Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teismas pritarė, kad su „daktarų“ grupuote siejamas „Džempis“ į laisvę dar nenusipelnė

Už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, nužudymą ir kitus nusikaltimus nuteistas Rolandas Zaveckas lygtinai bent kol kas nebus paleistas.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Asociatyvi iliustracija: Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

2019 m. vasario 5 d. Kauno apygardos teismas išnagrinėjo nuteistojo R.Zavecko skundą dėl Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų 2019 m. sausio 11 d. nutarties, kuria atsisakyta patvirtinti lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos nutarimą taikyti nuteistajam R.Zaveckui lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos.

Jo įkalinimo laikas baigsis 2021 m. rugsėjo 18 d., bet R.Zaveckui pateikus prašymą, 2018 m. lapkričio mėn. lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisija nutarė taikyti šiam nuteistajam lygtinį paleidimą neatlikus 2 metų 9 mėnesių 19 dienų laisvės atėmimo bausmės (skaičiuojant nuo komisijos posėdžio dienos).

Tačiau, kaip jau minėta, Kauno apylinkės teismas 2019 m. sausio 11 d. nutartimi patvirtinti šį komisijos nutarimą atsisakė.

R.Zaveckas skundu Kauno apygardos teismo prašė panaikinti Kauno apylinkės teismo 2019 m. sausio 11 d. nutartį ir patvirtinti komisijos nutarimą.

Nuteistasis laisvės atėmimo bausmę šiuo metu atlieka už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, dviejų žmonių nužudymą ir kitų nusikalstamų veikų padarymą, todėl turi atlikti tokią bausmę ar jos dalį, kuri būtų adekvati jo padarytos veikos sunkumui. Teismas taip pat konstatavo, kad teigiami nuteistojo taisymosi procesai dar turi būti tęsiami pataisos namuose, įtvirtinant teigiamus elgesio modelius, kurie padėtų nuteistajam adaptuotis visuomenėje ir skatintų tik teisėtą jo elgesį, rašoma Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Joanos Daubaraitės antradienį paviešintame pranešime.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nenustatė objektyvių ir reikšmingų aplinkybių, dėl kurių apylinkės teismo sprendimas atsisakyti tvirtinti nuteistajam lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos negalėtų būti vertinamas kaip teisėtas ir pagrįstas, todėl nuteistojo skundą neskundžiama nutartimi atmetė ir paliko galioti Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų 2019 m. sausio 11 d. nutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius