Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 19

Lietuvoje pagerintas net 83 metų senumo karščio rekordas

Ketvirtadienį, rugpjūčio 18-ąją, beveik visur Lietuvoje buvo perlipta simbolinė 30 laipsnių kartelė, o Kretingos automatinėje meteorologijos stotyje, preliminariais duomenimis, oras įkaito net iki rekordinių 33,3 laipsnių karščio, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.
Karštis Vilniuje
Karštis Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot tarnybos, jau ketvirtadienio rytą buvo aišku, kad bus pagerinta 1939 m. rugpjūčio 18 dieną Vilniaus meteorologijos stotyje išmatuota 31,3 °C oro temperatūros reikšmė. Ankstesnis rekordas pagerintas netgi 2 laipsniais, o šitiek pagerinti paros rekordą yra labai daug.

Daugelyje kitų Lietuvos meteorologijos stočių taip pat buvo pagerinti vietiniai karščio rekordai. Tiek trečiadienio, tiek ketvirtadienio rekordą nulėmė iš pietryčių, nuo Kaspijos jūros regiono, plūstantis labai šiltas oras.

Kaitra (stichinis meteorologinis reiškinys) tęsis ir penktadienį. Penktadienį oras Lietuvoje įkais iki 29–34 laipsnių karščio, todėl vėl bus labai didelė tikimybė, kad bus pagerintas dar vienas paros (rugpjūčio 19-osios) rekordas. 2017 m. rugpjūčio 19 d. Varėnos meteorologijos stotyje oras buvo įkaitęs iki 31,6 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius