymas mokymams, taupymas policijos pareigūnų aprūpinimui davė savo ir šiai dienai mes matome to taupymo rezultatus“, - žurnalistams Policijos departamente penktadienį sakė L.Pernavas.

Paklaustas, ar ketina prisiimti asmeninę atsakomybę dėl šio incidento, L.Pernavas sakė: „Aš prisiimu atsakomybę ir atsakau už kiekvieną savo veiksmą ir tuo pačiu noriu atsiprašyti vilniečių už sukeltus nepatogumus ir už tai, kad jie turėjo jausti tam tikrą nerimą penketą valandų“.

„Neturiu, ką jums pasakyti“, - teigė komisaras, perklausus, kodėl negalvoja apie atsistatydinimą.

Bėglys ketvirtadienio vakarą paspruko nuo dviejų policijos pareigūnų, vienas iš jų policijoje tarnavo 20 metų. Jam ir buvo išduotas automatas. Šio pareigūno kolegė policijos pareigūne dirbo apie metus.

Pagal L.Pernavo pateiktą informaciją, automatą asmuo pagrobė sėdėdamas surakintas antrankiais policijos automobilyje. Automatas buvo prie priekinės sėdynės. L.Pernavas nurodė, kad policija automobiliuose neturi specialių dėklų, tvirtinimų ginklams, kad jų niekas kitas, išskyrus policijos pareigūną, negalėtų paimti.

Komisaras „pareigūno klaida“ pavadino tai, kad jis paliko automatinį ginklą be priežiūros, tačiau jis nesiėmė komentuoti, kokia tarnybinė nuobauda gali būti jam paskirta.

Perlipo žmogaus ūgio aukščio tvorą

Antrankiais surakintas asmuo, L.Pernavo teigimu, į policijos pareigūnus nutaikęs automatinį ginklą paspruko pro žmogaus ūgio aukščio tvorą.

Jis teigė, kad įtariamasis iš Pašilaičių mikrorajono paspruko pėsčiomis, o iki Naujininkų atvyko autobusu. Komisaras neatsakė į klausimą, kurioje viešojo transporto stotelėje įtariamasis įlipo į autobusą.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį. Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo. Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius