Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Šiaulių teismas telefoninių sukčių pasiuntinius V.Diringį ir S.Knašą pasiuntė pas jų bosus

Šiauliuose nuteisti telefoniniai sukčiai Vidmantas Diringis ir Svajūnas Knašas. Belieka viltis, kad būdami pataisos namuose jiedu negalės tęsti savo juodo amato, nes būtent nuteistieji garsėja kaip geriausi telefoninio sukčiavimo specialistai. Juolab, kad šiuo atveju nuteistų šiauliečių „darbdaviai“ buvo Alytaus, Kybartų ir Marijampolės pataisos namuose sėdintys nusikaltėliai.
Telefoninis sukčius
Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dviem asmenims, kurie iš pagyvenusių moterų ir mažamečio vaiko apgaule išviliojo pinigus.

11 kartų teistam Vidmantui Diringiui, gimusiam 1965 metais, teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, o 7 kartus teistas Svajūnas Knašas, gimęs 1992 metais, taip pat kalės dvejus metus, pranešė teismo atstovė spaudai.

Teismas tenkino civilinius ieškinius – iš S.Knašo priteista 6 950 eurų turtinei žalai atlyginti. Iš V.Diringio teismas priteisė 1 448 eurus turtinei žalai ir 579 eurus neturtinei žalai atlyginti.

Nusikaltimus organizavo asmenys, atliekantys bausmes pataisos namuose. V.Diringis ir S.Knašas nueidavo paimti iš lengvatikių pinigų.

Teismas nustatė, kad Šiauliuose gyvenantys V.Diringis ir S.Knašas, veikdami bendrininkų grupėje su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, apgaule įgijo svetimą turtą.

Nusikaltimus organizavo asmenys, atliekantys bausmes Alytaus, Kybartų ir Marijampolės pataisos namuose. Jie skambindavo į fiksuoto ryšio telefonus ir pranešdavo esą artimieji papuolė į bėdą, todėl norint išvengti nemalonumų ar baudžiamosios atsakomybės reikia sumokėti tam tikrą pinigų sumą. V.Diringis ir S.Knašas nueidavo paimti pinigų.

Nuo 2014 metų liepos 20 iki rugpjūčio 27 dienos apgaule pinigai buvo išvilioti iš devynių asmenų.

V.Diringis per vieną dieną, liepos 20-ąją, apgaule paėmė pinigus iš trijų moterų. Ketvirtoji buvo apgauta liepos 21-ąją. 22 metų S.Knašas taip pat keturis kartus apgaule paėmė pinigus. Vieną nusikaltimą įvykdė kartu.

Didžiausia suma, kurią apgaule atidavė nukentėjusioji, yra 24 000 litų (6 950 eurai). Pinigus, aukso ir sidabro dirbinius už 5 610 litų (1 621 eurą) S.Knašui atidavė mažametis, kuriam skambinęs asmuo iš Marijampolės pataisos namų melagingai nurodė, kad mama sužalojo mergaitę.

Baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinto proceso tvarka, kadangi abu teisiamieji pripažino kaltę. Lengvinanti aplinkybė, kad abu teisiamieji prisipažino ir gailėjosi, o sunkinanti – nusikaltimus įvykdė bendrininkų grupėje. Teismas konstatavo, kad V.Diringis ir S.Knašas buvo anksčiau teisti, teistumas neišnykęs, nedirbo, neturėjo legalaus pragyvenimo šaltinio, per trumpą laiką padarė kelias nusikalstamas veikas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius