Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiko sumušimu įtariamas Gediminas Kontenis – buvęs ginklų ir narkotikų mafijos kurjeris

Vaiko sumušimu Kėdainiuose įtariamas Gediminas Kontenis buvo teistas didžiulėje ginklų, sprogmenų ir prekybos narkotikais byloje. Tiesa, vyro vaidmuo nusikalstamos grupės veikloje nebuvo pagrindinis, todėl jis atsipirko palyginti švelnia bausme.
Gediminas Kontenis
Gediminas Kontenis / „Facebook“ nuotr.

Kilus ažiotažui dėl Kėdainiuose kone mirtinai sumušto vaiko, į 15min kreipėsi vietos bendruomenės atstovai, atkreipę dėmesį, kad pagrindinis įtariamasis rezonansiniame tyrime yra anksčiau turėjęs didelių problemų su teisėsauga.

Apie tai, kad įtariamasis anksčiau yra figūravęs su narkotikų prekyba susijusioje byloje, pareigūnai buvo prasitarę ir specialiai ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate portalui 15min patvirtino, kad Gediminas Kontenis (gim. 1989 m.) jau anksčiau buvo priverstas stoti prieš teismą, kur buvo nubaustas už pagalbą narkomafijai.

Pagrindiniai toje byloje figūravę veikėjai – teisėsaugai žinomi Mindaugas Urbonavičius, Dainius Lekavičius ir Algimantas Stašinskas.

Pardavė narkotikų slaptam agentui

Juoduosiuose policijos metraščiuose G.Kontenio pavardė yra įrašyta nuo 2011 m., kai pareigūnai demaskavo vieną garažą Kėdainiuose. Ten seklius nuvedė mažmeninė prekyba narkotikais.

Būtent G.Kontenis tyrime buvo įvardijamas kaip „kvaišalų vadybininkas“ ir kurjeris. Jis mobiliuoju telefonu siuntinėdavo potencialiems klientams „reklaminius pranešimus“ apie turimas prekes, priimdavo užsakymus, o vėliau kvaišalus ir pristatydavo.

Tačiau vieną dieną G.Kontenis pakliuvo į pareigūnų spąstus – narkotikų jis pardavė pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį narkomanu apsimetusiam policininkui.

Įspūdingas kratos laimikis

Kai kriminalistai iškratė garažą, kuriame buvo slepiami kvaišalai, radiniai sukėlė nuostabą. Be narkotikų, nusikaltėliai dar turėjo trotilo, taip pat ginklų ir šovinių arsenalą.

Be narkotikų, nusikaltėliai dar turėjo trotilo, taip pat ginklų ir šovinių arsenalą.

Kratos laimikis – apie 30 ginklų, dalis jų buvo šaunamieji, dalis dujinių pistoletų buvo perdirbti ir pritaikyti šaudyti kovinėmis kulkomis

Šaudmenų garaže aptikta apie porą tūkstančių vienetų. Be to, rasti ir keli kilogramai galingos sprogstamosios medžiagos (trotilo).

Apie 10 kilogramų amfetamino, apie 4 kilogramus kokaino ir apie 3 kilogramus kanapių – tai garaže slėptų narkotikų kiekių suvestinė.

Greitai išėjo į laisvę

2014 m. Panevėžio apygardos teismas M.Urbonavičiui, D.Lekavičiui ir A.Stašinskui skyrė griežtas (10–16 metų) laisvės atėmimo bausmes.

Tuo tarpu G.Kontenis, kaip kurjeris, už šį vaidmenį atsipirko vos 3 metų nelaisve. Kol vyko teismai, teisiamasis laiką leido suimtas, tad netrukus po nuosprendžio paskelbimo G.Kontenis jau galėjo mėgautis laisve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius