Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Panevėžyje pradės nagrinėti kauniečio eksteisėjo R.Grigo baudžiamąją bylą

Birželio 6 d. (pirmadienį) Panevėžio apygardos teismas (PAT) ketino pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl korupcinių nusikaltimų pareikšti penkiems asmenims: buvęs Kauno teisėjas Rimantas Grigas kaltinamas dėl kyšio paėmimo, kiti keturi asmenys, kurie rūpinosi, kad kyšis būtų perduotas teisėjui, kaltinami dėl prekybos poveikiu ir papirkimo. Tiesa, posėdį teko atidėti dėl vienos kaltinamosios ligos.
Teisėjas Rimantas Grigas
Dabar jau buvęs teisėjas Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaltinamojo akto duomenimis, teisėjo papirkimą iniciavo Kaune dirbanti advokatė Matilda Liatukaitė kartu su savo tėvu, taip pat advokatu, Bronislovu Liatuku. Pastarasis, pasinaudodamas pažintimis, žadėjo kyšį perduoti teisėjui R.Grigui.

Advokatas B.Liatukas susitarė su kita Kauno advokate Valda Grigonyte, kad ši advokatė kartu su teisėjo R.Grigo sūnumi, su kuriuo advokatės kontora turėjo bendradarbiavimo sutartį, perduos kyšį teisėjui.

Prokurorų duomenimis, buvęs teisėjas paėmė ne mažesnį nei 2 tūkst. eurų kyšį savo tuometinėje darbo vietoje – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Manoma, kad kyšis buvo duotas už tai, kad advokatės M.Liatukaitės ginamajam apeliacine tvarka nagrinėjamoje administracinio nusižengimo byloje būtų sutrumpintas vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminas nuo paskirtų 12 mėnesių iki 3 mėnesių, papildomai paskiriant jam administracinio poveikio priemonę – draudimą 1 metus vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Vis dėlto birželio 6 dieną ši byla nebuvo atversta. Kaip pirmadienį informavo teismo atstovė spaudai, posėdį teko atidėti, nes „teismui šiandien pranešta, kad susirgo viena kaltinamoji.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius