-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 20 /12:17

Teisėsauga prašys panaikinti Druskininkų mero neliečiamybę dėl „Vijūnėlės dvaro“ bylos

Teisėsauga prašys panaikinti Druskininkų mero Ričardo Malinausko neliečiamybę, kad jam būtų galima pateikti įtarimus dėl korupcijos, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybos vadas Žydrūnas Bartkus.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo teigimu, teisėsauga įtaria, kad mokėti kyšiai vadinamojoje Vijūnėlės dvaro byloje.

„Byloje kaip ir priimtas sprendimas, kad dvaras turi būti nugriautas, bet žinome, kad dvaras iki šiol stovi ir nematomoje gyvenimo pusėje vyksta korupciniai susitarimai, kad sprendimas būtų pakeistas, kad būtų rasti kiti sprendimai, ir suinteresuoti asmenys pasiektų savo tikslą“, – žurnalistams sakė Ž.Bartkus.

R.Malinauskas turi neliečiamybę kaip kandidatas savivaldos rinkimuose. Jo neliečiamybę dabar turėtų naikinti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Su pačiu R.Malinausku 15min trečiadienį susisiekti nepavyksta.

Informacija apie įtarimus R.Malinauskui paaiškėjo, kai Generalinė prokuratūra paviešino informaciją apie itin plačios aprėpties korupcijos tyrimą, kuriame baudžiamojon atsakomybėn traukiami 8 teisėjai ir 5 advokatai bei kiti asmenys – iš viso 26 žmonės. Skelbiama, kad sutartų kyšių sumos siekė 400 tūkst. eurų.

Viktorijos Karsokaitės / 15min nuotr./Vijūnėlės dvaras
Viktorijos Karsokaitės / 15min nuotr./Vijūnėlės dvaras

Pastatas Druskininkų centre, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru, kurortinėje zonoje pradėtas statyti 2013 metais. Statybai reikalingus leidimus davė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Iš pradžių šis turtas priklausė alytiškiui, vienos saugos įmonės apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau – kauniečiams sutuoktiniams Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Teismai jau buvo priėmę sprendimą pastatą nugriauti, tačiau pernai, paskutinę metų dieną, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija priėmė nutartį, kuria sustabdė Vilniaus apygardos teismo 2016 m. gruodžio 23 d. sprendimo vykdymą, iki bus priimtas kasacinio teismo procesinis sprendimas.

Pernai lapkričio 12 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė atsakovų kasacinį skundą dėl Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2018 m. spalio 30 d. nutarties peržiūrėjimo, pagal kurią buvo atsisakyta patenkinti atsakovų prašymą pakeisti Vilniaus apygardos teismo 2016 m. gruodžio 23 d. sprendimo vykdymo tvarką, t.y. vietoj statinio griovimo ir statybvietės sutvarkymo leisti rekonstruoti esamą statinį pagal rekreacinėje zonoje leidžiamų statinių paskirtį.

Dėl Vijūnėlės dvaro, gindama viešąjį interesą, Generalinė prokuratūra į Vilniaus apylinkės teismą kreipėsi dar 2014 m. Tačiau šis teismas atsisakė tenkinti prokuratūros reikalavimus.

2015-ųjų rudenį Vyriausybė iš savo nutarimo išbraukė visą skyrių, kuris reglamentavo kurortų apsaugos zonas. Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, įtardama neteisėtą poveikį naikinant šį teisės aktą.

Tačiau tuomet buvo paviešinti su Vijūnėlės dvaru susiję politikų pokalbiai. Iš jų paaiškėjo, kad R.Malinauskas skambino tuomečiam premjerui Algirdui Butkevičiui, aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, ūkio ministrui Evaldui Gustui ir Vyriausybės kancleriui Almantui Mačiuliui.

Šiuos pokalbius galite prisiminti čia: Pokalbių dėl Vijūnėlės išklotinės: Kęstutis Trečiokas norėjo „revizijos“ Druskininkuose, nes darbe užknisa protą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius