Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinimas su „Azovstal“: mano mirties ir mano gyvenimo vieta

Vienas iš „Azovstal“ gynėjų, „Azov“ pulko kovotojas Dmytro Kozatskis (šaukinys Orestas) prieš patekdamas į nelaisvę paskelbė nuotraukas iš gamyklos Mariupolyje.
Atsisveikinimas su „Azovstal“
Atsisveikinimas su „Azovstal“ / Dmytro Kozackio/pulkas „Azov“ nuotr.

„Na, štai ir viskas. Ačiū už prieglobstį, „Azovstal“ yra mano mirties ir mano gyvenimo vieta. Beje, kol būsiu nelaisvėje, paliksiu jums geriausios kokybės nuotraukas, siųsiu jas į visus žurnalistinius apdovanojimus ir nuotraukų konkursus, jei ką nors laimėsiu, bus malonu, kai išeisiu į laisvę. Dėkojame visiems už paramą. Iki greito pasimatymo“, – parašė jis, pasidalinęs dviem nuotraukomis.

Jis taip pat pasidalino visa galerija nuotraukų.

„Be to, kol esu nelaisvėje, palieku jums geriausios kokybės nuotraukas, siųskite jas į visus žurnalistikos ir nuotraukų konkursus, jei ką nors laimėsiu, ištrūkus iš nelaisvės bus smagu. Ačiū už palaikymą. Iki susitikimo“, – rašė jis tviteryje.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, D.Kozatskiui yra 26 metai. „Hromadske“ rašo, kad Orestas nuo 2015 m. tarnavo Mariupolyje, o 2017 m. prisijungė prie „Azov“. Iki šiol jis vadovavo pulko spaudos tarnybai.

Ukrainoje D.Kozatskis vadinamas „Azovstalio akimis ir balsu“.

D.Kozatskis anksčiau padarė ir paskelbė pasaulį sukrėtusias nuotraukas, kuriose matyti sunkiai sužeisti kovotojai gamyklos požemiuose.

Gegužės 16 d. socialinėje žiniasklaidoje paplito dar viena nuotrauka, kurioje D.Kozatskis užfiksavo ukrainiečių karį šviesos pluošte, sklindančiame nuo pramušto gamyklos stogo. Nuotrauka buvo pavadinta „Šviesa laimės“.

D.Kozatskis išgarsėjo ne tik nuotraukomis, bet ir dėl Ukrainos repo grupės „Kalush Orchestra“ dainos „Stefania“, kuri laimėjo 2022 m. „Euroviziją“, atlikimo. Kitą dieną po Ukrainos pergalės konkurse Orestas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis dainuoja dainą „Azovstal“ požemiuose, griaudint apšaudymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius