Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

​Molėtų policija mergaites nuo mažens moko, kad jos netaptų gyvomis prekėmis

Prekyba žmonėmis dažnai vadinama XXI amžiaus tragedija, nes šiandien tai viena pelningiausių nusikalstamo verslo sričių. Dažniausiai į prekybos žmonėmis pinkles patenka socialiai pažeidžiamiausios visuomenės grupės – moterys, vaikai, merginos. Dar didesnį susirūpinimą kelia tai, kad prekybos moterimis aukomis dažniausiai tampa labai jaunos moterys ir merginos.
Filmo „Pabėgimas iš Saulės miesto“ („Escaping Sunshine“) akcija
Asociatyvinė iliustracija: filmo „Pabėgimas iš Saulės miesto“ („Escaping Sunshine“) akcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Molėtų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnės lankėsi Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namuose, kuriuose susitiko su 8 – 17 metų mergaitėmis. Susitikimo tikslas – pateikti prevencinę informaciją apie prekybą žmonėmis ir vaikais, ir suorganizuoti diskusiją.

Tik nedaugeliui moterų ir merginų pavyksta ištrūkti iš prekeivių spąstų.

Augant prekybos žmonėmis mastams, nuostatos į šį reiškinį po truputį keičiasi. Vyravusį skeptišką požiūrį „pačios kaltos, ieško lengvo uždarbio, joms tai patinka“ keičia nuostata, kad prekyba žmonėmis – rimtas nusikaltimas. Vis daugiau valstybių susirūpina aukų apsauga, tačiau nedaugeliui moterų ir merginų pavyksta ištrūkti iš prekeivių spąstų. Tos, kurioms pavyksta tai padaryti, susiduria su daugybe problemų – laukia sunki reintegracija į visuomenę, ilgalaikės socialinės ir psichologinės problemos.

„Būtent todėl yra labai svarbu suprasti ir jaunoms merginoms išaiškinti šio tarptautinio reiškinio priežastis“ , – teigia Molėtų rajono policijos pareigūnės.

Susitikimų metu mergaitėms išaiškinti verbavimo ypatumai, parodytas filmas apie prekybą žmonėmis, pasakojama Utenos apskrities VPK atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Po filmo, diskusijos metu atsakyta į rūpimus klausimus, paskelbta informacija, kur kreiptis ir ieškoti pagalbos sulaukus dviprasmiškų pasiūlymų.

Molėtų r. PK nuotr./Paskaita apie prekybą žmonėmis Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namuose
Molėtų r. PK nuotr./Paskaita apie prekybą žmonėmis Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namuose

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius