-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žiauriai nužudyta „TV pagalbos“ žurnalistė Viltė Stankutė-Butkienė buvo tarsi vulkanas

Linksma, aktyvi ir smalsi – taip apie nužudytą „TV pagalba“ žurnalistę Viltę Stankutę-Butkienę kalba su ja kartu dirbę ir mokęsi žmonės. Jauna moteris tryško gyvenimo džiaugsmu ir neleido sau liūdėti net sunkiais gyvenimo momentais, pavyzdžiui, po skyrybų.
Viltė Stankutė-Butkienė (nuotraukoje – dešinėje) džiaugėsi darbu televizijoje, kur dirbdama padėjo spręsti konfliktus paprastiems žmonėms.
Viltė Stankutė-Butkienė džiaugėsi darbu televizijoje / „Just TV“ nuotr.

Pastaraisiais metais jos gyvenimas vėl buvo šviesus – vasarą su dukryte gyvenanti moteris įsigijo išsvajotą augintinį – veislinį šunį, dirbo mėgstamą darbą televizijos laidoje „TV pagalba“, o šalia buvo artimas draugas. Tačiau būtent jis – Nerijus Kalaušis – šiuo metu įtariamas jaunos moters ir kartu su ja nelaimės metu namuose buvusio vyriškio G.P. (g. 1977 m) nužudymu. Kokie santykiai siejo nužudytuosius, policija kol kas neatskleidžia.

Nors šeimoje netrūko garsių sportininkų, pati V.Stankutė-Butkienė nepanoro sekti jų pėdomis. Baigusi mokyklą ji pradėjo dirbti žurnaliste.

Sportininke netapo

V.Stankutė-Butkienė augo garsių sportininkų apsuptyje. Jos motina yra žinoma stalo tenisininkė Asta Giedraitytė-Stankienė, kuri kartu su savo seserimi dvyne Romualda Giedraityte-Garkauskiene sėkmingai atstovavo Sovietų Sąjungai pasaulio čempionatuose ir olimpiadose.

Tėvas Stasys Stankus žaidė futbolą, dirbo treneriu, o šiuo metu yra Lietuvos futbolo federacijos vieno iš skyrių direktorius. Žuvusi žurnalistė augo gausioje šeimoje – turėjo du brolius ir seserį. Su jais ji buvo labai artima – į keliones, atostogas ir savaitgalio pramogas neretai leisdavosi su seserimi ar kuriuo nors broliu. 

Glaudžius santykius puoselėjo ir su pusbroliais bei pusseserėmis – su vienu jų, vyriausiuoju R.Giedraitytės-Garkauskienės sūnumi, įsigijo bendrą sklypą Giraitėje, ant kurio pasistatė du sujungtus namus. Kitas pusbrolis, portalo „Delfi“ žurnalistas Paulius Garkauskas, su šeima taip pat įsikūrė netoli – tame pačiame Giraitės kaime pasistatė namą. Per šeimynines šventes prie bendro stalo sėsdavo ir dar viena garsi V.Stankutės-Butkienės giminaitė – pusseserė Rūta Garkauskaitė-Paškauskienė, kuri yra daugkartinė Europos stalo teniso čempionė.

Nors šeimoje netrūko sportininkų, pati V.Stankutė-Butkienė nepanoro sekti jų pėdomis. Baigusi mokyklą ji pradėjo dirbti žurnaliste – pirmoji darbo vieta buvo televizija „Pūkas TV“. Aktyvi mergina netruko įsisukti į darbus. Kaip ją prisiminė žurnalistas Tomas Jarusevičius, tuo metu taip pat dirbęs „Pūke“, V.Stankutė-Butkienė buvo smalsi, judri, energinga – tokia, kokia turi būti žurnalistė.

Mes kartu mokėmės „Rasos“ gimnazijoje, tik ji buvo žemesnėje klasėje. Tikriausiai 2002-aisiais ji atėjo į „Pūką“. Aš tuomet dirbau „Pūko“ radijuje, o ji rengdavo reportažus televizijai. Turėjo labai gerą humoro jausmą, tokį viltišką. Su kolegomis puikiai sutarė, – prisiminė T.Jarusevičius. 

„Mes kartu mokėmės „Rasos“ gimnazijoje, tik ji buvo žemesnėje klasėje. Tuomet mažai ją pažinojau. 2002-aisiais ji atėjo į „Pūką“. Aš tuomet dirbau „Pūko“ radijuje, o ji rengdavo reportažus televizijai. Vėliau kurį laiką kartu dirbome šioje televizijoje. Ji turėjo labai gerą humoro jausmą, tokį viltišką. Su kolegomis puikiai sutarė“, – prisiminė T.Jarusevičius. 

Netrukus į „Pūko“ komandą dirbti atėjo ir nužudytos žurnalistės pusbrolis, ten žurnaliste dirbo ir pusbrolio žmona Agnė Garkauskienė.

Ši darbovietė V.Stankutę-Butkienę suvedė su buvusiu vyru žurnalistu Daumantu Butkumi, kuris buvo „Pūko TV“ senbuvis. Tarp dviejų linksmų žurnalistų užsimezgė draugystė ir meilė – po kelerių metų jie susituokė, o prieš 7-erius susilaukė išsvajotos dukrytės. Deja, tai neapsaugojo poros nuo skyrybų – prieš kelerius metus jie išsiskyrė: moteris su dukra liko gyventi Giraitėje, nuosavame name, o vyras išsikraustė į Vilnių. D.Butkus dabar LRT televizijoje veda laidą „Specialus tyrimas“.

Labiausiai patiko dirbti televizijoje

V.Stankutė-Butkienė visada save laikė televizijos žmogumi: „Man reikia tempo, geros algos ir laisvo darbo grafiko“, – kažkada juokdamasi prasitarė kolegoms. Tačiau per savo karjerą jai teko dirbti ir radijuje – keletą metų rengė reportažus „Žinių radijui“. Ten dirbę kolegos merginą prisiminė kaip energijos vulkaną: „Įrašinėjant reportažus reikėdavo ją vis stabdyti – greitakalbe suberdavo viską vienu ypu“, – žuvusiąją prisiminė savo vardo ir pavardės atskleisti nenorėjusi „Žinių radijo“ Žinių tarnybos darbuotoja.

Nors žurnalistikos pagrindų ji išmoko dirbdama, teorijos sėmėsi neakivaizdžiai studijuodama Vilniaus universitete Žurnalistikos institute. Kaip pati yra prasitarusi, nebuvo sukurta mokslams, tačiau stengėsi studijuoti, gauti oficialų išsilavinimą.

Dievino dukrą ir gyvūnus

Kurį laiką nužudyta žurnalistė dirbo ir „Lietuvos ryto“ televizijoje –  du kartus trumpai pavadavo į motinystės atostogas išėjusią televizijos reporterę Kaune Kristiną Karlonę. „Su Vilte nebuvome draugės, tačiau apie vaikus dažnai pasikalbėdavome – abi auginame dukras. Buvo matyti, kad savo dukrą ji dievina“, – sakė K.Karlonė. Pasak žurnalistės, jei reikėtų išskirti ryškiausią buvusios kolegės bruožą, tai būtų humoro jausmas. 

„Viltė mėgo juokauti. Be to, ji buvo geraširdė, visuomet labai pozityvi. Labai mylėjo gyvūnus“, – prisiminė „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viltė Stankutė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viltė Stankutė

Pastaraisiais metais jauna moteris išgyveno atgimimą: rado mėgstamą darbą – dirbo žurnaliste „Just TV“ kuriamose laidose „24 valandos“ ir „TV pagalba“, atrodė, kad puikiai klostėsi ir asmeninis gyvenimas.

Rengdama reportažus po Lietuvą ji važinėjo kartu su kauniečiu operatoriumi Pauliumi Štaru. 15min.lt jis pasakojo, kad su V.Stankute-Butkiene puikiai sutarė – abu buvo maksimalistai, todėl jiems patiko dirbti drauge.

„Daug laiko praleisdavome automobilyje. Būdavo, kad važiuoji 5-6 val. Vieną valandą rengi reportažą, o tuomet vėl atgal. Kelionės atsibosdavo ir jai, ir man. Bet pats darbas patiko – abu stengėmės maksimaliai gerai jį atlikti“, – pasakojo P.Štaras.

2012-2014 metais su V.Stankute-Butkiene dirbęs operatorius teigė vengęs temų apie asmeninį gyvenimą, tačiau žinojo, kad pastaruoju metu kolegė turi širdies draugą.

„Važiuojant automobiliu ji dažnai kalbėdavo telefonu. Girdėdavau, kad planuoja susitikti vakare, kažkur eiti, kartu praleisti savaitgalį. Tačiau aš neklausiau, su kuo eis, o ji nepasakojo. Todėl pasakyti, ar čia tas vyras, kuris dabar įtariamas, negaliu“, – tikino nužudytos žurnalistės kolega.

„Just TV“ nuotr./Viltė Stankutė-Butkienė su kolegomis
„Just TV“ nuotr./Viltė Stankutė-Butkienė su kolegomis

Tragiškai gyvenimą baigusią jauną moterį puikiai pažinojęs „TV pagalbos“ vedėjas Egidijus Knispelis pirmadienį pasakojo negalintis patikėti, kad V.Stankutės-Butkienės nebėra.

Priminsime, kad baigiantis šventiniams laisvadieniams Lietuvą sukrėtė žinia apie savo namuose, Kauno rajone, Giraitėje, rastus 31-erių žurnalistės V.Stankutės-Butkienės palaikus. Jauna moteris ir kartu su ja namuose buvęs vyras G.P. (g. 1977) buvo nužudyti – šiuo nusikaltimu įtariamas Nerijus Kalaušis pusmetį gyveno V.Stankutės-Butkienės namuose Giraitėje. Tačiau kaimynų teigimu, prieš porą savaičių pora išsiskyrė. 

Gruodžio 29 dieną, pirmadienį, apie 13.30 val., Kaišiadoryse Kauno apskrities policija sulaikė įtariamąjį. Jis sulaikytas 48 val.  

15min.lt redakcija reiškia nuoširdžią užuojautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius