Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš policijos išmesto kelių erelio klausimas teisme: „Kur man kreiptis dėl laikinų teisių?“

Avariją padariusiam, iš įvykio vietos pabėgusiam, blaivumą tikrintis kategoriškai atsisakiusiam ir iš darbo Vilniaus policijoje išmestam patruliui teisme kilo vienintelis klausimas.
Artūras Čeberekas
Buvęs patrulis Artūras Č. teisme elgėsi nuolankiai, bet sakė, kad prarasto darbo jam visai negaila. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas per keliolika minučių išnagrinėjo administracinę bylą, kurioje vilniečiui Artūrui Č. (gim. 1984 m.) protokolas yra surašytas dėl 4 šiurkščių KET pažeidimų.

Už tai, kad padarė avariją, pasišalino iš įvykio vietos, o įkliuvęs kolegoms policininkams kategoriškai atsisakė tikrintis blaivumą, vairuotojui skirta minimali 3 000 litų bauda ir trejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Kol šiandienis teisėjo Antano Virbalo nutarimas neįsiteisėjo, pažeidėjas turi teisę vairuoti transporto priemones su laikinuoju dokumentu. Tiesa, laikinasis leidimas buvusiam patruliui buvo išduotas tik iki šio teismo dienos.

„Kur man kreiptis dėl laikinų teisių?“ – klausė vairuotojas.

Teisėjas paaiškino, kad ši klausimą sprendžia kelių policija. Tačiau savo nutarimą Artūrui Č. teisėjas žadėjo įteikti tik pirmadienį.

„Taip išeina, kad dabar negaliu tris dienas važiuot...“ – balsu mąstė buvęs policininkas.

Rėžėsi į taksi, sužalojo dvi keleives

15min.lt primena, kad lapkričio 7 d. apie 0.28 val. Artūras Č., būdamas ne tarnybos metu, neuniformuotas, neblaivus vairuodamas nuosavą automobilį „Opel Vectra“ Vilniuje, Laisvės prospekto ir Viršuliškių gatvės sankryžoje sukėlė eismo įvykį ir iš avarijos vietos pasišalino, palikęs savo mašiną.

Beje, policininkas susidūrė su taksi automobiliu „VW Passat“, vairuojamu Ž.A. (gim. 1973 m.), kuris vežė dvi moteris. Eismo įvykio metu nukentėjo taksistas ir jo keleivės V.T. (gimusi 1974 m.) bei J.P. (gimusi 1972 m.), dėl sužalojimų jos buvo gydomos ambulatoriškai.

Ilgiau nei 9 metus tarnavusio pareigūno poelgiai buvo įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl jis buvo atleistas iš darbo.

Vėliau Artūras grįžo į avarijos vietą su drauge ir pirminės apklausos metu teigė, kad jo automobilį vairavo mergina. Pareigūnas atsisakė tikrintis blaivumą.

Be to, neblaivus vairuodamas jaunas vyras turėjo tarnybinį šaunamąjį ginklą su šaudmenimis (jam buvo suteikta teisė tarnybinį ginklą nešiotis nuolat). Už pastarąjį teisės pažeidimą (ginklo, šaudmenų nešiojimas, gabenimas, kai tai daro neblaivus asmuo, kuriam nustatomas sunkus neblaivumo (girtumo) laipsnis, arba apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų asmuo, taip pat patikrinimo dėl neblaivumo (girtumo) ar apsvaigimo vengimas) A.Č. paskirta administracinė nuobauda – 500 litų bauda.

Prarasto darbo negaila

Rudenį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų skyriuje buvo atliktas tarnybinis patikrinimas dėl Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos patrulio Artūro Č. veiksmų.

Pareigūno poelgiai buvo įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl už pareigūno vardo pažeminimą jis atleistas iš vidaus tarnybos.

Atleisto pareigūno vidaus tarnybos stažas buvo 9 m. 2 mėn. 4 d.

Penktadienį 15min.lt žurnalistui buvęs policininkas leido suprasti, kad dėl prarasto darbo itin neišgyvena: esą tarnyba policijoje nėra tokia prestižinė, kad reikėtų graužtis priverstinai išėjus į kitą darbą.

Kodėl lemtingą naktį elgėsi taip neapgalvotai, ekspareigūnas pasiteisinimų neturėjo.

Prieš tai gana ilgai jam sekėsi vairuoti neįkliūnant kolegoms už Kelių eismo taisyklių (KET pažeidimus) – pastarąjį kartą už tai jis buvo baustas tik dar 2006 m.

Į tai, kad neturi galiojančių nuobaudų, teismas atsižvelgė skirdamas jam minimalią nuobaudą. Kaip pažeidėjo atsakomybę lengvinančią aplinkybę teisėjas įvertino tai, kad Artūras visiškai pripažino kaltę ir nuoširdžiai dėl savo poelgių gailėjosi.

Be gailesčio meta lauk

15min.lt primena, kad kaip tik praėjusį rudenį Vilniuje nuteistas buvęs Trakų rajono policijos komisariato pareigūnas, kuris pripažintas kaltu dėl trijų Kauno medikų žūties po avarijos kelyje Vilnius–Kaunas. Sigitui Šostakui skirta 8 metų nelaisvė, buvęs policininkas, avarijos metu buvęs neblaivus, įpareigotas sumokėti apie 0,5 milijono litų kompensacijų.

Kaip žinoma, po S.Šostako sukeltos tragiškos avarijos buvo priverstas atsistatydinti tuometis Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Jį Policijos departamento vadovo poste pakeitęs Saulius Skvernelis nuo pat pradžių deklaruoja visišką nepakantumą uniformuotiems kelių ereliams, tačiau gatvėse siautėjančių policininkų išnaikinti niekaip nepavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius